A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ezt meg sem hallottam!Éleslövészetről elhozni üres hüvelyt bőncselekmény!!!Márpedig anélkül nem lesz üres hüvelyed,hogy csőre ne töltenél előtte.Biztos vagyok benne,hogy erre rosszul emlékszel.;):eek::D:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
Ez így volt! Egy üres hüvellyel kellett felhúzni! Akkor még nem voltak ilyen komoly szabályok! A tisztek és tiszthelyettesek pisztolya és gépkarabélya összetartáskor (minősített időszakban) a páncélszekrényében volt mindenkinek, a sorállománynak meg az ágymagasítókon lógott az egyéni fegyvere, az alegység ügyeletesnél volt egy faládában a lőszer, fegyver balesetre a saját alakulatomnál nem emlékszem! A telephelyen a kiképző besorolású harcjárművekben egy javadalmazás lőszer volt, a harckocsikban szintén, csak ott még kocsinként egy láda (50db) kézigránát is málházva volt. Nem nagyon tűnt el egy darab lőszer se.

Ez így volt! Egy üres hüvellyel kellett felhúzni! Akkor még nem voltak ilyen komoly szabályok! A tisztek és tiszthelyettesek pisztolya és gépkarabélya összetartáskor (minősített időszakban) a páncélszekrényében volt mindenkinek, a sorállománynak meg az ágymagasítókon lógott az egyéni fegyvere, az alegység ügyeletesnél volt egy faládában a lőszer, fegyver balesetre a saját alakulatomnál nem emlékszem! A telephelyen a kiképző besorolású harcjárművekben egy javadalmazás lőszer volt, a harckocsikban szintén, csak ott még kocsinként egy láda (50db) kézigránát is málházva volt. Nem nagyon tűnt el egy darab lőszer se.
óó a régi szép idők :rolleyes::oops::)

Tudom,most is így csinálja mindenki!

Jól emlékszik!Nem egybe vették ki a fegyvert a toronyból hanem külön a csövet kintről és külön a tokot(leánykori néven malac)bentről.Ebből következik,hogy amit kiadott az ajtón(malac)az "csak"32 kiló volt.
Volt egy BRDM-2 a századnál, egyszer kipakoltatták a KPVT-t, meg a PKT-t hozzá takarításra. Na az egy ágyú. Emlékszem hogy szidták hogy nehéz. A hevederei nem voltak hosszúak, kb 10-15 db-osak, de össze lehetett akasztani természetesen.

Volt egy BRDM-2 a századnál, egyszer kipakoltatták a KPVT-t, meg a PKT-t hozzá takarításra. Na az egy ágyú. Emlékszem hogy szidták hogy nehéz. A hevederei nem voltak hosszúak, kb 10-15 db-osak, de össze lehetett akasztani természetesen.

5 vagy 10 lőszeres de biztosan nem 15 lőszeres hevederek azok.

5 vagy 10 lőszeres de biztosan nem 15 lőszeres hevederek azok.
Lehetséges, régen volt, meglepően rövidnek tűnt. Hoztam is belőle haza akkor csak az évtizedek alatt elkeveredett. A hevederek bent voltak mind a járműben. Rakaszokban körben, vagy kis ládákban, passz miben volt.

Akkor képzeld el a PSZH ajtaja jóval kisebb volt.

Tizenévesként nekem is volt szerencsém D-944-ben ülni.
Elég vékony voltam, de úgy is alig bírtam bekászálódni. Azt nem arra találták ki, hogy oda ember ki-meg beszálljon. A toronyban el sem fértem, csak görnyedve.

• Tetszik
Reactions: mészi

Én úgy emlékezem, az M zárolt, leponyvázott BMP-1-ek, fel voltak tankolva állandóan, a lőszeres, kézigránátos ládák bent a deszant térben, elég sok. Az indító akkumulátorok voltak fent, a fegyverszobában.

Tényleg ideje lenne már ellátni az új egyenruhából megfelelő mennyiséggel a csapatokat. Jól látszik, mennyire virít a boci mintás ruházat, ezen a terepen. Minden katonánk tökéletes célpont lenne éles helyzetben, már távolról. Az ameriaki katonák néhány száz méterről pedig alig lennének észrevehetők.

80x80@06.jpg

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 467
  • Tetszik
Reactions: wolfram
azt hittem azért annyi eszük van hogy nem ezekben küldik ki őket MEGINT a hadgyakorlatra , amik tuti megint jót röhögtek a kinézetükön , basszus ... hát ha anno nem értették hogy mi miért vagyunk ilyen hacukába öltözve , legalábbis tőlem így kérdezte meg anno gyakorlaton egy ami kolléga , akkor most tuti nevettek
én tuti legalább a gyakorlat idejére ( bár ez is milyen már de ha nincs jobb megoldás) adtam volna nekik egyet meg BREN-t hogy ők is had szokják , illetve az amik is lássák hogy a komoly szakmai tudás mellett azért VÉGRE van technikai háttér is

azt hittem azért annyi eszük van hogy nem ezekben küldik ki őket MEGINT a hadgyakorlatra , amik tuti megint jót röhögtek a kinézetükön , basszus ... hát ha anno nem értették hogy mi miért vagyunk ilyen hacukába öltözve , legalábbis tőlem így kérdezte meg anno gyakorlaton egy ami kolléga , akkor most tuti nevettek
én tuti legalább a gyakorlat idejére ( bár ez is milyen már de ha nincs jobb megoldás) adtam volna nekik egyet meg BREN-t hogy ők is had szokják , illetve az amik is lássák hogy a komoly szakmai tudás mellett azért VÉGRE van technikai háttér is

Hogy mi?? :D

A nincsből nem tudsz adni :D
Egyébként az amcsik már megszokták, ezt látják 20 éve.

Az igazi az lett volna, ha a z 1848M huszáregyenruhában küldik ki őket :) Gyerekek! EZ VAN! Ne tudják a jenkik, hogy "élesben" mit is vihetnénk és miben... A másik, hogy a jobb cucc épp mosásban van és kint szárad a radarantennán!

Ebben igazad van, lassan már minden képen látni új mintájú ruhát, diszelegni, ...csak pont egy nemz. gyakorlaton nem?! :oops: Ez engem is dühit...:mad:

könyörgöm érezzük a szarkazmust :D mit nem értettél? :D
A nincsből nem tudsz adni :D
Egyébként az amcsik már megszokták, ezt látják 20 éve.
igen tudom hogy ezt látják már elég rég :D de ha nem nevetnek akkor lehet hogy elfogadták a dolgot
Ebben igazad van, lassan már minden képen látni új mintájú ruhát, diszelegni, ...csak pont egy nemz. gyakorlaton nem?! :oops: Ez engem is dühit...:mad:
pont ezért írtam , médiában meg minden képen már új egyenruha így meg úgy , mutogatni kell de azért ténylegesen hasznos gyakorlatra ki nem küldjék őket... mondjuk ha @krisss azt írta hogy nincs akkor nem nagyon tudok/tudunk vele mit kezdeni ha dühít picit ha nem :/
Az igazi az lett volna, ha a z 1848M huszáregyenruhában küldik ki őket :) Gyerekek! EZ VAN! Ne tudják a jenkik, hogy "élesben" mit is vihetnénk és miben... A másik, hogy a jobb cucc épp mosásban van és kint szárad a radarantennán!
jogos, még a jenkik irigyek lesznek aztán nem adnak el nekünk semmit :D