Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sztori.... tavaly valamikor lőtér tiszti G3.... szituációs lövészet, fordulok be a sarkon, mikor a mögöttem jövő megkopogtatja a vállam, és kezembe adja a tárat....ugye ujj szigorúan sátorvason kívül, de pont elértem az egyik tárkioldót, és adrenalintól észre sem vettem, hogy megnyomtam... szóval már csak azért se markolásznám így az AK-t...
Akinek rövid a karja nem éri el az alsó ágyat azért fogja a tárat.Nyilván a gripet sem fogja elérni a rövid karú ember.A megoldás a válltámasz állíthatósága lenne.
ezért dobtam be lejjebb a képet a Bocskai lövészetéről...Nem is tanítják így sehol. a Fotó alapján azt gondolom, az illető nem tudta még azt sem hogy kell fogni. Sajnos. Vagyis képzetlen. Próbálom hinni, hogy később képzettebb lesz.
Remelem a valasztasok utan ujra itt lesz. Uzenem az babjatekosoknak odafent, hogy ez a hozzaallas mar Tancsicsnal sem jott be!Az a baj, hogy most arpikav-ot elmeszelték megint nincsenek infók.
Átlaggyalogságnál a lefogtűz a legcélravezetőbb.Az elitnél van jelentősége a célzott lövészetnek.Falklandot szokták példának hozni,hogy az öntöltő FAL változat L1el a britt hivatásosok(annak is a jobbik része) legyürte az önműköd tűzmódra is képes FAL-lel harcoló sorkteles argentinokat.De azóta mégiscsak autmata tüzmódra képes karabélyra cserélték az egyéni fegyvert.Eles helyzetben a talalatok jo reszet nem a celzott egyesloves vagy rovid sorozat adja meg nyugaton se.
Na most akkor kezdem érteni mi épül Szombathelyen is a vörös bikában. Bár elég hihetetlen nekem hogy egy ekkora épületben ne lett volna hely mert az összevonáskor azon jajgattak a rendőrök hogy mihez kezdenek egy ekkora komplexummal pluszban. A hátsó részt árulják is a régi telephely meg a javító műhely mögött. Ahogy olvasom a volt igazgatóságok központi területén épülnek ezek. Azok pedig mind egy kaptafára épült épületek, egyformák tudtommal. Érdekes minden esetre mert a határvadászok elfértek ezeken a helyeken addig is amíg működött a határőrség, igaz a kétezres években csak századok voltak már hivatásos állománnyal, de ha egy igazgatóság elfért akkor ezekben az épületekben akkor most kicsit hihetetlen hogy nem fértek volna el ott. Viszont legalább körkörösen gondolkodnak a régi igazgatóságok maradékára épülve. Kivéve az egykori Budapestit mert azt nem olvastam de az úgyis csak a reptér miatt volt fontos egykor és kicsit más beállítottságú volt mint a többi vidéki.
Egyébként bármilyen hihetetlen nekem az a tapaszatlatom,hogy éles lövészeten sokkal kevesebb a hiba.Valahogy mindenki jobban figyel arra,hogy mit csinál.Konkrétan én még éleslőszeres végrehajtásnál nem nagyon hallottam vétlen lövésről még a nagyon fiatal katonáknál sem ellenben vaklőszerrel azért van rá példa.
Remelem a valasztasok utan ujra itt lesz. Uzenem az babjatekosoknak odafent, hogy ez a hozzaallas mar Tancsicsnal sem jott be!
Értem de akkor milyen méretű az egykor rendszerben lévő AMD-65 válltámasza, ami nem állítható ? Mert én kicsi vagyok és bizony így is simán fogtam az első markolatot lövésnél. Nem a tárat.
ezért dobtam be lejjebb a képet a Bocskai lövészetéről...
Úgy tudom,hogy az AMD válltámasza ugyan olyan hosszú mint a fa tusa.A behajtható válltámasz azért hosszabb,hogy begelyezett tárral is gond nélkül ki-be lehessen hajtani.
Egyébként bármilyen hihetetlen nekem az a tapaszatlatom,hogy éles lövészeten sokkal kevesebb a hiba.Valahogy mindenki jobban figyel arra,hogy mit csinál.Konkrétan én még éleslőszeres végrehajtásnál nem nagyon hallottam vétlen lövésről még a nagyon fiatal katonáknál sem ellenben vaklőszerrel azért van rá példa.
