A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Kérdezd meg az oroszokat.Lemásolták a naszádot.YouTubon rajtvannak az aknavetős változatok,mert én 3félét találtam,majd felborul mikor az AMOS toronnyal gyorstüzet lő.Tudtommal különben 120as aknavetővel senki nem rendszeresitette,csak járőr/roham változatban.
Magyarán neked elképzelésed sincs...
Se baj..van ez így.

Természetesen nekünk szükségtelen, az aknavetős változatot a partraszállások támogatására tervezték. Nem folyamra, természetesen.
Egyetértünk..
Finneknél, Svédeknél, általában szigetekkel átszeldelt tengerpartokon kiváló eszköz lehet, de folyókon ahol sincs hely manőverezni, nem sok jövőt jósolok az ilyen felfegyverzett csónakoknak.

• Tetszik
Reactions: endre and tomsinner
Az izraeli spike lr irányított atgm et a lengyelek gyártják licencbe? Éjszakai bevethetőség valamint helikre is fel lehet intregrálni? Ha igen és lehetőség lenne rá vajon megérné e bepuhatolozni a lengyeleknél :)

Egyszer már linkeltem. Szerb "deszant" csónak:
És maga a csónak :)
sajt_13.jpg

Inkább terror elhárítás és egyéb kisebb katonai feladatokra alkalmas.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Na es most mindenki nezzen melyen magaba es dontse el hogy tuzet merne e nyitni egy ilyenre? Vagy egy alutestu AN re. Mert az oke hogy karabelyal atlyukaszthato. De ki akarna megdogleni a 20 mm tuzebe? Mert ez ritkan van figyelembe veve...

• Tetszik
Reactions: Luthero and tonyo
Az izraeli spike lr irányított atgm et a lengyelek gyártják licencbe? Éjszakai bevethetőség valamint helikre is fel lehet intregrálni? Ha igen és lehetőség lenne rá vajon megérné e bepuhatolozni a lengyeleknél :)
Úgy tudom csak az ER verziót lehet helikopterre tenni.
Egyelőre ott tartunk hogy már az önjáró páncéltörő rakéták sem kellenek(legalábbis ha hinni lehet arpikav-nek), nem hogy helikopterre szerelve.

• Tetszik
Reactions: tonyo
Na es most mindenki nezzen melyen magaba es dontse el hogy tuzet merne e nyitni egy ilyenre? Vagy egy alutestu AN re. Mert az oke hogy karabelyal atlyukaszthato. De ki akarna megdogleni a 20 mm tuzebe? Mert ez ritkan van figyelembe veve...
Hollywoodban már magukba néztek...:)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A gond ha egy koma ott ácsorog a folyóparton egy RPG-vel akkor ezeknek a kis csónakoknak reszeltek. Egy ATGM-már overkill...

Egy rpg vel kozel se biztos hogy eltalaja a koma egy atgm meg egy harckocsit is kuka... Akkor ennyi erovel minden szarazfoldi cucc folosleges.

Azert ne felejtsuk el hogy egy szakasznyi btr tuzereje csucsul a am "csonakon" egy btr fentartasi koltsege a naszad fentartasi koltsegenek... Azert ennyire ne legyunk csorok. Folyami atkelesen nem kis tuzero am az

Egyebkent nem sulyednek olyan konnyen el par talalattol egy rpg se hiszem hogy akkora lyukat utne rajta hogy a szittyu ne birkozna meg vele plane hogy vizszint alatti talalat rpg vel keptelenseg a viz feluleti energiaja miatt

Nem vagyok benne biztos ha a motorteret eri a talalat valoszinuleg igen de mashol nem hiszem hogy akkora karokat okozna. A lyuk meg vizvonal felett lenne /vozvonal alatt a vizfelszinen elmukodik a granat es hirzelen hul sokkot kap a sugar./ es a lyuk merete /nem lek/ se lehetne tul nagy hisz kumulativ sugarrol beszelunk

Áz rpg ha a vaszon cel szelet talalja el az emer meg el se szal neha meg celkozep talalat eseten se

A nyomasra se erdemes hivatkozni mert hk ba tulelheto az rpg talalat es ha az emberi szervezet kepes elviselni a nyomast olyan kis legterbe mint egy hk egy annal nagyobb legterbe plane eloszlik nem fesziti szet a hajotestet az tutui

Egyszer már linkeltem. Szerb "deszant" csónak:
És maga a csónak :)
sajt_13.jpg

Inkább terror elhárítás és egyéb kisebb katonai feladatokra alkalmas.

Katonai feladatra nem tűnik alkalmasnak, mert a partról, biztos fedezékből lényeében lemészárolják ezeket a védtelen szerencsétleneket. Aki uralja a partot, az bármit megsemmisít a folyón a gyalogság legalapvetőbb eszközeivel. A folyón csak meghalni lehet, anélkül, hogy bármilyen kár okozására az ellenségnek esély lenne!

Az egész flottila elsődleges funkciója aknaszedés, másodlagos légvédelmi volt (ez utóbbi miatt került egyáltalán fegyverzet a hajókra). Az első nyomtalanul eltűnt a hadtörténelem süllyesztőjében, a másodikra pedig nincs szükség a vizen, mert igazából már a Néphadsereg szervezete is csak ürügyet keresett a flottila fenntartására, hogy a flottilás haverok pozíciói megmaradjanak.

Gumicsónaknál komolyabb technikának nincs létjogosultsága a Dunán. Igazából az is csak azért, hogy lássanak ilyet is a szolnokiak a gyakorlatozás során!