Megnéztem ezt a linket. És konkrétan sírni tudnék hogy ilyen ormótlan tornyokat hogy lehet tervezni és gyártani.. Ráadásnak toltak az elejébe egy semmire se való fogpiszkálót. No komment..... Pusztításhoz kaliber kell,tetszik vagy nem. A Rheinmetall is tudja ezt,pláne a folyamatosan emelkedő védettségi szinteket figyelembe véve. Nem véletlenül srófolgatja ő is egyre feljebb a méreteket. Lásd :
Véleményem szerint,a politikai,a képességnövekedési,és a fenntarthatósági kritériumokat is figyelembe véve,a lengyelektől kellene megvenni a Rosomakot mint hordozó platformot,és fegyverzetnek meg hozzá venném a Patria gyári Nemo tornyát. Lásd :
Taglalni felesleges a képességeit illetően. Csak ha a rendkívül kompakt méretét,fejlett tűzvezető rendszerét és tűzerejét vesszük figyelembe akkor is a legjobb választás lehetne. Én ezt tartanám egy nagyon jó választásnak magam részéről.
Aztán azon már lehetne a továbbiakban filozofálgatni,hogy esetleg a Rába összerakja vagy gyártaná is itthon a platformot vagy sem ( szerintem képes lenne rá,minden gond nélkül ) de a torony megvétele esetén azt is lehetne hazai gyártásba venni. ( Itt teljes Know how-ra gondolok. )
Ez lehetne egy jövőbe is mutató fejlesztési program alapja. És véleményem szerint nincs elrugaszkodva a megvalósíthatóság lehetőségének a gyakorlati megvalósításától sem.