Ahogy sejtettem, az FN adja majd a géppuskákat a MH-nak.
Lehet, hogy mégis lesz valami ellentételezés is?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Milyen ellentételezésre gondolsz? Mivel belga sok minden lehet....Ahogy sejtettem, az FN adja majd a géppuskákat a MH-nak.
Hát a felújított Miniminél nem nagyon van talán frissebb géppuska/golyószóró.A PKM-et erre a két sz@rra cserélni....csak nem... eddig az volt, hogy mindenből az elérhető legmodernebbet...
Konkrétan a már 2-3 éve megszellőztetett FN gyárra....Milyen ellentételezésre gondolsz? Mivel belga sok minden lehet....
A golyószóró még hagyján, elfér az M249 nem azt mondom (bár nem te rakod össze a hevedert, így a lőszer egyezősége mint előny is irreleváns)...de a M240 a PKM-hez képest visszalépés, és csak bonyolít... meg eleve maradnék a 7,62x54R-nél.Hát a felújított Miniminél nem nagyon van talán frissebb géppuska/golyószóró.
A HK-k meg szerintem irgalmatlanul, aránytalanul drágák lettek volna...
Ne felejtsd el, hogy a dandárban a jelenleg ismert tervek szerint, a Leo 2-es járművekből csak max. 44+24+17 lesz. Ennél jóval több mindenféle egyébb jármű lesz.
Nem véletlen, hogy a RM üzletben jönnek pl. kerekes műszaki-mentők is. Egy 4x4-es török, vagy 4x4, 6x6, 8x8- as terepjáró tgk.-hoz nem kell lánctalpas 50+ tonnás vontató.
Konkrétan a már 2-3 éve megszellőztetett FN gyárra....
Csak egyetlen cikk szólt róla, de abban elég konkrétan leírták, hogy az FN a Unique Alpine-nal nyit gyárat nálunk.
Szerintem ez nem egy echte raj konfig. Inkább egy amolyan "megmutatjuk amit még eddig csak sejtettetek Pupákok" kép. Én kicsit erősnek érzem az M240-et rajfegyvernek.A golyószóró még hagyján, elfér az M249 nem azt mondom (bár nem te rakod össze a hevedert, így a lőszer egyezősége mint előny is irreleváns)...de a M240 a PKM-hez képest visszalépés, és csak bonyolít... meg eleve maradnék a 7,62x54R-nél.
Full demó egyelőre ne vonjatok le kövekeztetéseket.
Most már viszont összeállhat a kép.Igen de ez 3 éves cikk. Azóta semmi nyilvános.
Ha rendszerben gondolom végig, akkor is az jön ki, hogy UKM-2000. 7,62x51, de PKM. Amennyi pénz elmegy most mindenre, nem kellene, hogy a "jó üzlet" legyen szempont néhány ezer gpu-nál. Ez a kompromisszum (megbízhatatlan fegyver de "jó üzlet") önmagában veszteséget okozhat.Szerintem ez nem egy echte raj konfig. Inkább egy amolyan "megmutatjuk amit még eddig csak sejtettetek Pupákok" kép. Én kicsit erősnek érzem az M240-et rajfegyvernek.
Különben rendszerben gondold végig. A járműveink fedélzeti fegyverei is vagy mind FN lesz, vagy legalább is a nagy része.
A Leo2 A4-eseink első kiszivárgott képein fent volt egy FN. Majd nagyon gyorsan el is tüntették.
Rendszerszinten valószínűleg sokkal jobb üzletet tudtunk kötni, ha minden egy gyártótól jön, mintha szétapróztuk volna. Ez nem probléma egy német, francia, vagy lengyel haderőnél, de nálunk csak úgy tudsz mennyiséget rendelni, ha a különböző kategóriákat is egy gyártótól rendelnéd.
A 7,62x54R meg ugyebár egyáltalán nem opció. Szerintem a PKM-ek mennek a raktárba, meg a tartalékosoknak.
De azt is el tudom képzelni, hogy a US Army/Marines-tól tudunk majd egy nagy tételt venni inkurrens M249-ből, M240-ből. Így töredék áron jutunk használható tartalékhoz. Ez nem újdonság, mert a KRD így kapott már korábban rendszeresített fegyvereket ezekből.
Tudtommal az UKM-2000 esetében a meglévő PKM-eket kellett volna átalakíttatni. Állítólag az első megoldások nagyon szarok lettek. A második eresztésről meg nem tudni. Hja és amellett, hogy az átalakítás miatt "elvesznek" az eredeti - jó öreg - PKM-ek, még ráadásul piszok drágán is csinálták a lengyelek.Ha rendszerben gondolom végig, akkor is az jön ki, hogy UKM-2000. 7,62x51, de PKM. Amennyi pénz elmegy most mindenre, nem kellene, hogy a "jó üzlet" legyen szempont néhány ezer gpu-nál. Ez a kompromisszum (megbízhatatlan fegyver de "jó üzlet") önmagában veszteséget okozhat.
A zsaruk után a TEK is. Jön, jön, jön... A hadsereg.
Drónra szerelhető hőkamera a Terrorelhárítási Központ alkalmazásában
https://jogalappal.hu/dronra-szerelheto-hokamera-a-terrorelharitasi-kozpont-alkalmazasaban/#
"a TEK a kínai DJI Zenmuse XT2 típusú hőkameráját vette alkalmazásba. A kamera legfontosabb képességeit az alábbi videó mutatja be."
Hölgyeim!
:kézdörzsölőssmile:
Akkor welcom FN Herstal.
Ha nem is ez lesz a raj végleges fegyverzete, de csak megvillant a képeken egy "vacsiúj" Minimi (tippre 7,62-es), meg egy szintén frissen a dobozból kiemelt M240 (ami meg ugye csak 7,62-es).
Érdekesség, hogy mintha a háttérben a személyzetet imitáló 3 főnél meg Scorpion lenne.
Well...
Szerintem ez nem egy echte raj konfig. Inkább egy amolyan "megmutatjuk amit még eddig csak sejtettetek Pupákok" kép. Én kicsit erősnek érzem az M240-et rajfegyvernek.
Különben rendszerben gondold végig. A járműveink fedélzeti fegyverei is vagy mind FN lesz, vagy legalább is a nagy része.
A Leo2 A4-eseink első kiszivárgott képein fent volt egy FN. Majd nagyon gyorsan el is tüntették.
Rendszerszinten valószínűleg sokkal jobb üzletet tudtunk kötni, ha minden egy gyártótól jön, mintha szétapróztuk volna. Ez nem probléma egy német, francia, vagy lengyel haderőnél, de nálunk csak úgy tudsz mennyiséget rendelni, ha a különböző kategóriákat is egy gyártótól rendelnéd.
A 7,62x54R meg ugyebár egyáltalán nem opció. Szerintem a PKM-ek mennek a raktárba, meg a tartalékosoknak.
De azt is el tudom képzelni, hogy a US Army/Marines-tól tudunk majd egy nagy tételt venni inkurrens M249-ből, M240-ből. Így töredék áron jutunk használható tartalékhoz. Ez nem újdonság, mert a KRD így kapott már korábban rendszeresített fegyvereket ezekből.
....DE olyan jó ilyen elhamarkodott következtetéseket levonni!Full demó egyelőre ne vonjatok le kövekeztetéseket.