Jöjjön a magánvélemény:
CETME hosszú G3-al, na az nem a méretem, főleg fix tussal, -azon kaptam magam hogy úgy megyek vele hog kb tusnyaknál a hónom alá szorítom,
A rövid tiszti verzió betolható tussal már oké volt, igaz az erős lőszer miatt nagyobb a visszarúgás de mégis kényelmesebb volt használni mint a behajtható tusájú AK-t... ergonómia ugye...++ nem kell fogást váltani tüzelési mód váltásához, sem jógázni a felhúzókarhoz..
Az elromolhatatlan AK vs mindenre érzékeny nyugati fegyver legendájával ellentétben, a napi karbantartást megkapott példánnyal meghibásodást egyet láttam. Igásló ő is, de a telivér vonalból, ráadásul a gyártásminősége is egyenletesebb, ld feljebb említett román AK-t.
Pontossága megfelelő volt, ha jól emlékszem 2,5- MOA.??? de elő léne keresnem a régi feljegyzéseket.
A CETME saját távcsőszerelékével 500 m-ig elment, felsőtestre, de nem erre tervezték, kiváncsi lennék a DMR verziójára.
Ami mindig zavart egy kicsit, az az egyenes tár, mindig meg kellett tapogatnom vagy ránéznem,hogy jól tartom-e ellentétben az ívelt AK -M4 tárakkal.
elsőre ennyi.