A II. világháború (1939 - 1945)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 796
75 855
113
Úgy már kijönne a matek. Csak az meg azért veszélyes, mert anélkül gyalogságot nem támogatva kitörni szinte reménytelen.

Nem nagyon álltak meg az ellensges katonák a KT-vel szemben ha nem volt mellettük harckocsi vagy légierő(annyit tudtak tenni,hogy visszahúzódtak és vártak a tüzérségre).Akkoriban a gyalogság páncéltörő képességemai szemmel nézve nem létezett.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 765
14 722
113
.Akkoriban a gyalogság páncéltörő képességemai szemmel nézve nem létezett.

O100%20%281%29.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: molnibalage

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 765
14 722
113
50-100 méteres gyakorlati lőtávval és ez is német ;) .

Talán még annyi se, viszont ahogyan rengeteg német karóra is volt a Vörös Hadsereg katonáinál, a Panzerfaustot is előszeretettel gyűjtötték (és emlékeim szerint amcsi Bazookából is kaptak). Gondolom olyan szintű általános gyalogsági Panzerfaust fertőzöttség valszeg nem volt mint a németeknél a háború végén, hogy szinte boldog boldogtalan azzal rohangált és lőttek vele mindenre (épületharcoknál pl. előszeretettel használták giga puskagránátnak), de tény hogy 44/45-ben már egyetlen harckocsi sem engedhette meg magának hogy berongyoljon csak úgy a gyalogság közé.

Már nem német :)

 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 791
30 573
113
50-100 méteres gyakorlati lőtávval és ez is német ;) .
USA
bazooka_usmc_50s_800.jpg

Brit
latest

Magyar
images
70L6BhwE0U6DCy8Ws.jpeg

Plusz volt amcsi,német és magyar páncéltörő puskagránát.És páncéltörő kézigránátok.
Oroszok álltak csehül.Páncéltörő puskáik voltak,meg kézigránát.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 796
75 855
113
USA
bazooka_usmc_50s_800.jpg

Brit
latest

Magyar
images
70L6BhwE0U6DCy8Ws.jpeg

Plusz volt amcsi,német és magyar páncéltörő puskagránát.És páncéltörő kézigránátok.
Oroszok álltak csehül.Páncéltörő puskáik voltak,meg kézigránát.

Hát igen ezek bevallottan is csak amolyan utolsó utáni esélyek voltak.A minimális hatásos lőtáv miatt ezek nagyon korkátozott hatékonyágú eszközök voltak.
 
R

rejsz felügyelő

Guest
Hát igen ezek bevallottan is csak amolyan utolsó utáni esélyek voltak.A minimális hatásos lőtáv miatt ezek nagyon korkátozott hatékonyágú eszközök voltak.
Természetesen ezek nem helyettesítették a páncéltörő lövegeket, hanem kiegészítették azokat, felváltva a sokkal rizikósabb kézigránát-kötegeket és mágneses aknákat. Emellett használták minden ellen: bunkerek, élőerő, teherautók.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 765
14 722
113
Most megnéztem gyorsan egy utasítást (8,8cm gyakorlógránát), ott "Röhrenbündels aus Digl. R. P. 8 (460 x 5,5 / 2,75) van írva, tehát kötegelt cső.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Sajnos ez a generáció már lassan elmegy...

Nekem volt szerencsém most December végén meghallgatni Rusty Waughman előadását.
Ő 98 éves. Lanchester pilóta volt.
A két órás előadást végig állva nyomta le.:eek: (lehet nekem sok lett volna…)
Szellemileg teljesen friss az öreg és érdekes pikáns humora van...
Mikor kérdezték hogy sok barátja volt e században azt mondta hogy nem, mert nem volt értelme barátkozni...
Már a kanadai kiképzés alatt 25%-os veszteséget szenvedtek és később is nagyon sok volt az egy bevetéses legénység. Reggel jöttek, este már le is lőtték őket.o_O
aa.jpg

bb.jpg


Videó:
 
M

molnibalage

Guest
Sajàt lengyel ismeröseim is utàljàk a németeket és az oroszokat. 40+os korosztàly. Soha nem mertem nekik mondani, hogy ha megnézik mekkora volt az orszàguk az elsö VH kitörésekor és mekkora a màsodik VH végén, akkor ne panaszkodjanak. Eleve tengerpartjuk sem lenne, mert az poroszorszàg volt. Meg ööö, szóval azért nekik olyan nagy bajuk azzal sincs, hogy azt a 2+ milliô vagy mennyi lengyelorszàgi zsidót a németek megölték. Egyszer pedzegettem nekik, hogybahoz mit szólnak, hogy ök végig harcoltàk a 2vh-t angol egyenruhâban, aztàn màr Jaltàban elàrultàk öket a britek, ök meg még két évig harcoltak az angolokért, most meg kivàndorolnak millio szàmra Angliàba. Aztàn inkàbb piàltunk. Ezzel együtt az a véleményem, hogy a 20ik szàzad elejei vilàgégéseknek elég nagy nyertesei ök.
Ne haragudj, de azt az országot, amit a háború után, szenvedő félként "nyereményként":
  • porig rombolja fővárosát a náci Németország
  • kb. 20%-os lakosságarányú veszteséget szenved el
  • majd megszáll a Szu
  • a "kedves" rendszerért és talpnyalóit rátolja az országra
  • elszakad a fejlődés lehetőségétől a nyugati világtól az elvtársaknak hála
azt, a XX. század nagy nyertesének hívni hogy a búbánatba lehet? Csak azért, mert nyugatabbra tolták az országot?

Te, szerinted hány másodperce alatt esne nekem az összes határon túli magyar és turbó, ha le mernék írni olyat, hogy Magyarország számára Trianon főnyeremény volt, mert megoldotta a nemzetiségi kérdést? Mert Mo. csakis Trianon miatt lett magyarlakta, csak ezt valahogy divatos elfelejteni.
Ahol meg soknemzetiségű ország volt, ott mi lett? Jugoszlávi, fincsi kis polgárháború és népirtás 1990 után. Ez itthon elmaradt. Csak ennek a határon túl ragadtak annyira nem hiszem, hogy örültek.

Ne haragudj, de szerintem messzire gurult el az a bizonyos gyógyszer. A XX. század két nagy világégésének a nyerteseit nagyon nem Lajtától keletre kell keresni. Inkább az óceánon túli területeknél...

53874410eab8ea7e59b36468
 
  • Tetszik
Reactions: Littlejohn