Amúgy ezt az M777-et honnan szeditek? Utalt valaki rá, esetleg volt konkrét ígéret vontatottra amin én átsiklottam? A többit még értem, de ezt valahogy nem.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Korábban mondtak olyat, hogy önjáró és vontatott is lesz.Amúgy ezt az M777-et honnan szeditek? Utalt valaki rá, esetleg volt konkrét ígéret vontatottra amin én átsiklottam? A többit még értem, de ezt valahogy nem.
Illetve jó lenne a Pzh2000 mellé még mennyiség is. Az oké hogy a német vas nagyon profi, de azért kéne még tüzérségi eszközből darabszám.Korábban mondtak olyat, hogy önjáró és vontatott is lesz.
Ja, ha mondták akkor jó. A D20-ból nincs amúgy elég reaktiválható? Mert érteném a logikát, ha mindent NATO kompatibilisre cserélnénk, de a BTR-ből van sok, elvileg azt még nem cseréljük, akkor ha ebből is, fölösleges mást beszerezni.Korábban mondtak olyat, hogy önjáró és vontatott is lesz.
Benkő azt mondta hogy lesz vontatott is.Amúgy ezt az M777-et honnan szeditek? Utalt valaki rá, esetleg volt konkrét ígéret vontatottra amin én átsiklottam? A többit még értem, de ezt valahogy nem.
Ha jól emlékszem egyik fórumtársunk (aki eddig gyanúsan jól informáltA D20-ból nincs amúgy elég reaktiválható?
Mi a péknek kellene nekünk egy helikopter típusból 4 db...? Jó drága lenne üzemeltetni. A 100 db vonatott tüzérségi löveg halál felesleges. Legyen minden önjáró, de kevesebb.Az újságírónak - mint általában - nyilvánvalóan fogalma sem volt mikről ír…
Az amik meg nyilvánvalóan mindent el akarnak adni - persze arany áron -....mi meg majd szépen kiválasztjuk mit veszünk meg.
Remélem okosan választanak.
Én három C-130-ast vennék, 4 Chinookot és 100 M777-et. Ez kb $1 milliárd.
Remélem ennyivel ki lehet elégíteni őket és mi is jól járnánk.
A D20-ból nincs amúgy elég reaktiválható?
A vett PzH2000 és Leo2A7-hez is embertelen kihívás lesz személyzetet találni.
Utoljára a jenkikkel kapcsolatban valami ócska 105mm-es még Vietnámban használt löveget emlegettek pár éve. Én többre tartanám a deszantolás (kikkel is, mivel is,minek is itthon, mikor képeznek ki rá teljesen valakit, 10 év? 15? ) feltételes lehetősége helyett további pzh-2000-esek beszerzését ténylegesen kézzelfogható formában.Amúgy ezt az M777-et honnan szeditek? Utalt valaki rá, esetleg volt konkrét ígéret vontatottra amin én átsiklottam? A többit még értem, de ezt valahogy nem.
Ez így nem igaz. Diplomás hülyegyerekek is van nem kevés, ahogy egy segédmunkás is lehet intelligens. A hadsereg dolga hogy kitanítsa. Sok külföldi hadseregben mindenféle képesítés nélkül is akárkivé válhatsz. A képpeségeid a döntők és a motivàciód, feladatra való alkalmasságod.Hát igen, oda illene legalább szakmunkás végzettségű embereket tenni, minimum, de inkább érettségizetteket.. Bizony egy komoly illetményemelés nélkül ez nem fog menni.
Szittya mondta, hogy van rengeteg szétszedve lezsírozva, de ő nem 31et mondott.Benkő azt mondta hogy lesz vontatott is.
Ha jól emlékszem egyik fórumtársunk (aki eddig gyanúsan jól informált) 31-et említett, mármint fizikailag ennyi van az ország területén.
Helikopter nehéz lenne már az MH tőle. Bőven bevásároltunk helikopterből, szerintem. Viper hülyeség lenne párhuzamosan Gripen mellett. Valami más kéne.
Amúgy a Viper helikopter ára mit kóstál? Illetve mennyibe kerül a Stryker ?
Érdekes helyzet…
Érdekes helyzet…
Az USA nyíltan erős katonai és politikai befolyás alá akarja vonni Mo.ot azért mert szüksége van a területünkre az Oroszokkal szembeni nyílt konfrontatív politikájához.
Az első felével egyet értek 100%-ban.Érdekes helyzet…
Az USA nyíltan erős katonai és politikai befolyás alá akarja vonni Mo.ot azért mert szüksége van a területünkre az Oroszokkal szembeni nyílt konfrontatív politikájához.
Én nem hiszem hogy ennek van olyan magyar ember aki örül.
A regnáló magyar politikai vezetés láthatólag sincs kész egy ilyen szerepre - és ez jó hír, mert lehet hogy tolvaj gazember mind, de úgy tűnik az ország érdekei még jelentenek számukra valamit.
A befolyásszerzés részeként le akarnak tolni a torkunkon egy zsíros amerikai fegyverüzletet.
Az amiknak most valószínű az a fontos hogy olyat vegyünk amin a legnagyobb markup van és az üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen legyen az USA asszisztencia.
Nekünk az lenne a fontos hogy olyat vegyünk amire szükségünk van és jó áron vegyük.
Nagy kérdés hol lesz a közös halmaza a két fél igényeinek és elképzeléseinek...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..