T
Törölt tag
Guest
Egyből ez ugrott be.Bővebben?
Az FFG-vel az a gond, hogy kicsit mindent túlgondolnak. A Wisent 2-vel pont megálltak a használhatóság talaján, de a PMMC G5 már egy picit túl sok.
Nem tudom, hogy mi az alapja ennek a szörnynek, de ezt első ránézésre nem szabad leengedni a műútról, mert úgy elakad, mint a picsa. Ilyen ocsmány terepszöget is régen láttam.
A torony azt jelzi, hogy kerekes IFV-nek szánják, azonban ott szerintem nem megengedhető az üveg sofőrkalitka.
Ha jól látom a torony rajta egy Rafale RC torony. Azaz nem akarnak ezzel a részével foglalkozni.
Technológiai demonstrátornak OK, különben meg tragikus.
Az, hogy hibrid, nem annyira újdonság. Az biztos, hogy nagyon sok súlyt lehet spórolni az erőátvitelen (főleg a váltón és az osztóművön), ráadásul ezzel fajlagosan hatékonyabb is lehet az üzemanyag felhasználás is.
Ha viszont a kerekes-lánctalpas megoldásra gondolok, akkor azonnal elfog egy érzés....
Ha már lánctalpas módjára kormányozzuk, akkor minek hozzá oldalanként 4 külön motor? A lánctalpas megoldáshoz elég lenne 1-1. Ráadásul az FFG-nek van is tapasztalata a gumihevederes megoldások terén. Ez így ebben a formában biztosan nem fog tömeget csökkenteni. és mivel a kerekek vezérlése elsősorban a kormányzást szolgálja, így a tapadásnövelő elektronikus nyomatékszabályzást sem igazán tudják kihasználni, vagy csak nagyon bonyolult módszerrel.
Szóval nem lennék meglepve, ha viszontlátnánk ezt a járművet majd gumihevederesként. Kerekesként nem sok jövőt jósolok neki.