Műszaki vasnak a t72-t is át tudod építeni. Ha felújítani akarsz holland vagy német használtat kell nézni ott lehetnek még értelmes állapotúak.
Csak valakinek már muszáj volt kimondani mert szép szóból nem nagyon értetek ahogy látjuk... nem tartod érdekesnek hogy mindenki aki bent van az idióta elméleted ellen van ? Én már meguntam ezért jártatni a számat mert látom teljesen mindegy milyen érvet hoz fel az ember az a bizonyos lemez ugyanott marad de az még nekem elgondolkoztató lenne hogy miért vettek pl a lengyelek már nyugati harckocsikat pedig ott is elég nagy számban vannak 72-esek. Mindenki aki teheti inkább vesz újat mintsem hogy tuningolja őket , a lengyeleknél sem örülnek hogy tuningra megy a pénzük , mi is máshogy döntöttünk (hála égnek) a ruszkik sok mindent nem tudnak csinálni mert több ezer harckocsit nem dobhatnak ki egyik napról a másikra , szerbek más tészta , románok kivonták a 72-est cserébe roT55-öst tuningoltak hogy a hazai ipart támogassák , tehát megint MINDENKI hülye csak itt a fórumon Ti 2-3an nem. Értem
Miért, vettek a lengyelek idén harckocsit, mert szerintem jelenleg a már meglévőket korszerűsítik. Vagy szerinted ettől több harckocsijuk lesz?
A Leo 2 PL program , az náluk az, mintha mi a T-72-eseinket kezdenénk el pimpelni.
Azt kihagytad, hogy legalább drága fostalicska.
Te túl akarod alkudni a lengyeleket?
Usque 4-5-6 éve alkudoznak!
Nem lenne olyan nagy baj, ha legalább a lengyelek véleményét meghallgatnád az ügybe!
@krisss javasolt már neked olvasnivalót.
És igen, ha elkezdik gyártani az új MBT-t, akkor sorban kidobják a szarjaikat. Kezdve a T-72-vel.
Engedd már el a hetvenketteseket.
A kutya nem beszélt igazán róluk, csak be lett ide a folyamba keverve kábé három mondatváltásban mellékágon, amire te ráharaphatsz és rá is haraptál.
Még csak nem is én kezdtem róluk beszélni.
Akkor van értelme felújítani ha van mit igazából ez a lényeg. A lengyelek is úgy tekintenek a Leopardjaikra mint réskitöltő megoldás, mert hazai gyártást akartak abból is csak a németek nem mentek bele, csak az upgradebe, utána kezdtek érdeklődni a K2 hazai gyártása után, illetve az új EMBT projektbe jelentkeztek be. A 72-esek életben tartása is addig járható nekik, amíg kijön a Gepard tűztámogató járművük 2026-ban. Utána kivonják őket.
Látni kell,hogy ilyen kis mennyiségben a T-72 modernizálása egyáltalán nem éri meg a legjobb példa erre a csehek helyzete csak azért döntöttek úgy,hogy használhatóvá teszik a már egyszer modernizált T-72-t mert jelenleg nincs pénzük modern mbt-e,de csak 6-8 évig számolnak velük utána oda is jönnek az új mtb.Ja és a cseheknél még van minimumm 100 db a mi T-72-z hasonló 72-k de meg sem fordult a fejükben,hogy bármit csináljanak veluk pedig ott meg lenne hozzá a hazai ipari háttér is.Az értelmes állapotban lévő leókat már kimazsolázták esetleg az osztrák leókban lehet gondolkodni de egy normális mértékű modernizáció költsége csillagászati lenne lásd pl a lengyelek hol tartanak még úgyis,hogy a modernizációt gyakorlatilag saját maguk csinálják.
Teljesen elborult számokat írsz.
Kedves T-55/72/** -t kohószökevényező versenyzők!
Egyszer nem írtátok még le, hogy mennyi tankot látnátok szükségesnek a jelenlegi "díszszemle" mennyiség felett(a kb. 50 Leo).
Azt a "véleményt"(???) had' hagyjam figyelmen kívül, hogy "elég" (???) .
Egyszer nem írtátok le, -Ti USA/Izrael költségvetést dorbézolók-, hogy honnan (gyengébbek kedvéért:
honnan- teremtenétek elő a kimondatlan álmaitokra szükséges négy-öt Zrínyi-2026 összeget, amit elköltötök nagyvonalúan.
Nem mertek mondani (szükségesnek tartott) harckocsi mennyiséget.
Nem mertek/tudtok megnevezni árat/forrást, megoldást .
Cserebe romboljátok a mások által legalább részben jó(és más szomszédok által is alkalmazott) megoldásokat, ötleteket, a jelenlegi/korábbi "letolt gatyával várunk" helyzetre, "kicsit" elfeledve a pont 100 éves "eset" tanulságait a második vonalas technikáról/védvonalról.
...ami jelenleg nekünk
ismét NINCS ! ! !
Ezért -értelmes gondolkodó- nem a jelenlegi vezetést szidná, hanem az elődöket, amikor a mostaniak mégis beszerzik(majd remélem) azt a "hulladékot", amiből újra megteremtik azt a védelmi potenciált(másodvonalas technika, +tartalékosok) ami
minden szomszédnak megvan.
Ahelyett, hogy "ekéztek" mindenkit, talán válaszolnátok a kérdésekre!!!!!
Lengyelország, 40m ember. min 800 MBT.
Magyarország, 10m lakos, ??? MBT. ( 50 ??? )
Kevés a mi 30-50 T-72 tankunk a korszerűsítésre.
Így van.
100e $ a járóképes T-72. 1,5 m$-ból raknak rá 15T passzív páncélt, amit nem kell majd milliárdokért "etetni" mint az aktív(APS), alig tesztelt, qrva drága (csili-vili) rendszereket.
F@szságot mantráztok.
Senki közületek nem mond
MEGOLDÁST a problémára, csak nem-et, tagadást, tiltakozást, Abból nem lesz megoldás.
Ilyen, -hülye döntésbe hajszoló- álláspontot fizetett román (ex-SECU-s) kommentelőktől tudok elképzelni.
Ti nem azok vagytok -szerintem-. Akkor miért nem gondolkoztok?
Vegyetek erőt végre magatokon, és válaszoljatok ! ! !
Kérdés 1: Mennyi is a szerintetek optimális tank mennyiség?
Kérdés 2: Milyen típust gondoltok megfelelőnek?
Kérdés 3: Hogyan/Miből vennétek meg?
Kíváncsi vagyok, ki tudja átlepni a "saját árnyékát"?