Sajàt lengyel ismeröseim is utàljàk a németeket és az oroszokat. 40+os korosztàly. Soha nem mertem nekik mondani, hogy ha megnézik mekkora volt az orszàguk az elsö VH kitörésekor és mekkora a màsodik VH végén, akkor ne panaszkodjanak. Eleve tengerpartjuk sem lenne, mert az poroszorszàg volt. Meg ööö, szóval azért nekik olyan nagy bajuk azzal sincs, hogy azt a 2+ milliô vagy mennyi lengyelorszàgi zsidót a németek megölték. Egyszer pedzegettem nekik, hogybahoz mit szólnak, hogy ök végig harcoltàk a 2vh-t angol egyenruhâban, aztàn màr Jaltàban elàrultàk öket a britek, ök meg még két évig harcoltak az angolokért, most meg kivàndorolnak millio szàmra Angliàba. Aztàn inkàbb piàltunk. Ezzel együtt az a véleményem, hogy a 20ik szàzad elejei vilàgégéseknek elég nagy nyertesei ök.
Ne haragudj, de azt az országot, amit a háború után, szenvedő félként "nyereményként":
- porig rombolja fővárosát a náci Németország
- kb. 20%-os lakosságarányú veszteséget szenved el
- majd megszáll a Szu
- a "kedves" rendszerért és talpnyalóit rátolja az országra
- elszakad a fejlődés lehetőségétől a nyugati világtól az elvtársaknak hála
azt, a XX. század nagy nyertesének hívni hogy a búbánatba lehet? Csak azért, mert nyugatabbra tolták az országot?
Te, szerinted hány másodperce alatt esne nekem az összes határon túli magyar és turbó, ha le mernék írni olyat, hogy Magyarország számára
Trianon főnyeremény volt, mert megoldotta a nemzetiségi kérdést? Mert Mo. csakis Trianon miatt lett magyarlakta, csak ezt valahogy divatos elfelejteni.
Ahol meg soknemzetiségű ország volt, ott mi lett? Jugoszlávi, fincsi kis polgárháború és népirtás 1990 után. Ez itthon elmaradt. Csak ennek a határon túl ragadtak annyira nem hiszem, hogy örültek.
Ne haragudj, de szerintem messzire gurult el az a bizonyos gyógyszer. A XX. század két nagy világégésének a nyerteseit nagyon nem Lajtától keletre kell keresni. Inkább az óceánon túli területeknél...