Hm..... Szoktak megjelenni a honvedelem hun csak úgy minket nem érintő hírek katonai együttműködésekről, fejlesztésekről?
Persze. A honvedelem.hu tartalomgyártóinak fogalmuk sincs arról, hogy mi hogy lesz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hm..... Szoktak megjelenni a honvedelem hun csak úgy minket nem érintő hírek katonai együttműködésekről, fejlesztésekről?
Szoktak, igazából a honvédelem.hu részben úgy műküdik mint pl az armyrecognition.com vagyis nemzetközi híreket is jelent. Igaz szarul fordítva meg hetekkel elkésve, csak hogy valami tartalmat tudjanak még pluszban generálni.Hm..... Szoktak megjelenni a honvedelem hun csak úgy minket nem érintő hírek katonai együttműködésekről, fejlesztésekről?
Vagy lesz egy mix????
Az Észt Védelmi Ipar Szövetség szerint kétféle módon lehet elkészíteni a járműveket Észtországban. Az első lehetőség az, hogy engedélyt szerezzen a Patria Finland-től a járművek észtországi összeállításához és a szükséges módosítások megtervezéséhez.
Jogos kérdés. Ha beszáll a V4 (vagy akár V3: -Lengyelország), az már eléri a kritikus tömeget, hogy megéri belekezdeni.
Sokkal szimpatikusabb mint a torok csoda.
Csak akkor, ha jó a súlypont helyzete. Láttam rajzot, de jó lenne látni is leszállni már.Itt megvannak az alapvető méretek, bár külön-külön:
http://www.artec-boxer.com/index.php?id=9
Leszerelt toronnyal/RWS-szel bármelyik verzió belefér. A KC-390 rakterének rámpa utáni első 4.5 méteres hosszán a magasság 3.2 méter (a további 8.2 méteren már csak 2.95 méter a belmagasság), szóval amelyiknek a "mission modulját" 3.2 méter magasság alá lehet "csupaszítani", azt elvileg be lehet tenni. Persze ez nyilván macerásabb, mint egy olyan gépbe tenni, amibe mókolás nélkül is befér.
Mégis mi köze a kettőnek egymáshoz?
"Mentoauto" mindketto.
Nem hinném, hogy a debreceni dandárnál majd azon a kilenc darab 8x8-as MEDEVAC Boxeren fognak garasoskodni, amire ott a három zászlóalj kilenc századának szüksége lesz! Már csak azért sem, mert a MEDEVAC járműnek onnan kell kihoznia a sérülteket, ahova azokat az IFV és APC járműveik bevitték így már a gondolat is irracionális lenne, hogy eltérő jármű legyen!
Milyen számítással jött ez már megint ki meg milyen harcászati elv alapján?
Az SBCT-ből indultam ki, ott századonként van egy MEV. Ők a legtapasztaltabbak ezen a téren, éveken át bevetésen voltak Irakban például.Milyen számítással jött ez már megint ki meg milyen harcászati elv alapján?
Az SBCT-ből indultam ki, ott századonként van egy MEV. Ők a legtapasztaltabbak ezen a téren, éveken át bevetésen voltak Irakban például.
Segíts nekem:Nem hinném, hogy a debreceni dandárnál majd azon a kilenc darab 8x8-as MEDEVAC Boxeren fognak garasoskodni, amire ott a három zászlóalj kilenc századának szüksége lesz! Már csak azért sem, mert a MEDEVAC járműnek onnan kell kihoznia a sérülteket, ahova azokat az IFV és APC járműveik bevitték így már a gondolat is irracionális lenne, hogy eltérő jármű legyen!
Segíts nekem:
A Bundeswehr a PUMA zászlóaljaiban milyen medevac járművet használ? Vagy a US Army a Bradley zászlóaljaiban?
Az angol Ajax-nak sincs saját Medevac verziója.
Egyáltalán törvényszerű, hogy a MEDEVAC jármű azonos alapú legyen, mint a zászlóalj basic járműve.
Valószínűleg Puma.Az amiknál meg ha jól rémlik M113.
M113A2 GE KrankenkraftwagenSegíts nekem:
A Bundeswehr a PUMA zászlóaljaiban milyen medevac járművet használ? Vagy a US Army a Bradley zászlóaljaiban?
Az angol Ajax-nak sincs saját Medevac verziója.
Egyáltalán törvényszerű, hogy a MEDEVAC jármű azonos alapú legyen, mint a zászlóalj basic járműve.
A PUMA-nak nincs medevac verziója.
Így néz ki a BW. Még csak törekvések vannak az egységesítésre.
Itthon egyáltalan rendszerbe került a hazai fejlesztésű BTR alapú sebesültkihordó? Mert
Mert én még mindenhol csak az Unimogokat láttam. Meg talán van Merci terepjáró alapú is ugye?
Az amerikaiaknál most rendelték meg az AMPV-t, ami ugyan Bradley alapokon nyugszik, de az már messze nem az.
Szerintem 2 módszer életképes.
Vagy egyezzen meg a bázis járművel, vagy legyen egy egységes support role járműcsalád aminek minden kiegészítő feladatra van verziója.
A bázisjárműves az ideális kétségtelen, de ez egy jóval drágább megoldás. Mondjuk egy Boxer sebesültkihordó árából kihozol 5-6db JLTV, Movag Eagle, Jelcin, Dingo, vagy ha már, akkor Komondor, stb. alapú sebesülthordót. A Jelcin is pl. Stanag 4-ig páncélozható, és aknavédett is.
De nem csak a vételáron spórolsz ezzel, de a logisztikának is könnyebb lesz itatni egy 10-15 tonnás 4x4-et (esetleg 6x6-ot) mint egy 30+ tonnás Boxert.
De úgy alapvetően is sokkal kisebb lesz a logisztikai lábnyoma a haderődnek, ha a kiegészítő feladatokat nem a rohadt drága (8x8) bázisjárművel intézed.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..