P
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Addigra nekünk is becsorog valami...
A szerbeknek a legkisebb baja is nagyobb annál, mint hogy velünk konfliktusba kerüljenek.
Csak sorolom néhány szomszédjukat: Horvátország, Bosznia (Nem a Boszniai Szerb Köztársaságra gondolok nyilván) Koszovó. De a maradékkal sem felhőtlen a viszony, még Montenegróval is fasírtban vannak, pedig ők lényegében szerbek.
Röviden, nem véletlenül vannak velünk mostanában olyan jóban, a helyzetük inkább hasonlít Örményország elszigeteltségére, örülnek, hogy egy jó viszonyra nyitott kormányzat van nálunk, és nem az elszigetelést kapják északról is.
Mellesleg nem akkora "vadállatok" a szerbek, mint amilyennek a sajtó több évtizedes távlatban lefestette őket. Van köztük olyan is, de a személyes tapasztalataim azért sokkal jobbak róluk.
A szerbeknek a legkisebb baja is nagyobb annál, mint hogy velünk konfliktusba kerüljenek.
Csak sorolom néhány szomszédjukat: Horvátország, Bosznia (Nem a Boszniai Szerb Köztársaságra gondolok nyilván) Koszovó. De a maradékkal sem felhőtlen a viszony, még Montenegróval is fasírtban vannak, pedig ők lényegében szerbek.
Röviden, nem véletlenül vannak velünk mostanában olyan jóban, a helyzetük inkább hasonlít Örményország elszigeteltségére, örülnek, hogy egy jó viszonyra nyitott kormányzat van nálunk, és nem az elszigetelést kapják északról is.
Mellesleg nem akkora "vadállatok" a szerbek, mint amilyennek a sajtó több évtizedes távlatban lefestette őket. Van köztük olyan is, de a személyes tapasztalataim azért sokkal jobbak róluk.
Sőt, senki nem gondolhatja komolyan, hogy ebben a térségben bármilyen fegyveres konfliktus kialakulhat anélkül, hogy abba az összes regionális és világhatalom ne szállna be a maga módján és lehetőségeihez mérten.Persze, én is azt írtam, hogy minimális az esélye egy háborúnak. Kvázi nulla. De a románokkal még ennél is kisebb.
Békeidőben vagy háborúban szerezted a velük való tapasztalataidat?Mellesleg nem akkora "vadállatok" a szerbek, mint amilyennek a sajtó több évtizedes távlatban lefestette őket. Van köztük olyan is, de a személyes tapasztalataim azért sokkal jobbak róluk.
Az oroszokat ki ne hagyd.Békeidőben vagy háborúban szerezted a velük való tapasztalataidat?
Na ugye.
Hány visszaemlékezést olvastam csak a közelmúltban, hogy egyik nap ivócimborák, másnapra rátámadtak barátaikra?
Egy horvát-szerb házasságban a szerb asszonyka megüzente horvát férjének, hogy ne kerüljön a kezei közé, mert megöli (2 gyereke apját)?
Stb.
A szerbek, románok, ukránok ortodox vadállatok és ezt vésd az eszedbe.
Ez a történelmi tapasztalatunk velük.
Most komolyan írjak a németekről, hogy miket csináltak a második világháborúban?Békeidőben vagy háborúban szerezted a velük való tapasztalataidat?
Na ugye.
Hány visszaemlékezést olvastam csak a közelmúltban, hogy egyik nap ivócimborák, másnapra rátámadtak barátaikra?
Egy horvát-szerb házasságban a szerb asszonyka megüzente horvát férjének, hogy ne kerüljön a kezei közé, mert megöli (2 gyereke apját)?
Stb.
A szerbek, románok, ukránok ortodox vadállatok és ezt vésd az eszedbe.
Ez a történelmi tapasztalatunk velük.
Van különbség a között, hogy valaki parancsra öl, vagy élvezetből.Most komolyan írjak a németekről, hogy miket csináltak a második világháborúban?
Vagy, hogy a kifinomult franciáknál esetleg a belgáknál hogyan nézett ki egy gyarmati háború?
Esetleg a példádnál maradva, a horvát usztasákról olvastál-e?
Nem rég került szóba Ungváry, a Magyar megszálló csapatok a szovjetúnióban c. könyvében van rólunk is sok minden, de az ukránokról és viselt dolgaikról meg inkább nem is kommentálnám mik.
De gondolkozhatsz azon is, hogy a szőnyegbombázások miért nincsenek terrorbombázásként elkönyvelve.
A háború bizony ilyen, a polgárháború meg még ilyenebb. Nem csak a szerbeknél.
