Most ezt csak az így, olcsón begyűjthető like-ok miatt írtad, vagy tényleg érdekel a közérzetem? Ha érdekel képzeld nem lettem depressziós. Igazándiból, ha normális emberek lakta országban élnénk, nem is lenne szabad senkinek sem depisnek lenni egy választási eredménytől. Tudom, nem mindenki értelmiségi itt, ami a hsz-ek színvonalából lemérhető, de szeretnék értelmiségi oldalról reagálni azokra a dolgokra, amiket társadalmilag károsnak tartok.. Sok ilyen van....Én bármi is lesz ebben az országban, túl fogom élni -ha meg nem halok-, és ráadásul jól. Dolgozok az államnak, a magáncégeknek, külföldieknek, így igazából nem is kellene foglalkoznom a közélettel, mert el lehetnék magammal. (Most is egy könyv olvasása helyett írok, de akit érdekel a téma olvassa el, a címe: Koppány Tibor: Kastélyok a végvárak mögött, Balassi Kiadó, 2014, de pdf-ben is elérhető.) Amit itt kommentelgetés címén csinálok, az az én önként vállalt társadalmi munkám. Kinek tetszik, kinek nem...Azért csinálom, mert látom amit látok és zavar az, ha itt úgy tesznek sokan, mintha ezek a dolgok nem is léteznének, , mert akik nem látják, azt hiszik nincs. Meg van sok dolog, amire én jobban rálátok mint más, ha máshogy nem, hát a társaságomon keresztül, így néhány gondolat butaságára rá tudok mutatni. Ezzel is már segíteni tudok egyeseknek a dolgok megértésében. Viszont annyi ellenszenvet kiváltott bennem a központi gyűlőlet propaganda, a választás előtt, közben és után, hogy elhatároztam, nem hagyom szó nélkül pld. azokat a megnyilvánulásokat, amik ennek a következményei. Mert lehet itt élcelődni mindenen, de közben azt nem látjátok, hogy sikeresen szét lett verve az a fajta szolidaritás is magyar és magyar között, ami közösséget teremtett köztünk azon kívül, hogy mindenkinek "magyar" állampolgárság szerepel az irataiba. Ennek a káros hatásait felmérni ma még nem is lehet, de az biztos, ez nem a kohéziót, hanem a széthúzást erősítette csak az emberek között. (Néhány politikus hatalomvágyában tönkrevágta, mert nem gondol a holnapra.) És itt van elég sok ember, aki csak ezt képes szajkózni, mert azt hiszi mennyire menő, de eközben észre sem vesz, hogy pont olyan embertársait címkézi pejoratívan, akikkel egy krízishelyzetben akár együtt kellene működni. Annak örüljetek, ha nem lesz valamilyen súlyosabb krízis, válság MO-n, mert ha lenne, akkor a NER-esek és a közpénzt magánosítók lépnének le először, mert ők a pénzt élvezni szeretnék. És a nagy magyarkodás is csak annyira menő, amíg aktuálpolitikai célokat szolgál. De itt is azok, akik csak-csak még belerúgnak azokba, akik más véleményen vannak (ami ugye nem szélsőség), biztosan nem számíthatnának azokra, akiket csak köpködnek lépten nyomon és nem is a törpe minorítást képviselik. Az meg hogy a nagyszájúak közül ki hogyan viselkedne egy krízishelyzetben, az is megérne egy misét, de azért elég sok az arcvitéz. Egyszóval azt látom, sikeresen van szét verve az a szolidaritás, ami az állampolgárok összességét országlakosokká teszi. Ilyen körülmények között pedig honvédségről, honvédelemről beszélni elég megalapozatlan, hiszen az ehhez szükséges kohézió lett szétverve... Kérdeztél, válaszoltam. Szeretném, ha a más véleményen lévők is elgondolkodnának ezen, bár tudom, sokaknak ez a nehezére esik...