A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Akkor ezen gondolatmenet mentén miért nem volt még egy puccs sem az elmúlt 20+ évben?
Ez ideolgóiai maszlagnak megfelel, de a valóság ennél picit komplexebb. Mert ugyebár a forradalmak alapvetően úgy kezdődnek, ahogy és a hadsereg beavatkozásától vagy be nem avatkozásától függ.

Ezért a fenti kijelentés kvázi pátoszos blabla... A realitások talaja meg ennél mocskosabb és sokkal inább véráztattabb...

Azert nem volt puccs mert Fletot meg azelott letette a szoci vezetes mielott beleallitotta vilna az orszagot a foldbe. Kevesbe bolcs baloldali vezetok pl. Ld. Mai hirt Venezuelarol elerik ezt a helyzetet.

• Tetszik
Reactions: zeal
Azert nem volt puccs mert Fletot meg azelott letette a szoci vezetes mielott beleallitotta vilna az orszagot a foldbe. Kevesbe bolcs baloldali vezetok pl. Ld. Mai hirt Venezuelarol elerik ezt a helyzetet.
Nem látod a fátol az erdőt.Pártoskodásra bontasz le egy ennél joval mélyebb problémát

70nes évek elején tervezték.BMP-1 tornát kappta volna az A variáns.Akkor igen korszerű lett volna.A Pandur-II-t képzeld ell szovjet fegyverzettel.Ugyanaz az elrendezés
Az OT-64-et képzeld inkább el, na ez majdnem ugyan az csak kicsivel nagyobb kerékkel.
mi kb. 10 évvel később jutottunk el oda, mint a lengyel-cseszlovák konstruktőrök.

Vágom, de a pszh is elég szovjet-szagú. Szerintem.

Van igazságod, de rá szerettem volna világítani, hogy egykoron ilyen tervek is léteztek a Rábánál. Ugye nemrég valaki azt írta, hogy nem tudnák gyártani, ha rájuk kerülne a sor. Megfelelő felkészülés esetén, tudnának harcjárművet gyártani itthon is. Egy nagyvállalat biztosan tudna. Egyébként a PSZH-2 a 70-es évek elején került tervezésre. Tehát úgy is nézzük a számítógépes grafikát, hogy az egy elvileg 40-50 év közti konstrukció lenne. Akkor ez szerintem egy jó harcjármű lehetett volna, ha belevágunk. Ma persze nem ezt a típust kellene gyártani, ez logikus. :)

Van igazságod, de rá szerettem volna világítani, hogy egykoron ilyen tervek is léteztek a Rábánál. Ugye nemrég valaki azt írta, hogy nem tudnák gyártani, ha rájuk kerülne a sor. Megfelelő felkészülés esetén, tudnának harcjárművet gyártani itthon is. Egy nagyvállalat biztosan tudna. Egyébként a PSZH-2 a 70-es évek elején került tervezésre. Tehát úgy is nézzük a számítógépes grafikát, hogy az egy elvileg 40-50 év közti konstrukció lenne. Akkor ez szerintem egy jó harcjármű lehetett volna, ha belevágunk. Ma persze nem ezt a típust kellene gyártani, ez logikus. :)

PSZH-2(Csepel D-988) a Csepel D-566 teherkocsira épült.Egy egész járműcsaládnak tervezték,de olcsóbb volt Uralokat venni.Gyermekbetekségeit sem javitották ki,befejezték a gyártást.És kellet a kapacitás a buszgyártáshoz(KGST-ben azt kaptuk)Modernizálva ugyanolyan jó lenne,mint a Pandur2.De ma nem tudnád idehaza gyártani.Nincs hozzá hátéripar,szakmunkás gárda.Max. külföldön gyártott részek hazai összeszerelése lehetne

• Tetszik
Reactions: alfa74
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Van már Zordnak is cikke az Airbusról.

Katonák, kormánytagok és evakuálandók lesznek a honvédségi Airbusok utasai
https://mno.hu/belfold/katonak-korm...-lesznek-a-honvedsegi-airbusok-utasai-2444607
DSC_1457_focuspoint_926x504.JPG

Jól látom, hogy ez sem volt még?
Simicskó István: történelmi fejlesztés és fejlődés időszakába lépett a honvédség
"Szükséges a tüzérség fejlesztése és a járműpark cseréje, ezért a jövőben 100 új busszal gyarapodik majd a honvédség. A két most érkezett Airbus mellett azonban az eszközök szállítása érdekében szükség van közepes méretű, katonai szállítókapacitás kialakítására is. Az An-26-osokhoz hasonló, rámpás gépek beszerzése is folyamatban van – tette hozzá.

Hamarosan az új helikopterek beszerzésére vonatkozó eljárást is megkezdik. Az üzemidő-hosszabbítást követően a Mi-17-es és Mi-24-es gépek ugyan még nyolc évig működtethetőek, de szükség van új eszközökre és megfelelő számú flottára is.

A miniszter kijelentette: a katonai hivatás vonzóvá tétele mellett a cél az, hogy a fejlesztések révén a magyar haderő a magyar emberek biztonsága érdekében a térség meghatározó szereplőjévé váljon. Egy 30 ezer fős aktív állományú, ütőképes Magyar Honvédség mellett egy 20 ezer fős tartalékos állomány felállítását tervezik."
http://magyaridok.hu/belfold/simics...fejlodes-idoszakaba-lepett-honvedseg-2756608/
d__us20180202016-780x519.jpg