Emlékeim szerint nem azt mondtad, hogy jobb, hanem valami olyasmit, hogy nem jobb nála a 7.62x39. De már jópár éve volt...
Ó, a 433-as... Nekem is jelenleg az a kedvencem. Legalábbis kinézetre, mert túl sok teszteredmény még nincs róla.
Amúgy a Bren 2 is nagyon tetszene (külsőre is elég hasonló a két fegyver, meg képességeikben is), csak arról a rövidebb cső alkalmazhatósága miatt "lespórolták" a tok elejéből azt a kb. 6- 7 centit, ami a 433-asnál megvan. Vajon miért lehet ennyire fontos nekik, hogy még 8 inch/20 cm-es csövet is lehessen használni, miért nem elég a 11 inch/28 cm-es minimális csőhossz egy karabélynál? Hiszen nem géppisztoly az. Így viszont szerintem túl rövid lett a tok alsó része a tár előtt.
Nekem nagyon nem szimpi az, ha az optika/dot 40 centire van a szememtől. De hát embere válogatja...
Szerintem ez az infrabakos, meg első markolatrészre applikált optikás baromkodás nem frankó. A lötyögős tokfedél meg ugye a konstrukció miatt adott. Ezért is gondolom úgy, hogy felesleges (volt) pénzt (és jó sokat) ölni egy ennyire elavult platformba.