Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sehol sem jelent meg. Az egyik fórumtárs kalkulálta ki tegnap-tegnapelőtt. Nevezett összeg felénél kevesebbe kellett kerüljön a flotta. Már ha megvették, nem pedig lízingelik.Az hol jelent meg. hogy a 250 vitara ára volt 1.6M? Bocs, de nem találom.
OK, akkor értemSehol sem jelent meg. Az egyik fórumtárs kalkulálta ki tegnap-tegnapelőtt. Nevezett összeg felénél kevesebbe kellett kerüljön a flotta. Már ha megvették, nem pedig lízingelik.
Tanulmányozzd a térképet.....Ez a csak V4böl szerzünk be,meg egy hülyeség.
A határzárnál 3-4 év alatt leamortizálják majd őket.Viszont azt továbbra sem értem,hogy egy 6-7000 fős seregnek minek 250 polgári aszfaltbetyár terejáró.....
Tanulmányozzd a térképet.
Vicces lenne ha német technikát vennénk és az első háborúnál a német bejelnti, hogy nem ad alkatrészt, mert nem azért adta, hogy háborúzzunk vele. Ismerős? De lehet csak szimplán olyantól akarunk vásárolni, aki nemcsak eladja nekünk a technikát, majd lelakatolja és a saját zsebében tartja a kulcsot mint az AMRAAM vagy Maverick rakétáink esetében, hanem abba verjük akibe akarjuk.
V4 komolyabb technikái mind nyugati beszállitktol függő gyártásu,vagy licensz termék.És bár mi eggyértelműen német érdekszférában vagyunk,de azért van németeken kivűl is éppen elég fegyvergyártó.Egy aszfaltbetyár autónak meg semmi keresnivalója a határzárnál.Személyes véleményem szerint,oda vegyen Toyota HZJ,vagy hasonló strapabiró munkaterepjárót.És továbbra is,miért nem nyilvános tenderen történik semmiféle beszerzés?
A határzárnál 3-4 év alatt leamortizálják majd őket.
Tanulmányozzd a térképet.
Vicces lenne ha német technikát vennénk és az első háborúnál a német bejelnti, hogy nem ad alkatrészt, mert nem azért adta, hogy háborúzzunk vele. Ismerős? De lehet csak szimplán olyantól akarunk vásárolni, aki nemcsak eladja nekünk a technikát, majd lelakatolja és a saját zsebében tartja a kulcsot mint az AMRAAM vagy Maverick rakétáink esetében, hanem abba verjük akibe akarjuk.
Még mindig kellenek a személyautók mivel a jelenlegi gépkocsi flotta átlagéletkora 25 év a kilóméter óra állása pedig alulról veri a milliót. A rendőrök baromi olcsón kaptak audikat és merciket is amiket itthon gyártottak le, éppen úgy mint ezeket + szervíz. Dedikált katonai terepjáró 50 milla ez meg 4 sincs fogyasztásról szervízről nem is beszélve. A kerítés mellett végig meg van csinálva az út. Nincs dagonya, a rendőrök szintén vitarát, skoda yeti 4x4-t és nissan pathfindert hajtanak.V4 komolyabb technikái mind nyugati beszállitktol függő gyártásu,vagy licensz termék.És bár mi eggyértelműen német érdekszférában vagyunk,de azért van németeken kivűl is éppen elég fegyvergyártó.Egy aszfaltbetyár autónak meg semmi keresnivalója a határzárnál.Személyes véleményem szerint,oda vegyen Toyota HZJ,vagy hasonló strapabiró munkaterepjárót.És továbbra is,miért nem nyilvános tenderen történik semmiféle beszerzés?
Az kőkemény. A balerina jöjjön katonának is! Menjen semmirekellőnek inkább!
Még mindig kellenek a személyautók mivel a jelenlegi gépkocsi flotta átlagéletkora 25 év a kilóméter óra állása pedig alulról veri a milliót. A rendőrök baromi olcsón kaptak audikat és merciket is amiket itthon gyártottak le, éppen úgy mint ezeket + szervíz. Dedikált katonai terepjáró 50 milla ez meg 4 sincs fogyasztásról szervízről nem is beszélve. A kerítés mellett végig meg van csinálva az út. Nincs dagonya, a rendőrök szintén vitarát, skoda yeti 4x4-t és nissan pa
Na ennyi ment egy levegővel de már kezd fárasztó lenni.
Tuti bennem van a hiba,de ezt a kommentedet most nem értem...
Tuti bennem van a hiba,de ezt a kommentedet most nem értem...
Szerintem egyenlőre megvárják a választásokat. Egyébként a választás már nem oszt szoroz. Legfeljebb a nehéz technikában térnének el meg a Helikben. Ha viszont minden maradna "részünkre" jóval előnyösebb lenne. (belpolt lehetőleg kerüljük a későbbi hsz ban. Mert lecsapnak ránkA kézifegyvergyártás elég komoly bejelentés volt. Kíváncsi vagyok, így a kampány utolsó, talán legfontosabb hetében, mi maradt még a HM tarsolyában. Csalódnék, ha erre a hétre már nem jutna semmi érdemleges. Ti mit gondoltok, mi várható még a héten ?
Bűzlik a dolog, de nagyon..."A valamikori BÉM közeljövőben megújuló nehézipari területén, a mintegy 18 ezer négyzetméter alapterületű üzemben a repülő- és védelmi iparnak légi és közúti járműgyártást terveznek, a termelés várhatóan 2019-ben indul el, és 352 új munkahelyet teremt."
https://m.portfolio.hu/vallalatok/c...eszallitoi-kozpont-magyarorszagon.281296.html
Nézd, én egyszer nagyon rég jártam fenn a HOR OPK-n vagy 12-13 éve. Lattam ott vagy 60 Skoda Octaviat, plusz még vagy ugyanennyi egyéb járművet amikrol leritt hogy cegesek mert a szokásos Felícia,, G Astra,transporter arzenál volt. Ehhez még számolj hozzá kb 60-70 járművet a mert hétköznap voltunk, és igy nyilván voltak a úton is. Nos a HM egy annál nepesebb hely.Rendőrség alapvetően nem terepen dolgozik.Szaladgálló autónak személyautó is elég.50millábol meg egy nagy Unimogot veszel,full felszerelve.Különben én polgári életben sem értem ezeknek az aszfaltbetyár autknak a sikerét.Egy értelmük van,csajok elött fittizni.Terepjároként semmirevalók,földuton is csak jó időben.egy dizelesitett Niva többet ér terepen.
Ifjoncként volt balerina barátnőm.Vasággyal volt 40kiló,de volt benn energia,szivósság és erő.Elvittem koronglövészetre,simán megbirkózott a skeetpuskával.Pedig az már tényleg rug,ha nemjol fogod.Balerinák csak látszatra törékennyek,valójában rohatkemény csajok
Ennyiért T-72-t is lehet venni....Amúgy a G merci nekünk tényleg ötven körül van árban, Unimog 110 120, ha jól tudom.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..