Az ésszerű határ az, ahol már tömegével jönnek az alkalmas és elhivatott emberek is és ki lehet szórni az alkalmatlanokat.
Ha pedig háromszázat keresel itthon, attól még ki fogsz menni külszolgálatba a hat-nyolcért és azért, mert az alkalmas ember elhivatott is (ami nincs ingyen, mert aki alkalmas, az nem hülye)!
Nem értelek. Ha szerinted külszolgálatban 800 ezret megkeresnek, itthon meg vegyünk egy minimun 150et.
Én 11 év alatt 6 szor fél évet voltam kint.
Mondhatjuk aki nem balfasz 2 évente egyszer kijut. Ha kiszámolod átlagban ez kb 315 netto /ho
Ha győrt mondod a legnagyobb multinál, audi 260 BRUTO! A beálló bér sorra. Ezt kb egy szintre teszem a lövész honvéddal. Ebből túlórával,pótlékkal megkap 6 napozva 230.
Ha magasabb végzetség, beosztás van magasabb bér a seregben is.
Úgyhogy mi a bajod?

Menj el katonának. Ahogy nézem te csak mondod a kifogásokat a fotelbol.
Most írom le utoljára hivatástudat kell hozzá. Persze ehez korrekt fizetés is.
Nem mondtam hogy hülyének kell lenni. Különben magamat is annak tarthatnám mert ott voltam.
De tudod mi a tisztképző intézmény neve.
Közszolgálati egyetem. És a köz szolgálatában benne van ,hogy lemondasz pár dologról ha katonának állsz.
Ha te meg akarsz gazdagodni azt nem ott fogod megtenni.
De próbálom másképp megfogalmazni. Bármely szakmát is űzi az ember szeretnie kell azt, hogy igazán jól csinálja.
Én ahol most dolgozom jól megfizetnek. De ettől még soha nem fogom kiválóan csinálni mert nem szeretem. Jól, tisztességesen igen, de nem kiemelkedően.
Ha viszont harckocsizó, lövész, tűzszerész stb vagy úgygondolom a lehető legjobbat kell nyújtanod. Hiszen adott esetben a te vagy kistársaid élete múlik rajta.
De ezt fizetéssel nem lehet megvenni.
Ja és a 40 éves szolgálatra nem írtál semmit

.
Kár pedi te hoztad fel azt a témát is.