Ha jól számolom, ez kb. húsz éve volt.Hát sajnos az én esetemben (1998-1999 9 hónap sorállomány )7 db lőszert löhettem el az AMD-l ehhez még hozzájön az a rövid sorozat amit a lőtéren a PKM-l a célalakra leadhattunk.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha jól számolom, ez kb. húsz éve volt.Hát sajnos az én esetemben (1998-1999 9 hónap sorállomány )7 db lőszert löhettem el az AMD-l ehhez még hozzájön az a rövid sorozat amit a lőtéren a PKM-l a célalakra leadhattunk.
Rosszul gondolod, szerintem. A lényeg a növekedés ütemén van.Ergo, nem komoly hogy katona kellene nekik, csak a duma megy ... szóval "nyugodtan" aggódhatsz.![]()
Rosszul gondolod, szerintem. A lényeg a növekedés ütemén van.
A MH-nek jelenleg - és mindenkor - pontosan annyi katonára van szüksége, amennyivel a minimális funkcióit el tudja látni.
Jelenleg a Z2026-on belül ezen minimális funkciók szintjének a megemelésén dolgoznak.
Teljesen felesleges 3 zászlóaljnyi harckocsi személyzet berántása, ha úgy sem lesz annyi gép. Ráadásul az új gépek majd csak valamikor 5 év múlva lesznek teljes mennyiségben elérhetők. Az még 5 év!!!! Az rohadt sok.
Ahogy @krisss is írta a másik topicban, már többen vonulnak be, mint ahányan távoznak.
Egy olyan államnál, ahol nincs közvetlen háborús veszély, sosem lesz teljesen feltöltve az állomány. Természetesen a feltöltöttség mértékét nem igazán reklámozzák.
Ezért is lenne jó, ha létrehoznának egy harmadik lövész dandárt, mert akkor nem lehet megúszni a nagyobb mértékű létszám növelést.
Ettől azért nagyobb bajban vannak a csapatok. Biztos, hogy a most rendszerben lévő BTR, T-72-höz, D-20-hoz rendszeresített beosztások sincsenek feltöltve. Márpedig minden harcoló képesség fejlesztés előtt áll. Ha a minimálisra csonkított, jelképes alegységek sincsenek feltöltve, akkor nagyon nehéz lesz 23-24-re nagy mennyiségű legénységet pattintani.
Ez az igazság.Na, erről van szó. Ennek fényében érthetetlen számomra, hogy mégis állandóan azon rugózik a fórum jelentős része, hogy kevés a beszerzett technika.
Na, erről van szó. Ennek fényében érthetetlen számomra, hogy mégis állandóan azon rugózik a fórum jelentős része, hogy kevés a beszerzett technika.
Ugye nem kell keresni semmit a képen?Nézőpont kérdése. Az egyik a szükségletből a másik a lehetőségekből indul ki. Nagyon mélyről jövünk, emiatt nem működhet az a taktika, hogy az elején csak lazán , szinte helyben toporgunk, a végén meg majd akkorát ugrunk egy év alatt, mind Szergej Bubka. Már most is kettesével kellene szedni a lépcsőket a működőképes haderő megteremtése érdekében. Abban tényleg első az állomány, most pedig pont attól távolodunk, hogy 26-ban legyen elég képzett katona a végrehajtóknál.
![]()
Nem. Csak illusztráció a 24-25-ös tevékenységről.Ugye nem kell keresni semmit a képen?
![]()
Hitelböl.Ugyanazt csinálták,mint a maiak,más pénzéböl vigéckedtek.
Utolsókként voltam soresz. Tudom, hogy miről beszélek! Alapkiképzésre annyit kaptam... A BMP-ket nem a 90-es években szántották be!
Nem-nem!
Nálunk alapon 9 volt az.
3 egyes lövés, és 2 rövid sorozat.
Más kérdés, hogy utánna a lövész szakalapon, és a szakképzés ideje alatt már a Dragunovval lövöldöztük el a PKM-hez kihozott lőszert, mert a szakasz 40%-a nem tudott kimenni a foglalkozásra...
A nem lövészek viszont megálltak a 9-nél!![]()
Buszok, munkagépek, áramfejlesztők stb stb. állandóan. Mintha valami epítőipari ceg lenne.
Buszok, munkagépek, áramfejlesztők stb stb. állandóan. Mintha valami epítőipari ceg lenne.
Már a rómaiaknál is végeztek a légiósok útépítést. Sőt a fr. Légiósoknak is komoly építőmérnöki képességük/tudásuk van jelenleg is.Buszok, munkagépek, áramfejlesztők stb stb. állandóan. Mintha valami epítőipari ceg lenne.
Egy műszaki ezrednél miért lepődünk meg a munkagépen?Buszok, munkagépek, áramfejlesztők stb stb. állandóan. Mintha valami epítőipari ceg lenne.
Sokat.A kötvénykibocsájtás az hitelfelvétel.Milyen hitelt vett fel ez a kormány, 2010 óta ? Inkább visszafizetett, nem is keveset, amit egykoron az elvtársak vettek fel. Egyébként az ország gazdasági teljesítménye lehetővé teszi, hogy vigéckedjenek is. Az más kérdés, hogy költeni is kellene bérekre is, a közszférában.
Ez biztos része a topik témájának?Sokat.A kötvénykibocsájtás az hitelfelvétel.
Maradjunk annyiban, hogy jelentősen csökkent az államadósság és a szerkezete is kedvezőbb . A devizahitelek arányát is jelentősen csökkentették. Ezek adnak most mozgásteret a kormánynak.Sokat.A kötvénykibocsájtás az hitelfelvétel.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..