Beszélgető

Én sem gyűlöllek benneteket, legfeljebb csak értetlen vagyok felőletek....

Mar bocsass meg de te hol tanultal magyarul? Nekem tok mindegy hohy nemet, amrikai, vahy eppen izraeli emigracioban, esetleg roman szerb vagy szlovak esetleg szovjet elcsatolt teruleten, de nem hiszem hogy itthonrol irsz.

Panozokbol Hiryu/Sharidok bol es blogenekbol meg eleg volt.

• Tetszik
Reactions: b4l4g3
sirdavegd

"nem volt akkora különbség egy azték harcos és egy spanyol muskétás között 1-1 ellen,"

Áhh, dehogy :D:D:D
Ég és föld volt a különbség konkrétan...

Annyi igazság azért van a dologban, hogy a technikai különbség nem tette volna önmagában lehetővé az aztékok leigázását. Kulturális tényezők, szervezettség stb játszott ebben szerepet.

Meg a fertőző betegségek :)

Annyi igazság azért van a dologban, hogy a technikai különbség nem tette volna önmagában lehetővé az aztékok leigázását. Kulturális tényezők, szervezettség stb játszott ebben szerepet.

Meg a fertőző betegségek :)

Azért Cortez néhányszáz katonával szállt harcba. A lovak és a tűzfegyverek demoralizáló hatásúak voltak (úgy léptek fel, mint fehér istenek) és a fő segítséget az ellenséges (rivális) indián törzsek adták. Így foglalták el az azték fővárost. A járványok és a benszülöttek tömeges halála (a halálra dolgoztatás miatt is), csak ezután jöttek..

A kínai vita végére egy remekmű
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: szpg9
Azért Cortez néhányszáz katonával szállt harcba. A lovak és a tűzfegyverek demoralizáló hatásúak voltak (úgy léptek fel, mint fehér istenek) és a fő segítséget az ellenséges (rivális) indián törzsek adták. Így foglalták el az azték fővárost. A járványok és a benszülöttek tömeges halála (a halálra dolgoztatás miatt is), csak ezután jöttek..

De ezek részben épphogy kulturális tényezők. Sok más népet nem lehetett volna csak úgy demoralizálni.

De ezek részben épphogy kulturális tényezők. Sok más népet nem lehetett volna csak úgy demoralizálni.

Azért az, hogy sosem láttak lovat és tűzfegyvert az olyan technikai kérdés, aminek akkor és ott volt kulturális tartalma is. Kiegészítzettél, köszi...

• Tetszik
Reactions: fip7
Soros helyett, akkor inkább Kína.
Mai híradó

Soros helyett, akkor inkább Kína.
Mai híradó
Te Mac, esküszöm hogy a tücsökciripelésből többet leveszek reggel, mint ebből csingcsungpingpunghejhajcsuj nyelvből... Te érted ezt? Még egy felirat sincs hozzá, ezzel szerinted az itteni átlag fórumita mit tud kezdeni, de most komolyan?

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Te Mac, esküszöm hogy a tücsökciripelésből többet leveszek reggel, mint ebből csingcsungpingpunghejhajcsuj nyelvből... Te érted ezt? Még egy felirat sincs hozzá, ezzel szerinted az itteni átlag fórumita mit tud kezdeni, de most komolyan?
A képanyag jó szokott lenni. Igen, pár szót megértek belőle. És inkább ezt nézzék mint sorosozzanak.

• Tetszik
Reactions: sirdavegd
A képanyag jó szokott lenni. Igen, pár szót megértek belőle. És inkább ezt nézzék mint sorosozzanak.
Össze tudod foglalni a lényeget, vagy valóban csak pár szó, tehát kb. a semmi, olyan szinten nem tudsz, hogy legalább a lényeget ilyenkor alá írd pár mondatban?

• Tetszik
Reactions: beta
Ha megkérdeznéd azokat, akik állandóan libsiznek, szerintem meg sem tudnák mondani, hogy mitől liberális a liberális. Egyszerű, üres ellenségkép az egész. Szomorú, hogy itt tartunk, de tényleg..

Szerénységem még sosem libsizett,viszont valaki definiálhatná nekem végre miről is ismerszik meg a liberális ember,hátha én is az vagyok,csak eddig nem is tudtam róla.