Ez mitol elony? Latency, ami hatrany szerintem.
Ezt nem tudtam, de oszinten szolva nem latom, mitol lenne ez ennyire fontos ott, a Karpat-medenceben... ha valakinek felnie kellene egy urban warfare miatt (ahol ez a korkoros jobban szamit), azok a kornyezo orszagok, akiket belolunk csinaltak .
Milyen kepes Bushmaster...? Amugy en nem lennek boldogtalan akar nagyobb (35mm es felfele) kaliberu fegyverrel szerelt toronytol sem... az amerikaiak a 40mm tesztelik mar a Strykereken.
Najo, de az nem ugyanaz, mint a beszallito egy foldresszel odebb van. Mas Spike Er-t venni parevente, egy jarattal, meg mas a supply chain egy full toronyhoz.
Apropo, uszokepesseg: a lengyelek Borsukjaval mi van? Az lancos lesz es uszokepes, legalabbis tavaly mar teszteltek: https://www.defence24.com/pdf/?article=mspo-2018-the-armoured-badger-taking-shape
Hát én bármikor bevállalnám azt a pár plusz másodpercet, amíg az indító felnyílik, ha közben tudom, hogy a rakéták végig védve voltak az ellenséges tűztől, repeszektől, felverődő sártól, faágaktól, vagy mit tudom én, bármi mástól ami esetleg meggátolhat a rakéta rendeltetésszerű használatától.

Gondolom az "üzemidejének", megbízhatóságának is jót tesz, ha védve van az időjárás viszontagságaitól is. A vibrációtól amúgy se védenek ezek a tornyok, szemben mondjuk a Puma MELLS indítójával. Hosszú távon az se jó a rakétának.
ABM-Air Burst Munition. Az a 40mm-es ágyú a Stryker-en szintén a 30mm-es Bushmaster II, csak 40mm Supershot-tal. Egy cső és pár másik kisebb alkatrész cseréjével könnyen átalakítható egyik űrméretű lőszerről a másikra. A 35mm-es Bushmaster III meg 50mm Supershot-ra. Várhatóen ez fog kerülni a Bradley utódjára is és én is nagyon szívesen látnám itthon.
Szvsz nem oszt nem szoroz, ha norvégból, vagy izraelből kell hoz(at)ni. Amúgy is illene kiépíteni egy normális szervizhátteret az üzemeltetéshez, meg pótalkatrészt tartani raktáron, főleg, ha van már tapasztalat és tudjuk mik szaródnak el gyakrabban a mechanikus részegységekben, ha meg a tűzvezetés, vagy valami más komolyabb elektronika pusztul meg, az úgy is vissza a feladónak...