A laktanyafelújítások hozzátartoznak az alapvető infrastruktúrához, de nekem a stadionok nem.
Na azok kiemelt, stratégiailag fontos beruházások lettek, és minél több lesz belőlük, annál többe kerül a fenntartásuk is, mert nem éri meg senkinek üzemeltetni azokat.
Tudom, azok talán nem a honvédelmi büdzséből épülnek (bár van egy pár honvédos sportklub), de összességében mindenre több jutna nélkülük.
A Honvéd Kórházakat sem a honvédelmi költségvetésből kellene fenntartani, fejlesztgetni, mert jobbára civil kórházként működnek, és ott civilként is dolgoznak az alkalmazottak.
Persze, lehet itt mindjárt nagyobb létszámmal tervezni, de a tendenciák nem azt mutatják, hogy rohamosan csökkenni fognak a betöltetlen helyek. Ebben szerintem majd akkor lesz változás, ha végre olyan fegyverek is lesznek, amikkel szégyenkezés nélkül kiállhat a baka a gyakorlatra, és érzi azt, hogy minden támogatást megkap ahhoz, hogy alkalomadtán legyen esélye ellátni a feladatot, amit elvárnak tőle! Kezdetben legalább a NATO gyakorlatokra rendszeresen járó alakulatokon belül kellene 1-2 századot normálisan felszerelni nehéztechnikával is, majd ahogy a költségvetés engedi, fokozatosan átfegyverezni a többit is!
Amikor a toborzásokon meglátják a jelöltek, hogy még mindig a régi ruszki vasak vannak, nem csodálom, hogy nem vonza be őket a seregbe.
Szóval szépek az új autók, laktanyák, kellenek is, de ha már látványberuházásokat akarunk, akkor azokból kicsit kevesebb, nehéztechnikából kicsit több kellene, tartva egy ütemtervet!
Ne bánkódj ezen, régen akasztón is épült, aztán mindenhol felütötte a fejét a gáz, a zöld gyepen meg birkák és kecskék legeltek... Hát valahová el kellett baszni a pénzt, aki volt annyira paranoiás, hogy erre költse....