P
Pogány
Guest
Pogány
"A mai kőművesek így csinálják akkor régen is így volt, etc, etc... "
A derékszög aránypár számokkal való kimérését azért hoztam példának, mert már 6000 éve ismert és használt módszer.
Te ezt Pitagorasz tételként tanultad az iskolában. Ennek a megfordítása az amit írtam és amit kb. 6000 éve használ az emberiség:
"Ha egy háromszög két oldalhosszának négyzetösszege egyenlő a harmadik oldal hosszának négyzetével, akkor a háromszög derékszögű."
Így lehet derékszögű sarkot csinálni szögmérő nélkül.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Pitagorasz-tétel
Ahogy olvastam a vita abban van köztünk, hogy :
Szerintünk az emberek okosak voltak az ókorban is, képesek voltak agyszerű mechanikus gépeket alkotni, használni és a matematikát alkalmazni.
Te szerinted meg az emberek tufák voltak, de jöttek az Annunakik azt azok megmondták, hogy mi legyen.
Én meg amikor ezt olvasom ilyen fejet vágok:![]()
Olyan emberekről beszélünk, akiknek a java része még állatbőrökbe öltözve kő meg fa meg csonteszközökkel végezte a tevékenységeit. Ma akárhogy is, de nyolc általánost elvégezve is képes volt egy cigánygyerek rácsodálkozni arra, hogy a nap egy csillag. Hacsak nem volt magas iq-jú tudós az egész óegyiptomi társadalom, akkor elég kevés agyas ember alá, elég sok ilyen volt rendelve, aki evett, vadászott, állatbőrökben mászkált, baszott, evett, átbeszélte hogy a szomszéd Mentuhotep hogy megvágta megát egy kővel oszt elüszkösödött. És ezekkel nekiálltak megépíteni egy sor egyre nagyobb évezredekre szóló objektumot megépíteni, gigantikus szobrokat tükörképi szintű jobb és baloldallal megfaragni. A gazdagoknak voltak réz és aranyeszközei, a leggazdagabbaknak vas talán és aztán egyből tervezés nélkül olyan gépeket alkottak ezek az emberek, amik aztán sosem voltak többet mikor az emberiség fejlődik folyamatosan a techológiájában elvileg. Ismerték páran a derékszögelést? Szuper. Ebből fakadóan ki is számolták egyből a kő, réz, vas, étel, fa, homok, hajó, görgő, szerszám, tüzelő, állat, GÉP, út, temető, idő igényeket és már neki is láttak. A derékszögelés ismeretéből, ami elég bénán megy a valóságban sokszor ma is, simán tudák, mennyire kell minden oldal minden sorát enyhén befelé dönteni az épület magjára, még az épületen kívül mennyire és milyen szögben megvágni a majd beépítve sorok és oszlopk tucatjain végigfutó vájatokat. A római technológiai szintet egyből megugorva gépeket készíteni, amiről aztán meg is feledkeztek, mert túl könnyűvé tette volna az életüket.
Szerintem az emberek okosak voltak régen is, meg emberek is voltak, akik nem szerették volna elkúrni az életüket pár valóban okos ember projektjével amit aztán nézegethettek, hogy de fasza, ezt is megcsináltuk, ha nem járt volna nekik haszonnal. Nekik szétment ízülettekkel járt, meg levágott ujjakkal meg halállal, meg elfertőződött sebekkel. Mit nyertek? Mert ha nincs nagy nyeremény, a kutya nem csinálta volna, főleg nem állatbőrökbe öltözött ősemberek, akik agyonverik inkább a sok nagyokost, elveszik az aranyukat és elcserélik valami baromságra, vagy nézegetik hogy milyen szép fényes a nagy kőrakások helyett ami elvitte az életüket.
Az annunaki sztori szerint nem csak megmondták mi legyen, eleve dolgozni hozták létre az emberiséget. Azért ha az istened parancsolja a technológiájával felvértezve, szerintem inkább nekilátsz egy ilyen projektnek, mint ha csak úgy hobbiból csinálod.
Vágd a fejet amikor olvasod, de hol az előzménye a nagy okosságnak? A szudáni 2000 évvel korábbi meg ezek között? Elfelejtették 2000 évre és megint feltalálták a pitagorasz tételt ami miatt hirtelen acélt tudtak kovácsolni fogaskerekes áttétté? A 2000 évvel korábbiak is olyan kurva okosak voltak, hogy tudtak egyszerű gépeket gyártani? Mennyire egyszerű az a gép amivel hetven tonnát hetvenöt méter magasba felviszünk?