Erre utaltam én is az utolsó mondatban.Anno a Haditechnikában is volt vita,hogy a rendszerváltás utáni nagy felbuzdulásban,miféle új egyéni fegyvere legyen az új Honvédségnek.Eggyik irányzat a 7,62Galilt favorizálta,mert az ipar knnyen tudná gyártani(még sláger a FÉG,létezik a Danuvia,stb),és NATO puskalőszerre átkondicinált PKMmel azonos lőszerrel mükdhetne.Valamint a legfőbb oknak az akkor már terjedő páncélmellényt hozták fel,amihez a köztes lőszer hamarost kevés lesz.A lefogótüz,a nagy tüzsűrűség igényének kielégitését gp hatáskörbe utlták.Mások meg simán rámutattak,hogy izrael,ami,angol meg a dél afrikai haderők is elhagyták az öntltő/nműkdő puska irányvonalát a harci tapasztalat hatására.Viszontválasz erre az volt,hogy a mai fegyvertechnika már képes kezelhetőbb nműkdő puskát csinálni.AMP amortizátorral akarta ellátni a 7,62Galilt(szerintem hülyeség,löttem AMPvel,a céltáblát alig találtam el vele,pedig MHSZ megyei lovészbajnokságon nyertem).Manapság viszont eggyértelmű,hogy az erősebb egyéni fegyverlőszer iránti igény jóslata bejött.De lehet vakarózni,hogy is kéne ezt megoldani