Átlaggyalogságnál a lefogtűz a legcélravezetőbb.Az elitnél van jelentősége a célzott lövészetnek.Falklandot szokták példának hozni,hogy az öntöltő FAL változat L1el a britt hivatásosok(annak is a jobbik része) legyürte az önműköd tűzmódra is képes FAL-lel harcoló sorkteles argentinokat.De azóta mégiscsak autmata tüzmódra képes karabélyra cserélték az egyéni fegyvert.
Sajnos amióta a határra kell járni hatványozottan emberhiány van így nem a képzett ember hanem a mind1 milyen ember csak legyen lett a fő szempont.Egy tiszt talóan azt találta mondani,hogy a Honvédség versenyez a hülyékért és sajnos igaua van.Amíg ilyen állapotok vannak a határon és ennyire kevés az illetmény addig ez nem is fog változni.
No meg persze a tartalékosok favorizálása de ez a saját véleményem.
Erre utaltam én is az utolsó mondatban.Anno a Haditechnikában is volt vita,hogy a rendszerváltás utáni nagy felbuzdulásban,miféle új egyéni fegyvere legyen az új Honvédségnek.Eggyik irányzat a 7,62Galilt favorizálta,mert az ipar knnyen tudná gyártani(még sláger a FÉG,létezik a Danuvia,stb),és NATO puskalőszerre átkondicinált PKMmel azonos lőszerrel mükdhetne.Valamint a legfőbb oknak az akkor már terjedő páncélmellényt hozták fel,amihez a köztes lőszer hamarost kevés lesz.A lefogótüz,a nagy tüzsűrűség igényének kielégitését gp hatáskörbe utlták.Mások meg simán rámutattak,hogy izrael,ami,angol meg a dél afrikai haderők is elhagyták az öntltő/nműkdő puska irányvonalát a harci tapasztalat hatására.Viszontválasz erre az volt,hogy a mai fegyvertechnika már képes kezelhetőbb nműkdő puskát csinálni.AMP amortizátorral akarta ellátni a 7,62Galilt(szerintem hülyeség,löttem AMPvel,a céltáblát alig találtam el vele,pedig MHSZ megyei lovészbajnokságon nyertem).Manapság viszont eggyértelmű,hogy az erősebb egyéni fegyverlőszer iránti igény jóslata bejött.De lehet vakarózni,hogy is kéne ezt megoldaniNanemá--- akikkel beszéltem mesélték hogy örült, aki "fel tudott szabadítani egy sorozatlövésre is képes argi FAL-t.....
utána pedi piszok gyorsan el is felejtették a nem kell sorozatlövés verziót... ld L 85
az hogy mit sikerült összehozniuk, már más kérdés
Az AMD replikámon az elülső pisztolymarkolatot (aki gyűlöl magyarul beszélni, annak gripet) ehhez hasonlóra cseréltem le, annyi különbséggel, hogy azon nincs felirat. Azzal már fasza. Ja, minálunk a rövidebb karú csajoknak azt mondták, hogy bár nem szabályos, de ha nem érik el az előagymarkolatot, akkor fogják a tárat.Az kb. olyan szar lehet így ránézésre, mint a magyar AMD.... Édes Istenem, előre álló első markolat... Ergonómia=0
Erre utaltam én is az utolsó mondatban.Anno a Haditechnikában is volt vita,hogy a rendszerváltás utáni nagy felbuzdulásban,miféle új egyéni fegyvere legyen az új Honvédségnek.Eggyik irányzat a 7,62Galilt favorizálta,mert az ipar knnyen tudná gyártani(még sláger a FÉG,létezik a Danuvia,stb),és NATO puskalőszerre átkondicinált PKMmel azonos lőszerrel mükdhetne.Valamint a legfőbb oknak az akkor már terjedő páncélmellényt hozták fel,amihez a köztes lőszer hamarost kevés lesz.A lefogótüz,a nagy tüzsűrűség igényének kielégitését gp hatáskörbe utlták.Mások meg simán rámutattak,hogy izrael,ami,angol meg a dél afrikai haderők is elhagyták az öntltő/nműkdő puska irányvonalát a harci tapasztalat hatására.Viszontválasz erre az volt,hogy a mai fegyvertechnika már képes kezelhetőbb nműkdő puskát csinálni.AMP amortizátorral akarta ellátni a 7,62Galilt(szerintem hülyeség,löttem AMPvel,a céltáblát alig találtam el vele,pedig MHSZ megyei lovészbajnokságon nyertem).Manapság viszont eggyértelmű,hogy az erősebb egyéni fegyverlőszer iránti igény jóslata bejött.De lehet vakarózni,hogy is kéne ezt megoldani