Sokat járok Pécsen.
A régi hatoson Budapest felé van egy anno szebb időket is megélt laktanya. Kintről nézve az épületek még állnak(téglák, jó állapotban).
Kertváros szélén(az ott a panelrengeteg) szintén van egy nagy rendőr laktanya.
Pécs Dél-Dunántúl központja, nagy város, rengeteg egyetemistával és amint látom elég sok lézengő fiatallal.
Szerintem érdemes volna itt laktanyát nyitni.
Ha olcsó akarnék lenni, akkor közös laktanya a rendőrökkel (nem tudom az mekkora).
Ha van pénz, akkor a külső laktanyát feléleszteném. A főépületre szigetelés, új ablakok, ugyanez még pár kisebb épületre, és már is kész lenen a legénység fogadására. Telephelyet tuti a semmiből kéne létrehozni, de könyörgöm, ha már valami új, akkor az legyen új és annyira modern, hogy pár évtizedig ne kelljen piszkálni.
Pécsre nagyon sok, főleg Dél-Dunántúli, nem túl rózsás anyagi helyzetben lévő fiatal srác jár az egyetemre. Meglepődnétek, hogy sokuk mennyire jó beállítottságu. Szerintem belőlük (meg mivel jó nagy városról beszélünk) simán kijönne 2-3-4 tartalékos század.
(Odavinnék egy századnyi BTR80-ast, azt beraknám a tárolóba, pár embert kiképeznék rá, hogy azért lehessen rendezvényeken vllogni a városba)
Ha csak erre, meg mondjuk egy egészen pici fix állományra alapoznánk, már megérné Pécsen a laktanya, mert onnan aztán tényleg sokat kell menni a következő laktanyáig (nem Kaposvárra gondolok, ott tudtommal nincs is harcoló alakulat).