W
Wilson
Guest
Én megértem,hogy lojális a párthoz de azért az utóbbi időben jó pár alkalommal kínos szituációba hozta fideszt,pl:56-s emlék év.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én megértem,hogy lojális a párthoz de azért az utóbbi időben jó pár alkalommal kínos szituációba hozta fideszt,pl:56-s emlék év.
Már elnézést de miért ne lehetne?Ha valakit zavar akkor maximum nem nyitja meg,én is ezt a már bevált módszert szoktam alkalmazni.
Persze, csak ilyesmikre van elég más fórum.
Jó, csak kérdés, hogy jó ötlet-e elmenni belpolba, nem azt mondom hogy tilos legyen szóba hozni, de ez semmilyen szemszögből nem kapcsolódik a HTKA témáihoz. Az ilyesmire ott van az index fórum pl.Szerintem a beszélgetőnek pont az a lényege,hogy tág határok között lehet benne témát felhozni.
Jó, csak kérdés, hogy jó ötlet-e elmenni belpolba, nem azt mondom hogy tilos legyen szóba hozni, de ez semmilyen szemszögből nem kapcsolódik a HTKA témáihoz. Az ilyesmire ott van az index fórum pl.
Különbözőképpen látjuk ezt a dolgot szerintem ha nem lenne helye a belpolnak a htka-n, akkor csak az adott haditechnikai topikok lennének, és nem létezne sem a kantin sem a beszélgető.Amúgy meg szerintem van kapcsolódás a (bel)politika és a hadászat és haditechnika között.
Schmitt Mária mindenesetre mindettől elég távol esik.
Ahogy pl:Magyar György vagy Karácsony Gergely is,mégis rendszeresen szóba kerülnek a htka fórumain.
Nem szakmám az acélgyártás és a metallurgia így számszerű szorzóra nem vállalkozok, de:
- 80 év alatt mindenben volt technológiai fejlődés, így a kohászatban, alapanyagban, ötvözés és edzéstechnikában is
- már 30 évvel a háború után is olyan acélok, ötvözők és ötvözési eljárások voltak, amiről a háború előtt/alatt álmodni se tudtak, nem véletlen hogy az első sugárhajtóművek élettartama pár-tíz üzemóra volt, ma meg ezeket ezer-órákban mérik
- ráadásul a harckocsik páncélzata már jó ideje nemcsak acél, hanem mindenféle spec anyagokat tartalmazó szendvics-páncélzat - szóval szerintem elég nehéz a korrekt összehasonlítás.
Jó lenne ha Ozymandias ide tévedne, metallurgia-témában ő biztos többet tudna mondani.
pont ezért kérdezem,nem acél páncél van már régóta így nem is kell olyan hangsúlyt fektetni az acél komponensre mintha kizárólag az lenne.
Simicska Lajos és Borkai Zsolt, vagy a komondoros ember (nevét már el is felejtettem) esetében ez a faktor más szinten volt pl.
A járvánnyal kapcsolatban kerültek szóba mindketten eddig, illetve KG a sebességkorlátozás miatt. SM évekkel ezelőtti kijelentései viszont semmilyen módon nem kapcsolódnak semmelyik témához.
A járvánnyal kapcsolatban kerültek szóba mindketten eddig, illetve KG a sebességkorlátozás miatt. SM évekkel ezelőtti kijelentései viszont semmilyen módon nem kapcsolódnak semmelyik témához.
Szerintem a beszélgetőnek pont az a lényege,hogy tág határok között lehet benne témát felhozni.
Ebben egyettértunk,de az határozottan jól megfigyelhető,hogy a Fidesz hajdani (szerintem) az ország legjobb értelmiségi hátországa,bázisa teljesen elerodálódott.A Schmidt Máriához kapcsolódó botrány ennek az erodálódásnak az egyik következménye.
Nézd, a nő milliárdos. De ennél is fontosabb az a kapcsolati háló, amit történészként felépített. Lojális.
A hajdaniak közül lehet, hogy van, aki erodálódott, én nem látok bele annyira... Bár szerintem a lemorzsolódott szó az jobban passzol!
De van új hátország, megannyi think-thank, civil fórum, Nemzeti Közszolgálati Egyetemről kijövő fiatal (leendő) értelmiségi, társadalmi kutatóintézetek, stb. Vég nélkül lehetne sorolni. Aki, nem kalandor volt a környéken, hanem a konzervatív identitása szilárd, az most is ott van a régiek közül.
Rengetegen. Régi MDF-esekig visszanyúlóan.
..
Novák Katalin, Varga Judit is kinevelődött például, csak, hogy neveket is mondjak, s még vannak ügyesek az újak között bőven, akiket nem is ismerhetünk mert nincsenek reflektorfényben! Nézd meg Varga Dzsuditezen a videón, én kimondottan csípem, üde színfolt!
..
Van kisugárzása, csinos, intelligens, nemzetközi szinten is megállja a helyét!
(Nyilván nem Schmidt Máriával fog a Fidesz haknizni, és ezt nem bántásból írom. És azt sem, hogy ilyen szintű embereket nem találsz a szemközti padsorokban.
Remélem annyi objektivitás belefér, hogy Szabó Tímea, Kunhalmi Ágnes, Széll Bernadett, Cseh Katalin egy teljesen más liga, és ezt megint nem bántásból...,
Varga Judittól nem tudok elképzelni olyan őrjöngést pl., mint amire mások időnként vetemednek. És ez is számít az emberek szemében.)
..
..
De részemről belpol OFF
Szerintem tévedsz ezzel kapcsolatban,hiszen az 56-os emlékév kevésbé ismert de történészi körökben igen csak nagy vihart kavart problémája az volt,hogy történetesen a Schmidt Mária vezette emlékbizottság teljesen háttérbe szorította,(gyakorlatilag meg sem említette) a reformkommunisták szerepét az 56-s forradalomban.És mind tudjuk a htka-k van 1956-s topikja, és ha beleolvasol látni fogod,hogy ott sem csak az akkor alkalmazott haditechnikáról van szó,bizony foglalkoznak a politikai vonatkozásokkal is.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..