T
Törölt tag
Guest
Nehéz. De ha Patria lesz, akkor azt 99%, hogy náluk készül. Legalább is a test.Lehet, hogy mi sem?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nehéz. De ha Patria lesz, akkor azt 99%, hogy náluk készül. Legalább is a test.Lehet, hogy mi sem?
Lehet, hogy mi sem?
Igen, ideális esetben ezzel a 76-os ágyúval képzelem el a jövő magyar IFV-jét, automata változatban természetesen.
Igen, ideális esetben ezzel a 76-os ágyúval képzelem el a jövő magyar IFV-jét, automata változatban természetesen.
Automata töltővel kisebb lenne a tornya.Túl nagy lenne a tornya ill. a lőszer berobbanása esetén egyszerre lenne annyi 9-11 embernek.
Én ezt pont Lynx miatt kérdojelezném meg. Az eddigi beszerzések általában a "ha csak lehet, gyárat hozni hozzá" logika alapján folytak, és RM-tol már lesz egy gyár. Ezért valószinusítem, hogy a 8x8-as beszerzésbe is az lesz a fo kérdés, kivel lehet még join-venturet alapítaní és újjab gyárt/gyártást hozni.... viszont a Lynx melle szinte biztos, hogy Boxer jon majd, ez nem is kerdes szerintem
Legyen igazad, a magyar katonaföldrajzi viszonyokhoz a Patria sokkal alkalmasabb lenneÉn ezt pont Lynx miatt kérdojelezném meg. Az eddigi beszerzések általában a "ha csak lehet, gyárat hozni hozzá" logika alapján folytak, és RM-tol már lesz egy gyár. Ezért valószinusítem, hogy a 8x8-as beszerzésbe is az lesz a fo kérdés, kivel lehet még join-venturet alapítaní és újjab gyárt/gyártást hozni.
És abban a gyárban ugyanúgy lehet Boxer-t is gyártani a szakik meglesznek hozzáÉn ezt pont Lynx miatt kérdojelezném meg. Az eddigi beszerzések általában a "ha csak lehet, gyárat hozni hozzá" logika alapján folytak, és RM-tol már lesz egy gyár. Ezért valószinusítem, hogy a 8x8-as beszerzésbe is az lesz a fo kérdés, kivel lehet még join-venturet alapítaní és újjab gyárt/gyártást hozni.
Megnéztem ezt a linket. És konkrétan sírni tudnék hogy ilyen ormótlan tornyokat hogy lehet tervezni és gyártani.. Ráadásnak toltak az elejébe egy semmire se való fogpiszkálót. No komment..... Pusztításhoz kaliber kell,tetszik vagy nem. A Rheinmetall is tudja ezt,pláne a folyamatosan emelkedő védettségi szinteket figyelembe véve. Nem véletlenül srófolgatja ő is egyre feljebb a méreteket. Lásd : Véleményem szerint,a politikai,a képességnövekedési,és a fenntarthatósági kritériumokat is figyelembe véve,a lengyelektől kellene megvenni a Rosomakot mint hordozó platformot,és fegyverzetnek meg hozzá venném a Patria gyári Nemo tornyát. Lásd : Taglalni felesleges a képességeit illetően. Csak ha a rendkívül kompakt méretét,fejlett tűzvezető rendszerét és tűzerejét vesszük figyelembe akkor is a legjobb választás lehetne. Én ezt tartanám egy nagyon jó választásnak magam részéről.
Hát barátom, most köpni nyelni nem tudok.Megnéztem ezt a linket. És konkrétan sírni tudnék hogy ilyen ormótlan tornyokat hogy lehet tervezni és gyártani.. Ráadásnak toltak az elejébe egy semmire se való fogpiszkálót. No komment..... Pusztításhoz kaliber kell,tetszik vagy nem. A Rheinmetall is tudja ezt,pláne a folyamatosan emelkedő védettségi szinteket figyelembe véve. Nem véletlenül srófolgatja ő is egyre feljebb a méreteket. Lásd : Véleményem szerint,a politikai,a képességnövekedési,és a fenntarthatósági kritériumokat is figyelembe véve,a lengyelektől kellene megvenni a Rosomakot mint hordozó platformot,és fegyverzetnek meg hozzá venném a Patria gyári Nemo tornyát. Lásd : Taglalni felesleges a képességeit illetően. Csak ha a rendkívül kompakt méretét,fejlett tűzvezető rendszerét és tűzerejét vesszük figyelembe akkor is a legjobb választás lehetne. Én ezt tartanám egy nagyon jó választásnak magam részéről.
Aztán azon már lehetne a továbbiakban filozofálgatni,hogy esetleg a Rába összerakja vagy gyártaná is itthon a platformot vagy sem ( szerintem képes lenne rá,minden gond nélkül ) de a torony megvétele esetén azt is lehetne hazai gyártásba venni. ( Itt teljes Know how-ra gondolok. )
Ez lehetne egy jövőbe is mutató fejlesztési program alapja. És véleményem szerint nincs elrugaszkodva a megvalósíthatóság lehetőségének a gyakorlati megvalósításától sem.
Inkább a Rheinmetall magyarázza el neked, a KF41 Lynx SPM:Te egy gyalogsági harcjárműre (IFV) szeretnél feltenni egy 120mm-es NEMO automata aknavetőt?
Csak azért mert azzal lehet "PUSZTÍTANI"?
Szolgálati közlemény:
Valaki elmagyarázza neki?
Nem nézted meg a második videót ezek szerint...!Hát barátom, most köpni nyelni nem tudok.
![]()
De vegyük át még egyszer:
Te egy gyalogsági harcjárműre (IFV) szeretnél feltenni egy 120mm-es NEMO automata aknavetőt?
![]()
Csak azért mert azzal lehet "PUSZTÍTANI"?
![]()
Szolgálati közlemény:
Valaki elmagyarázza neki?
Tessék mondani, ezek IFV-k?Inkább a Rheinmetall magyarázza el neked:
![]()
Itt ugyanez a torony már a valóságban PATRIA-n:
![]()
Így néz ki ugyanis egy korszerű önjáró aknavető a XXI. század színvonalán.
Az előretolt tüzérségi felderítő páros amúgy befér.Tessék mondani, ezek IFV-k?
És hová ül a gyalogság? A keréknyomra.![]()
A Hirtenberger gyár és a nehézdandár felszerelése között soha nem volt összefüggés szerintem, tekintve az osztrák gyár termékpalettáját!Most már csak az a kérdés, hogy amennyiben Nemo tornyot akarunk a jármüveinkre venni, akkor minek vásároltunk aknavetö-gyárat.
Lehet rakni az alvázra aknavetöt, csak akkor az nem IFV lesz, hanem önjáró aknavetö. Abból talán annyi nem kell, mint IFV-böl, de néhány biztosan nem árt(ana).
Most már csak az a kérdés, hogy amennyiben Nemo tornyot akarunk a jármüveinkre venni, akkor minek vásároltunk aknavetö-gyárat.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..