Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 967
32 258
113

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 167
7 993
113
Szeretnék gratulálni!
Milyen megfontolásból gondolod, hogy egy biciklis mellett elhaladva jó ötlet rádudálni? :mad:
Hacsak nem az a cél, hogy a kerekeid, vagy a mögötted menő kerekei alá kerüljön. Tényleg ez a cél?
Tessék itt a szabály, hogy annak a nyüves biciklisnek hol szabad és kell kerékpároznia.
Ha 100 méterre van - azaz 2-3 utcával arrébb -, akkor arra senkit nem kötelezhetsz. Lakott területen belül mindenhol(!) lehet biciklizni, ha csak nem tiltják azt táblával, vagy az út mellett közvetlenül nincs bicikliút. Általában a bicikliutakat jelzik is, valamint ilyen helyeken ki van táblázva az úttest mellé a tiltó tábla is.
Ha főközlekedési útra gondolsz, akkor ott mindig egyértelműen jelzik is a tiltó táblával lakott területen kívül. De ilyen esetben is kerékpározhatsz az útpadkán.
A főútvonal meg nem azonos a főközlekedésivel.:cool:
Tehát, ha mégis főközlekedési úton látsz egy biciklist szabálytalanul közlekedni, eszedbe ne jusson ledudálni. Inkább próbáld meg tájékoztatni, vagy nagy oldaltávolságot tartva kikerülni, majd értesíteni a 112-t, hogy potenciális veszélyforrást érzékeltél.
A ledudálás, elbírálás szempontjából a büntetőfékezéssel esik egy elbírálás alá. (közúti veszélyeztetés)
Ld kiemelt rész, és lehet arcodból visszavenni. A 11-es úton nap mint nap ez megy... De arról már itt is írtak (egyelőre csak a humor topikba), hogy a f@szfejek előszeretettel közlekednek hármas oszlopban.
Ezek után már csak arra lennék kíváncsi, hogy véleményed szerint mi a f@sznak vannak a Velo tudoménhanyas kerékpárutak, ha nem kell használni? (De, kell...)
Amit meg írsz, már többször próbáltuk, de csak anyázás volt a vége. Azt is megnézném, hogy hasonló esetben te mit csinálsz.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 951
30 826
113
Én sem ismerem a WH-t, csak kb. hogy micsoda, a Dűnét olvastam, őszintén szólva szerintem csak az első könyv jó igazán. Esetleg a folytatásai közül az első kettő, bár már azok sem érik el az eredeti könyv színvonalát szerintem, a többinek meg már kb. köze sincs hozzá, nagyon "elszállt" a szerző a BDSM-amazonfétisével meg a filozofálásával. De valószínű nem véletlen, ennyi volt ebben a témában, Herbertnek gyakorlatilag az eredeti Dűne az egyetlen igazán jól sikerült regénye, a folytatásai pedig ebből "éltek". Persze ő is merített ihletet, pl. Arábiai Lawrence történetéből. :)
A Mélyállomás nekem annyira nem jött be, bár az "univerzumépítés" erős oldala a szerzőnek, utánanézve vannak folytatásai, de nem jelentek meg magyarul, csak két ehhez nem kapcsolódó fantasy könyv.
Igazábol nem is kellet volna folytatni a Dűnét.A késöbbi könyvek meg már egyre kevésbé Frank Herbert irása,az előzmények meg már abszorut nem.
Bár mondjuk Timothy Zahn SW folytatása-előzmény könyvei meg tulajdonképpen jobbak mint az eredetiek.SW 7-8-9 filmek meg csak szimplán zs kategóriásak
 
  • Tetszik
Reactions: Árpicsek

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 454
113
Más.
Csak úgy:
tumblr_inline_pop7k9vnaG1wp694d_1280.png

tumblr_pf2mekHkIP1wcookgo6_1280.jpg

tumblr_inline_pop7lryux21wp694d_1280.png
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 379
8 565
113
A Jedi visszatérben az Uralkodó azt mondja Darth Vadernek, hogy csak együtt tudják átállítani Luke-ot a sötét oldalra. De ha az egyetlen Sith szabály az, hogy csak ketten lehetnek, akkor valaminek még történnie kell. És nyilván nem akar az Uralkodó öngyilkos lenni, tehát? :)
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Én őszintén szólva inkább azon vagyok leakadva, hogy a lore szerint egy sima csillagrombolón is vagy 37 000+ ember van. Meg közel 10 000 rohamosztagos.

Feltehetően fullra automatizált szuperspéci űreszközön, amin van asszem 120 energiafegyver meg olyan 80 körüli kisebb űrjármű, minek?

Ha 10 embernyi kiszolgáló személyzetet számolok fegyverenként / vadászgépenként, az is csak 2000.
Oké, legyen 3 váltás, az úgy 6000.

