Félreértesz. Pont a te válaszod győzött meg, hogy nem érdemes erőltetni a T-72 modernizációt nálunk. Ezzel én le is zártam ezt magamban, lehet, hogy ez itt ritkaság.De ha folytatják továbbra is mások a "meggyőzésemet", akkor azért válaszolok. Sztem a kazah harckocsi erő jobb mint a miénk, de ráadásul nem is ezt a kettőt akartam összehasonlítani, csak hagyjuk már ezt a szegény kazahok féle lenézést. Ennyi.
50 Leo, az
kiállítási darab nagyságrend. A legkisebb szomszédnak is van 50-100 ATGM-je (a többi anti-tank eszközt nem is említettem!)
Minden Leo-ra jut 2-3-4 "vadász". Ráadásul a szomszédok (minimum) ugye párosan "jönnek"!
Te beülnél az 50 Leo-ból egybe?
Ha választanom kellene, hogy melyikbe szállok, én a 300 felújított T-72-est választom. Ha az Leo-k nem kapnak kíséretet, ugyanúgy járnak mint a II. V-H-s elódei: a ("magányos") Tigrisek.
Sajnos egyszerű matek 50 Leo X 2 ATGM vagy 300 T-72HuMax X 2 ATGM....
Melyik a nagyobb "falat"/kockázat?
krisss: te tudsz nézni hivatalos "közeli" hmmmm "esély-kockázati görbéket". Neked tudnod kéne a valós adatokat: kilövési statisztika....
További Leo-k kellenek. Csak az
önvédelemhez is! SOHA nem lesz pénzünk 150+ további Leo-ra (sajnos).
VAN EGY MINIMÁLIS darabszám, ami alatt
bármilyen, bármelyik tankunk van -akár M1xxx Abrams is- nem/nincs elég DARAB!
Egy főleg passzív védelemmel felújított T-72
max. 1.5 m $/£/€
Ha egy felelős magyar vezetés a következő 20-30 évre akar alapozni -pár éven belüli kezdettel- elrettentő védelmi haderőt , akkor bizony máshonnan "levetett technikát" (kohó-szökevényt) lesz kénytelen venni/felújítani. és ebben a T-k a legolcsóbbak, írtam: túlélesre hagsúlyos felújítás max. 1.5 millió $/$/£(valamelyik)
De ez miért baj. Hisz a konkurens ha "überelni" akar(marad neki a "szín új" technika szint), belerokkan anyagilag. Ami nagyon jó, akkor még háborúzni se kell: Ukrajna...
Viszont: 50 Leo "kísérve" 150-200 T-72HuMax-al. Így már a vegyes Leo-csapat szinte bármire elég.