A lesz három dandár és kész, azért kicsit leegyszerűsített megközelítés!
Ha már ragaszkodunk a háromdandáros koncepcióhoz, amiből nem a 2. különleges dandár az egyik, akkor a hadsereg felépítését én így tudom elképzelni:
Nehéz dandár: 3 glz (láncos IFV-vel, 44db/z), 1 hkz (44db Leo-2A7+), 1 öj. tü. o. (24db PZH2000), páncéltörő rakétaüteg (9db öj.pct. rak. indító), felderítő szd (14 láncos IFV felderítő változat), légvédelmi rakétaüteg, műszaki szd, vezetésbiztosító szd, vegyivédelmi szd, logisztikai z.
Közepes dandár: 4 glz (kerekes IFV-vel, 44db/z), 1 tü. o. (24db PZH2000 vagy vontatott 155mm-es tarack), páncéltörő rakétaüteg (9db öj.pct. rak. indító), felderítő szd (14 kerekes IFV felderítő változat), légvédelmi rakétaüteg, műszaki szd, vezetésbiztosító szd, vegyivédelmi szd, logisztikai z.
Könnyű dandár: 4 glz (kerekes APC-vel, 44db/z), 1 tü. o. (24db vontatott 155mm-es tarack), páncéltörő rakétaüteg (9db öj.pct. rak. indító), felderítő szd (14 kerekes APC felderítő változat), légvédelmi rakétaüteg, műszaki szd, vezetésbiztosító szd, vegyivédelmi szd, logisztikai z.
Tüzérezred: 2x24db önjáró vagy vontatott 155mm-es tarack, 24db MLRS.
Légvédelmi rakétaezred: valamit veszünk gondolom, legalább 5 üteg.
Páncéltörő rakétaosztály: 27db önjáró páncéltörő rakétaindító.
Felderítő ezred: 2 csapatfelderítő század (28db kerekes IFV felderítő változat), RÁF szd, EHC szd, felderítő drón szd.
- műszaki ezred,
- vegyivédelmi zászlóalj,
- vezetésbiztosító ezred,
- logisztikai ezred.
Ezek lennének a harcolók, harcbiztosítók és logisztika a szárazföldi erőknél!
Ha a 2. különleges rendeltetésű dandárt tervezik könnyű lövész dandárnak akkor a könnyű dandár helyett ez lenne a hadrendben, a szervezete szerintem titkos (Bár nagy felelőtlenség lenne könnyű lövésznek titulálni a különleges alakulatot!).
A km dandár nem lövész dandár!Nem kell neki APC nem kell neki tüzérség,nem kell neki légvédelem,nem kell neki vv és nincsenek benne zászlóaljak sem.