Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 338
113
Lehet hogy téged nem zavar, de az Atlag userek 90%-a a fácse, insta és whatsup korul zajlik. Nem minősítem, de ez a felhasználói igény.

egy idő után ezek nem lesznek Huaweien, ahogy play áruház sem, sem frissülő verziók.

Biztos rá lehet majd hekkelni, de nehány elborult geeken kívül ki akar majd ezzel szórakozni?
Ezek appok se orokosek. Gondolj bele hogy ezek konkurenviajanak ez most mekkora lehetoseg!!!
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 763
14 701
113
Kétségtelenül cukor hegy úr most bukott el nehányszazmillio napközben a telefonját nyomkodó kínai usert.

Lehet hogy holnap valaki kitalálja a kevésbé tahó facebookot és világsiker lesz.

Az viszont intő jel, hogy a Windows Phone egyszer már bejárta ezt az utat.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 961
113
Kissé túlzás amit itt levontok.
Átlagos IQ-val rendelkezőknek 2-3 extra pöttyintés lesz felrakni a telefonra a Play áruházat és utána a Facebook-ot, probléma inkább az lesz, hogy USA-t ismerve jönnek majd a Huawei-re kifejlesztett vírusok.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 763
14 701
113
A cikkben azt írják, a Play is elérhetetlen lesz. Nem tudom ezt hogyan oldják meg, nézi az app installer hogy van-e Huawei bejegyzés a telefonon, és leállítja az installat?

Persze el lehet ezeket érni sima böngészőből is, de azért.. nem az igazi.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 961
113
A cikkben azt írják, a Play is elérhetetlen lesz. Nem tudom ezt hogyan oldják meg, nézi az app installer hogy van-e Huawei bejegyzés a telefonon, és leállítja az installat?

Persze el lehet ezeket érni sima böngészőből is, de azért.. nem az igazi.

Nekem is egy arra járó mozdonyvezető mutogatta, hogy neki is valami ChingChong telefonja van amire nincs play áruház, de konkrétan 2 perc volt feltelepíteni, rá kellett pöttyenteni egy ikonra ami rávitte a letöltő oldalra, aztán onnantól ment minden magától.
 
  • Tetszik
Reactions: Kurfürst
T

Törölt tag 008

Guest
Aztán majd nehogy úgy járás legyen, mint az Epic Storeral a PC világban. Kínaiak beletolták a pénzt és kilóra vették meg a kiadóktól az exkluzív tartalmakat. Azóta a GOG konkrétan a csőd szélén táncol és rugdossa ki az embereket, a Steam meg azonnal több pénzt juttat a kiadóknak meg össze vissza akciózik. Az Origin meg adja az ingyen játékokat.
Ha a huawei összefog pár kínai céggel és elkezdi exkluzívan nyomni a saját storeba a játékokat lehet még koppanás.
Khmmm Tencent mond valamit? Na a világ legtöbbet hozó játékait ő adja ki.
Nem véletlenül kapcsolt a Google tűzoltó módra. Nagy cumi jöhet még ebből nekik. Nagyon kétélű fegyverrel hadakoznak.

Egyetlen kérdés az ARM. Az fájni fog. Arra nem tudom mit lépnek.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Közben emelik a Hableányt...
f1460ba99e9f478282e4f80bbd844c45.jpg

:(
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
@leplezo
https://forum.htka.hu/threads/biztpol-társadalmi-folyamatok.25/page-204#post-566590

Nagyon nem. Lásd itt. A Golf áramlat nélkül itt nem hosszabb kánikula lenne jelen tudásunk szerint, hanem sokkal, de sokkal hidegebb. Egész Európában a Golf áramlat miatt melegebb van, mint amire a szélességi köre predesztinálja.
https://forum.htka.hu/threads/beszélgető.489/page-388#post-563984

Ebben igazad van átlaghőmérséklet szintjén, de a déli irányú szél túlsúlyba kerülése főleg a nyári időszakban meg fogja dobni a nyári hőmérsékleteket, és télen gyors enyhülési anomáliákat okozhat. Összeségében a tavaszunk és őszünk hülni fog, a tél nagyon hideg és nagyon enyhe hullámzásába megy át, a nyarak meg nyugati szél esetén esős 20-25 fokos, mikor déli szél uralkodik jön a 37 fok. És nyáron kapni fogjuk a déli szél túlsúlyát.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
https://index.hu/kultur/media/2019/...a_bizik_a_mediaban_a_tv2-ben_meg_ennyien_sem/

Egészen elképesztő, ahogy Soros lapjai (index és 444) a Soros médiát (most éppen YouGov) szemlézve menetrendszerűen hivatkozva a Freedom Housra (szintén Soros érdekeltség) megállapítják a szokásosat, vagyis hogy minden szar:
"A leghitelesebb hírműsora az RTL Klubnak van, a TV2 a legkevésbé hitelesnek tartott hírforrás."

És ezt ugyanígy elkövetik a világ bármely táján, hasonló szervezeteik és egyéb szekértoló médiájuk segítségével (Ukrajna, É-Macedónia, Szerbia, Szlovákia, stb.)

Mindeközben pedig a vén filantróppal szembeni negatív hangnem (Oroszország, Magyarország, stb.), az persze csak izgatás, és minden azért, mert Soros nem keresztény ...