A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ne legyen az összes helikopter Airbus? Üzemeltetésnél nem mindegy.
Freccia? Boxer, Patria XP, de akár még Terrex 3 inkább.
Eurocopter tiger? nem lenne rossz..6 tonna ha jól emlékszem, egy könnyű, gyors ARH...4 függesztési pont mint mindegyik európai "attack" helicopternél...Ausztrálok most fogják lecserélni az övéiket.
azért sajnálom hogy nincs egy Ka-52 európai ekvivalens

Eurocopter tiger? nem lenne rossz..6 tonna ha jól emlékszem, egy könnyű, gyors ARH...4 függesztési pont mint mindegyik európai "attack" helicopternél...Ausztrálok most fogják lecserélni az övéiket.
azért sajnálom hogy nincs egy Ka-52 európai ekvivalens
Imádnám a Tiger antitank változatát.

Az M109 a keso otvenes evek designja, a hatvanasok ota upgradelgetik folyamatosan - valahol a hetedik generacionaql jarhatnak...
A PzH2000 a 90-esek designja, a legmodernebb onjaro loveg a piacon.
Az amerikaiaknal is tervbe van veve az autoloader, szerintem a kov upgrade elhozza avagy teljesen uj rendszer valtja le, amelyikben mar autoloader lesz.
Az amerikaiak a '90-es évek végén elkezdtek egy Crusader 155mm-es projektet amit konkrétan a paladinok leváltására szántak, az automata töltővel volt már ellátva. A projektet végül leállították.
3pzyiwgs9v751.jpg

full

Majd talán az Mk.3 ast...
A jelenlegi változatot szigorúan csak annak akit útálsz.
hmm. nem sokat tudok az Ausztrál tigerekről, de habozás nélkül elutasították az airbus ajánlatát....olyat is olvastam hogy eleinte voltak problémáik a bevethetőséggel de azután több probléma nem volt...állítólag.

Manned - UnManned Teaming
H145-Manned-Unmanned-Teaming-capabilities-1.jpg

A drón a szenzor hordozó, (vadászkutya), a helikopter a fegyver hordozó (vadász)
Bár a Shciebel drón helyett én inkább az Airbus VSR700-ast választanám

hmm. nem sokat tudok az Ausztrál tigerekről, de habozás nélkül elutasították az airbus ajánlatát....olyat is olvastam hogy eleinte voltak problémáik a bevethetőséggel de azután több probléma nem volt...állítólag.
A Tiger topicban minden részletesen benne van...