Szu-57 / Su-57 Felon / PAK-FA (T-50) / FGFA (Szuhoj, Oroszország)

Csak egy hülye teszi tele robbanóanyaggal a saját gépét... Tök jó, hogy akár egy túlélhető sérülés ellenére pl. felrobbana a gép...
Jaj...
Olcsóbb és bizotsabb lebombázni utána.
Látom a robbanóanyagokkal IS képben vagy... Az hogy "telerakni" robbanóanyaggal a gépet ahhoz hogy érdemben meg lehessen semmisíteni, nem feltétlen úgy néz ki, hogy akárhova megy egy repesz akkor ott detonáció lesz.

Ez meg a Sniper hogy megközelítőleg lehessen látni képességeit is.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A földi cuccokról meg annyit, hogy pl Krasnopol lövedéket vagy 3 féle eszközzel lehet célra vezetni ha jól tudom. Mind álványos batár nagy.
Lehet van összerakva modernebb csak arról nincs forrás. De ha találsz kíváncsian várom.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Mit nézel meg? Az AIM-9M max. G értéke 35. Az nem azt jelenti, hogy ezt mindig tudja, de ez a max. Az R-73-nál ez 45G. Az AIM-9X 60G-t tud asszem.

Ezek csúcsértékek, de kb. n+1-szer el lett mondva, hogy a korszerű SAM és AAM ellen kb. a HMZ szélés lehet esélyed, ahol a fordulás közben elfogy az energiájuk. Kimanőverezi ma egy rakétát a HMZ közepén vagy közelebb mission impossible még akkor is, ha tudnád, hogy hol van a rakéta és számítógép tized sec. pontosságaal időzíti a manővert. Csak a pilóta nem látja, a MAWS meg legfeljebb EF-en és F-35-ön tud távolságot mérni, de F-35 esetén is kell data lin. EF-en radaros MAWS van.

Tessék már olvasni az a "szotyadék" összefoglalót, ha már megírtuk...
Köszi, köszi közben utána olvastam én is és igy nem is értem honnan emlekeztem 15-20g körüli értékekre... Elnézést kell kernem @wolfram olvtárstól is, tévedtem.

• Tetszik
Reactions: wolfram and emel
Én nem nem1x írtam már hogy nincs TGP konténer az oroszoknak ahoz képest amiket meg akartak semmisíteni mindig össze jött.
Itt egy 7 perces videoban precíz csapások vannak Sőt: 3:33 nál látszik hogy felülről jönnek a támadások szóval nem tudod mi lehet .
És itt rengetek apró célpontokról van szó.
Abban viszont egyet értek hogy az SVP-24 is jó és olcsó megoldás .hisz ahogy írták mennyibe is kerül egy KAB-1500? 800 ezer dollár?
Na de jó kérdés hogy mennyibe kerülhet egy új KAB-250-es?

Miről is? Szu-34 optikai célzórendszeréről?
Ez csak egy de millió van, ahol látszik, hogy szépen vonalban át kell repülni a cél felett.

És annak mi köze a felbontáshoz?

Szakadjuk már el attól, hogy egy TGP csak LÉZERES célfestésre használható!

Arra valóban ott vann a Su-34 eszköze még ha korlátozottan is meg a vadászok IRST je, igaz az is komoly korlátokkal egy konvencionális TGP-hez képest.

Arra valóban ott vann a Su-34 eszköze még ha korlátozottan is meg a vadászok IRST je, igaz az is komoly korlátokkal egy konvencionális TGP-hez képest.

De te erről beszéltél csak most jöttél elő az egyéb alkalmazási lehetőségekkel.

És annak mi köze a felbontáshoz?

Épp nem sok!
Valahol van doksim a Sniperről. Bár sok infó elérhető a különféle TGP-k felbontásáról.

Azért Su-34-es optikájának szemmel láthatóan szép képe van, de elkönyvelhető, hogy nyugati társaitól elmarad. Az meg tény, hogy harci helik hasonló eszközeire volt panasz szíriába, és tudjuk, hogy ez is oro meg az is.

De te erről beszéltél csak most jöttél elő az egyéb alkalmazási lehetőségekkel.

Baromira nem most, csak figyelmesen kellene olvasni, néha összecsapott kh.sz. -at. Amúgy éve óta szajkózom, hogy mi egy TGP egy 4. generációs gépen, az 5. -re meg miért felesleges.

Csak egy hülye teszi tele robbanóanyaggal a saját gépét... Tök jó, hogy akár egy túlélhető sérülés ellenére pl. felrobbana a gép...
Jaj...
Olcsóbb és bizotsabb lebombázni utána.

A modern robbanóanyagok nagyon ellenállóak.Pl az IRIS-T harci része nem robbanhat fel külső behatásra(szóval ha felrobban mellette egy másik rakéta akkor az nem indíthatja el a harci részt).De már az olyan egyszerű robbanóanyagok is mint a Semtex vagy a TNT is pl csak elég ha tűzbe dobod(meg nem mondom hirtelen,hogy melyik a kettő közül).

Épp nem sok!
Valahol van doksim a Sniperről. Bár sok infó elérhető a különféle TGP-k felbontásáról.