Hát nem tudom én nem hiszem,hogy F-35 veszünk számomra sokkal logikusabb választás lenne,ha a Gripenek maradnának,de ha viccesre akarom venni a dolgot akkor bizony vannak jelek az F-35-k érkezésére mivel,ma délelőtt a 47-s debreceni bevezető szakaszánál a repülőtérnél két HM katonai térképészet feliratú pick up az út mellett és a személyzet lézerszkenner-e a környéket.Szerintem ez biztos jel arra,hogy két F-35-s századot veszünk és emiatt kibővítik a debreceni repülőteret de az is lehet,hogy építenek mellé egy újata sok ott parkoló Wizz air-s gép mellett üdítő látvány lenne 24 db F-35-s
.De komolyra fordítva szót nekünk túl drága lenne az
F-35 és még drágább lenne nekünk az üzemeltetése.
Nem akartam hozzászólásomban minősíteni, hogy jó lenne vagy nem, csak, hogy komoly esélyt látok rá. Eléggé kiszámítható a mozgástér, ami a döntéseket jelentősen befolyásolja. (Pl. ezért esélytelen a Patria)
Az F-35 egyébként a púpomra nem kellene. Bizony drága az üzemeltetésük is, nemcsak az áruk. És hát a függőség..
Másik oldalról viszont továbbra is az a kérdésem, hogy van-e szomszéd ország részéről fenyegetettségünk vagy nincs? (Ez költői kérdés természetesen - ezt mindig felteszem, mert ez egy alapkérdés) Mert ha van és vesz 20-30 db F-35-öst, akkor minden eddigi és következő vásárlásunk értelmét ignorálja. (Nem tudtam jobb szót kitalálni.)
Az F-35 jelenleg a csúcstechnológia, ezen kár merengeni.
További kérdés, hogy lesz-e alkalmas repülőterünk, mert fedezék és megfelelő védelem nélkül megint csak vettünk valamit. (Bár ez a Gripenekre is igaz.)
hát ez nem így van.Mellesleg nem akkora "vadállatok" a szerbek, mint amilyennek a sajtó több évtizedes távlatban lefestette őket. Van köztük olyan is, de a személyes tapasztalataim azért sokkal jobbak róluk.
...ez egy látszatszövetség 'ezzel' a "szövetségessel" , megmondták ott is ahol tudod hol voltam...mert csak ti akartok szövetséges...
he?...ez egy látszatszövetség 'ezzel' a "szövetségessel" , megmondták ott is ahol tudod hol voltam...
BLACK HAND OVER EUROPEhát ez nem így van.
Lehet olvasni Henri Pozzi memoárjait róluk vagy Philip J. Cohen könyvét(ez nem tudom hogy 100%ban pontos e, de Pozzi megbízható). Egy vadállat balkáni népség akik" jó barátok amíg érdekeik úgy diktálják" idézve családom szlovén barátját.
A nácik emberségessek voltak a gázzal és golyóval. A Szerb az még a terhes anyára is olyan nadrágot húz amiben olyan kínok közt fog meghalni amit még ellenségemnek se kívánnék...olyan észak kóreai színvonal.
Szóval nézz csak utána. Nem véletlen égették meg magukat annyira a Horvátok és Szlovákok hogy már a huszas években Budapesten könyörögtek és az elnyomott megkínzott "szláv testvérek" tűzzel-vassal írtották a szerb megszálló katonákat ott ahol tudták. Macedóniát földi pokollá változtatták, nép írtást rendeztek az olasz(Istriana) és magyar népesség közt..etc
Most, ők a "jó barátok" fázisban vannak.
Van különbség a között, hogy valaki parancsra öl, vagy élvezetből.
Hát én azért akkor se lennék boldogabb, ha parancsra mészárolnának le, de ízlések, pofonok.
Ez jó hír, valamire várnakMocorog valami a sötétben:
https://honvedelem.hu/hirek/gyorben-jart-a-magyar-honvedseg-parancsnoka.html
Ebbe van igazság,de tegyük fel ha kitör köztünk és a Mordoriak között a háború Erdélyért és mi a vadiúj F-35-l ép szét akarunk csapni a a birkapásztorok között,és ezt nem tudjuk megtenni mert számunkra érthetetlen módon az F-35-k nem kapnak gyári supportot annak nagyon hamar híre menne és utána nem hiszem,hogy sokan akarnának méregdrága fegyvereket venni az USA-l.Ezért én szkeptikus vagyok ebben a kérdésben,amúgy ne legyenek kétségei senkinek sem,ha mi bejelentenénk,hogy veszünk két század F-35-t ,abban a pillanatban a bocskorosok is minimum annyit megrendelnének az USA-l még ha 30 évre tripla puliszkaadót kellene kivetniük is a jó népre.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..