Attól tartok, tévedsz.Off de azt tudjatok hogy a spitzbergak reven nekunk is van nemi jogunk az eszaki koolaj es gaz kitermelesere /meg ha behatarolt is a terulet?./telepues alapitasi jogunk radioallomas kutatobazis epitesi jogunk is van a banyaszat mellett.../csodalom hogy meg nem akadt valallkozo szellemu magyar aki elt volna ezen jogokkal.../altalaba szokott jelentkezo lenni az ilyen ingyen jogok kihasznalasara./
Talán a Ferenc József-földdel kevered, nem?
http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1873_augusztus_30_a_ferenc_jozsef_fold_felfedezese/
Nos, ahogy a cikk is írja, a monarchia a felfedezése után (elnézést a szóhasználatért, de) porlasztva fosta le a helyet. Valahol olvastam én is olyat, hogy Magyarország, valami jogokat „örökölt” ezzel a szigetcsoporttal kapcsolatban, de azok elvileg 100 év után elévültek, bár szerintem ez is csak mese, meg hőbörgési alap a muszkákkal szemben, hogy nem csak a tankot, de a gyarmatbirodalmunk ékkövét is ellopták .
Másrészt az oroszok (akik bárhogy nézzük, a jogos tulajdonosai annak a néhány csonttá fagyott földdarabnak és még a saját állampolgáraiknak is engedélyhez kötik a beutazást...) biztos nem úgy állnának hozzá, hogy:
„-Persze, tesó gyertek nyugodtan. Sőt hajót is adunk a seggetek alá, mert majd két évtizede nektek már az sincs...”