Azért Su-34-es optikájának szemmel láthatóan szép képe van, de elkönyvelhető, hogy nyugati társaitól elmarad. Az meg tény, hogy harci helik hasonló eszközeire volt panasz szíriába, és tudjuk, hogy ez is oro meg az is.

Egyiptomnak már az új optikai szenzorcsomaggal szállítják a Kamovokat.

Baromira nem most, csak figyelmesen kellene olvasni, néha összecsapott kh.sz. -at. Amúgy éve óta szajkózom, hogy mi egy TGP egy 4. generációs gépen, az 5. -re meg miért felesleges.

Precíziós csapásmérő képesség van TGP nélkül is.Sőt tovább megyek mindenidős prec csapásmérő képesség van ami a TGP-ről nem mondható el.TGP a lézerbombákhoz kell a GPS bombákhoz SAR képesség kell.
Vagy szerinted az F-22 prec csapásmérő képessége elavult vagy semmit nem ér egy TGP-s géppel összehasonlítva?

A modern robbanóanyagok nagyon ellenállóak.Pl az IRIS-T harci része nem robbanhat fel külső behatásra(szóval ha felrobban mellette egy másik rakéta akkor az nem indíthatja el a harci részt).De már az olyan egyszerű robbanóanyagok is mint a Semtex vagy a TNT is pl csak elég ha tűzbe dobod(meg nem mondom hirtelen,hogy melyik a kettő közül).
Ugyan erre utaltam én is korábban a mérnök úrnak.

Egyiptomnak már az új optikai szenzorcsomaggal szállítják a Kamovokat.

Precíziós csapásmérő képesség van TGP nélkül is.Sőt tovább megyek mindenidős prec csapásmérő képesség van ami a TGP-ről nem mondható el.TGP a lézerbombákhoz kell a GPS bombákhoz SAR képesség kell.
Vagy szerinted az F-22 prec csapásmérő képessége elavult vagy semmit nem ér egy TGP-s géppel összehasonlítva?

Gondolom nem véletlen új licenszelt szenzorcsomaggal kérték, adják.

Van prec. csapásmérő képesség nyugaton ige.

A TGP nem csak lézerbombákhoz kell. Pont azt mondom. Többek között célkoordinátákad tud adni a GPS alapú fegyverekhez. Persze a nyugatiak mivel orosznak nincs.

F-22 pont rossz példa mivel csak engem igazolsz, mert az 5. generációs gép.
De ha megfordítjuk mondandód! Oroszok miért reklámozzák TGP vel Su-57-t?

Ha a KOLSz-ra gondolsz (lévén szovjet/orosz gépen más IRST nincs), az nem tud lézeres célmegjelölést. Csak a célpont távolságát megállapítani tudó lézeres távolságmérővel bír.

A RIA Novosztyinak nyilatkozó szakértő szerint a Szu-57-ket nem a szárazföldi célpontok elleni bevetések miatt, hanem a radarrendszer tesztelése végett vitték ki Szíriába, ahol elvileg a harci körülményekhez közeli helyzetekben tudják vizsgálni a radar képességeit más államok vadászgépein illetve azok radarjain.
https://ria.ru/syria/20180224/1515212836.html

https://iz.ru/703590/sergei-valchenko-aleksei-ramm-aleksandr-kruglov/totalnyi-radar-su-57

• Tetszik
Reactions: nyugger
Gondolom nem véletlen új licenszelt szenzorcsomaggal kérték, adják.

Van prec. csapásmérő képesség nyugaton ige.

A TGP nem csak lézerbombákhoz kell. Pont azt mondom. Többek között célkoordinátákad tud adni a GPS alapú fegyverekhez. Persze a nyugatiak mivel orosznak nincs.

F-22 pont rossz példa mivel csak engem igazolsz, mert az 5. generációs gép.
De ha megfordítjuk mondandód! Oroszok miért reklámozzák TGP vel Su-57-t?

Mert szerinted az F-22 honnan szed célpont koordinátát?

A H036 "Belka" AESA radarállomás antennái nemcsak a gép orrában helyezkednek el, hanem a repülőgép felszínén is elosztva.
Izvestia ma számában jelent meg. Tehát elvitték letesztelni Szíriába ezek szerint.
Ez egy logikus húzásnak tűnik. Az orrban lévő radart le tudták volna tesztelni anélkül is, hogy Szu-57-et küldtek volna oda nem veszélytelen terepre, mert gyanúsan nem megoldhatatlan beépíteni mondjuk egy Szu-35 be sem akár az Irbisz helyére, viszont pl. a belépőél környékén a szárnyban lévő eszközt csak a protokkal lehet letesztelni, mert más platformon egyszerűen nincs neki hely. Na ez így kezd érdekes lenni, még azt is el tudom hinni, hogy ebben az esetben valóban nem nagyon reptetik az F-22/35 vonalat mostanában az amerikaiak, vagy ha igen akkor csak és kizárólag szigorúan szögvisszaverőkkel hogy rejtve maradjon a valós felderíthetőségi távolság az új elvű szétbontott és nem feltétlen csak tányér alakú orosz fedélzeti radarrendszerek előtt.