Hova teszik, miből zabáltatják a fennmaradó közel 30-40.000 embert, minek van ott ennyi, és milyen feladatot lát el? Pár ezer még oké. A birodalom legnagyobb lógósai :D

"Ember ez nem egy bárka ! Ez 5km hosszú űrkomplexum sok ezer emberrel és szabályozott gravitációval !" by valamelyik Han Solo könyvből :D:rolleyes:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 454
113

"Kevesen tudják, hogy 1991 után az oroszok jelentős kártérítést követeltek a szovjet hadsereg által itt hagyott – egyébként használhatatlan – infrastruktúráért. Erre a magyar kormány előállt azzal, hogy 1956-ban a szovjet hadsereg nemzetközi jogi alap nélkül állomásozott hazánkban, s jelentős mértékű kártérítést követelt az 56-ban szétlőtt Budapestért. Az oroszok ezután arra hivatkoztak, hogy a német szövetségi kormány hatalmas pénzt fizetett az NDK területén hagyott javakért. Mire az apám azt mondta nekik, hogy ez az oroszok hibája. Ha csak az ország egyharmadát foglalták volna el, mint az a németekkel történt, akkor a kétharmad lenne annyira gazdag, hogy ki tudná őket fizetni, de sajnos így nem megy." :)
 
M

molnibalage

Guest
"Kevesen tudják, hogy 1991 után az oroszok jelentős kártérítést követeltek a szovjet hadsereg által itt hagyott – egyébként használhatatlan – infrastruktúráért. Erre a magyar kormány előállt azzal, hogy 1956-ban a szovjet hadsereg nemzetközi jogi alap nélkül állomásozott hazánkban, s jelentős mértékű kártérítést követelt az 56-ban szétlőtt Budapestért. Az oroszok ezután arra hivatkoztak, hogy a német szövetségi kormány hatalmas pénzt fizetett az NDK területén hagyott javakért. Mire az apám azt mondta nekik, hogy ez az oroszok hibája. Ha csak az ország egyharmadát foglalták volna el, mint az a németekkel történt, akkor a kétharmad lenne annyira gazdag, hogy ki tudná őket fizetni, de sajnos így nem megy." :)
Speciel Tökölön kerozinnal szennyezett talajt is hagytak maguk mögött tudtommal és így volt arcuk még pénzt kérni...
...miközben a vasúti felsővezetéket is vitték magukkal.
Az oszlopok egy része a mai napig megvan. Itt ment át a vasút a reptérre befelé.
https://www.google.hu/maps/@47.3325...JiK9t4qA!2e0!5s20180501T000000!7i13312!8i6656
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and honved

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Közvetlen előzmény inkább a Battletech.
-Szent Terra,
-vallási fanatikus, vörös csuhás papok akik a letűnt kor technológiáját rejtegetik és mindenféle rituálékkal terelik el a köznép figyelmét a tényleges ténykedésről
-energiapáncélos katonák halomra mészárolnak mindent és mindenkit aki szembeszáll velük
-hatalmas lépegetők amik ha megjelennek minden más háttérbe szorul
-kőkemény feudalizmus
-technológiai hanyatlás miatt nagyrészt csak a múltból megmaradt technika reszelgetése folyik, ami új az legtöbbször nem ér fel a régi korokból maradtal
-néhány ipari bolygót megkímélt a totális háború (legfőképp Terra-t), ezek gyártói (köztük olyanok, mint a Henschel vagy Ford művek) féltve őrzik a tervrajzaikat amik alapján a hadigépeiket gyártják...
Alapítvány-sorozat... Technovallás, papok, rejtegetett technológia, amihez már csak egy szűk elit ért.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 967
32 258
113
Speciel Tökölön kerozinnal szennyezett talajt is hagytak maguk mögött tudtommal és így volt arcuk még pénzt kérni...
...miközben a vasúti felsővezetéket is vitték magukkal.
Az oszlopok egy része a mai napig megvan. Itt ment át a vasút a reptérre befelé.
https://www.google.hu/maps/@47.3325...JiK9t4qA!2e0!5s20180501T000000!7i13312!8i6656

Asszem akkor hagytak fel a pénzkérési próbálkozásokkal, amikor felhoztuk nekik, hogy a talajszennyezések miatt inkább nekik kellene fizetniük.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 355
46 163
113
Dédnagyapád vagy fél milió éves konstrukció volt,ami még ma is "gyártásban" van.Rossz hasonlat.Derék nagyapó nem egy külön tipus volt,hanem egy tipus egy példánya.
Hogy ne offoljuk szét a témát, így áthoztam...
Dehogy. Ha tárgyakról beszélsz, akkor az azonos típusú darabok azonos tervrajzból készülnek. Ez az emberre nem igaz - illetve csak egypetéjű ikreknél -, mivel minden ember egyedi tervrajz szerint készül (DNS). Tehát ahogy minden - nem egypetéjű iker - ember úgy a dédnagyapám is egyedi tervezésű, konstrukciójú.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 355
46 163
113
Ld kiemelt rész, és lehet arcodból visszavenni. A 11-es úton nap mint nap ez megy... De arról már itt is írtak (egyelőre csak a humor topikba), hogy a f@szfejek előszeretettel közlekednek hármas oszlopban.
Ezek után már csak arra lennék kíváncsi, hogy véleményed szerint mi a f@sznak vannak a Velo tudoménhanyas kerékpárutak, ha nem kell használni? (De, kell...)
Amit meg írsz, már többször próbáltuk, de csak anyázás volt a vége. Azt is megnézném, hogy hasonló esetben te mit csinálsz.
Leírtam neked a megfejtést.