@Hpasp @megazez
A 44-es zlj-at max így tudom elképzelni
szakasz 5db
század(2szakasz)2x5 + 1 parancsnoki
zlj ( 4század ) 4x11 de akkor nincs parancsnoki harckocsi , igaz a németeknél gyakori volt hogy inkább egy féllánctalpas volt a parancsnoki jármű
A mi régi felépítésünk amit ugye az oroszoktól vettünk az 41 harckocsit rendelt egy harckocsi zlj-ba (4x10 + 1 a törzsnél) szóval nem érte mi ez a "németekről másolták"dolgot , még a háború alatt is a szovjet harckocsi ezredek és hadosztályok elképesztően túlméretezettek voltak , sokkal nagyobbak mint a németeké(akármelyik struktúrát is vesszük)
@honved
a németeknél volt vagy 3 féle panzerbrigade a háború alatt , attól függ melyiket nézed. A mostani 44-eset nem értem, de ahogy látom nem csak a páncélosoknál van náluk ez a 44-es szám . Az összes Panzergrenadierlehrbataillon vagy 44 eszközzel van felszerelve ,legyen az IFV vagy APC. Nem igazán értem mert hivatalosan ugye az 58 harckocsi lenne pl a "NATO szabvány" ha mondhatjuk így de azért ha a németek mondják hogy a 44 a király akkor én aztán nem vitatkozom velük , szerintem kicsivel jobban értenek ehhez mint mondjuk mi.