P
Pogány
Guest
Az ésszerű áron bukott az elképzelés. Amit ésszerű áron érdemes volt megvenni és felújítani a lengyelek megvették. Esetleg az osztrákokét lehet megvenni ha eladók lesznek egyáltalán amit most kivonnak.
(amugy nézz körül egykét lengyel fórumon, konkrétan hazaárulásnak tartják a t-72 felújítást. Illetve a t-72 topikba linkeltem korábban egy lengyel harckocsizó tábornok elemzését a témáról)
Azért ez részben érzelmi aspesktussal bír náluk ugyanakkor a t-72-ket én is inkább supportra használnám, átépítve akármivé. Vagy persze ki is lehet dobni, csak ahhoz meg túl tank, hogy ész és pótlás nélkül kidobjuk.
Az ésszerű árral kapcsolatban felvetettem bár realisztikus szagú dolgot amivel rá lehet segíteni a történetre a megfelelő időben. Ami ellene szól az eddigieknek az a megnéztük és higgyétek el, hogy nem éri meg. Nincs konkrétumom. Ökölnyi lyukak rohadnak rajtuk, átette a rozsda őket alvázanként több helyen? Vagy elgörbültek? Vagy mit takar a dolog? Mert itt lebontás után felújított alkatrészekkel és új alkatrészekkel fejlesztésről van szó. Mivel megoldhatatlanabb egy ilyen tekintetben, mintha az osztrák anyagot vesszük alapul? Itt az állásban baszódott el, ott meg a fejlesztés nélküli használatban gyengül. Az élettartama hasonló lehet a jövőre nézve. Nagyobb beszerzési áron kisebb ráfordítandó költséggel felújítható a másik kisebb beszerzési árához viszonyított nagyobb felújítási költséggel.
A legerősebb érv ellenük, hogy a kormány megmondta, hogy nem veszünk ilyet, meg hogy senkinek sem kellettek és ezek elég erős kártyák, mert hát én csak egy fórumozó vagyok, egyáltalán nem fogják a szavamra rohanva megcsinálni. Nekem is csak egy észjáték itt, keresve a lehetőségeket ahogy nektek is, de azthiszem felvonultattam mellette elég érvet, számot, időpontot, háttértámogatásról szóló gondolatot, hogy ne legyen akkora faszság amit elintézünk egy mondattal. Nem valami kötelezvény, csak olyan elgondolás, ami ellen maximum az új szólhat, de az új mellett viszont emellett a fenti összes dolog szól. Nem helyette, mellette.
Olyat meg szerintem láttunk már az idők során, hogy egy politikai álláspont megváltozott.