A PzH támogató tüzéreszköz.Hadosztálytüzérség szintje.Esetünkben hadseregközvetlen tüzérség,mivel nincs hadosztályszintünk külön.A dd-ok közvetlen tűztámogatására szükség lenne dd-okként még 1-1 osztály ágyútarackra.Ezek lehetnek ismét PzH,vagy platóra éitettek.Bár szerintem a platóra épitett való inkább hadseregközvetlennek,és a páncélos alvázú a dd támogató tüzérségéhez.De a dd tüzérséghez én leginkább a dd alapjárművére szerelt zárttornyos tipust szeretnék.Szerintem ami maradt D'20 as tarack azokat inkább tartalékba fogják rakni. Lehet hogy elavultak márra. De iskolákba, kadéttképzésekhez,stb még jók lehetnek.
Egyébként meg még hová vegyünk még xy db platost,önjarót? Ember meg háttér is kellene hozzá.
Aztán kell még zl szervezetszerű tűztámogatása.Ez jelenleg a 60milis Expalok-ami vicc.120milis aknavetőtarack kéne,szintén a dd alapjárművének alvázán.
Ha rajtam múlna,ujra előszedném a magyar Vasziljok változatot,aminek volt 81milis NATO szabványváltozata is.MT-LB és BMP alvázas változata is elkészült.Kigondolná,a dd alapjárművére,lehetőleg zárt toronyban,csatolnák a századokhoz egy lövegpárt.Repesz-kumulativ lőszer is készűlt hozzá,még a páncéltörő képességet is növelné.
60milist zl szint helyet inkább szakaszszinten 1-2 járműre telepitenék kúlső kihelyezéssel,zsidó mintára.Vagy ahogy a lengyelek a BWPn.Erre a szintre való,nem páncélgránátos zl-nál erre a szintre való,nem zl támogatás szintjére