Humor

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 446
14 857
113
"
Képes fejtörőt tett ki a Twitter-oldalára az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség. A CIA feladványán elsőre egy havas utcaképet láthatunk. Egy teljesen átlagos település, házak, autók, egy útkereszteződés, fák a távolban.

A CIA pedig azt szeretné megtudni, hogy a játékosok szerint hány óra lehet éppen a képen. Három lehetőséget is megadnak: 15, délelőtt 11 és reggel 7 órát.

Íme a kép és a szavazási lehetőség:"

A 2. oldalon van a megfejtés.

https://www.szeretlekmagyarorszag.h...a-amibol-kiderul-mennyire-vagy-jo-megfigyelo/

Szerintük én rosszra tippeltem, de én tudom, hogy ők tévedtek. :D

"Vicces" fiúk!
Megint toboroznak? :cool:

• Tetszik
Reactions: jani22

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 360
16 676
113
"
Képes fejtörőt tett ki a Twitter-oldalára az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség. A CIA feladványán elsőre egy havas utcaképet láthatunk. Egy teljesen átlagos település, házak, autók, egy útkereszteződés, fák a távolban.

A CIA pedig azt szeretné megtudni, hogy a játékosok szerint hány óra lehet éppen a képen. Három lehetőséget is megadnak: 15, délelőtt 11 és reggel 7 órát.

Íme a kép és a szavazási lehetőség:"

A 2. oldalon van a megfejtés.

https://www.szeretlekmagyarorszag.h...a-amibol-kiderul-mennyire-vagy-jo-megfigyelo/

Szerintük én rosszra tippeltem, de én tudom, hogy ők tévedtek. :D
Ahhoz képest, h mi a helyes válasz, eléggé letaposott a hó az utakon. Ráadásul a hegy mögött ál a nap, de mégis van vetett árnyék. Nem csoda ha nem találják saját embereiket sem meg: )

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
Obi-wan-Nairobi-Sable-Laser-650x650.jpg

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
13 097
28 293
113
"Vicces" fiúk!
Megint toboroznak? :cool:
Ahhoz képest, h mi a helyes válasz, eléggé letaposott a hó az utakon. Ráadásul a hegy mögött ál a nap, de mégis van vetett árnyék. Nem csoda ha nem találják saját embereiket sem meg: )
Ja, lehet hogy toboroznak, mert nem találják meg saját embereiket, kellene már nekik az okosok. :D

Én a 11 órát tippeltem magamban a téli időszak árnyéka alapján.

Lehet, hogy dezinformáció a 7 óra. :D

Mitulatbati1

Active Member
2020. szeptember 15.
44
109
33
Ja, lehet hogy toboroznak, mert nem találják meg saját embereiket, kellene már nekik az okosok. :D

Még világít a közvilágítás.(Ha jól látom)E

Világít a közvilágítás,de nincs senki az utcán.Inkább reggel ,mint kora délután.

• Tetszik
Reactions: jani22 and BJani

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
13 097
28 293
113
Még világít a közvilágítás.(Ha jól látom)E

Világít a közvilágítás,de nincs senki az utcán.Inkább reggel ,mint kora délután.
Jó ez a CIA, mert tesz fel lököttségeket. :)

Szerintem napsütésben csak akkor ég a közvilágítás, ha az ELMŰ épp keresi a kiégett lámpákat. :)

A népek meg dolgoznak & iskolában vannak, a többiek meg a kocsmában melegednek, mivel tél és hideg van. :D

• Tetszik
Reactions: rappali_
K

kamm

Guest
Vmikor tavasszal figyeltem fel erre biztositos reklamra - a lockdown alatt tobb tevet nez ugye hirtelen az ember, raadasul igy sokkal "eletszerubb" is a szinten allandoan otthon levo szomszedok miatt:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

MoyesMD

Member
2020. október 29.
24
53
18
Jó ez a CIA, mert tesz fel lököttségeket. :)

Szerintem napsütésben csak akkor ég a közvilágítás, ha az ELMŰ épp keresi a kiégett lámpákat. :)

A népek meg dolgoznak & iskolában vannak, a többiek meg a kocsmában melegednek, mivel tél és hideg van. :D
A sífelvonót nézzétek! Az állomás előtt nincs nagy tömeg , a hó sincs letaposva , ebből valószínű a reggeli időpont.

• Tetszik
Reactions: rappali_ and jani22

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 638
5 491
113
A ket római ló segge befolyásolya a modern harckocstervezèst is. A Leo 2 tervezésénél
pl kivûlről befelé haladtak, mert adott volt az alagutak szélessége, ami ugyebár a sinek nyomtàvához igazodik, amin az uj járgànynak át kellett fèrnie.
Kerdés: az orosz lovaknak szélesebb seggûk van-e ? :)

Bezony, de az összes orosz típusra már nem igaz :) Az a nyomtáv 1520mm :)

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 638
5 491
113
Sztori vicces, de nem nagyon van igazságtartalma. Igazából a vasút születésekor nem is egy nyomtávval próbálkoztak. Ebből ez maradt meg, de ott volt a GWR, ami 2000 mm feletti nyomvonalat tartott.

Igen 13 főbb nyomtávszélesség van a világon. (megsúgom Magyarországon sem 1 félét használtak, az összes erdei- és bányavasút keskeny nyomtávú, és az sem mindenhol egyforma, mert a hely adottságai meghatározták melyik a legkifizetődőbb.)
Az északi félteke nagy részén 1435mm vagy 1520mm a legelterjedtebb.
A délin viszont totál más az uralkodó, Afrikában, Dél-amerikában, Indiában mind-mind más az általános méret.

Csak a szemléltető világtérkép miatt teszem be, elég jól ábrázolja az adott országok legelterjettebb nyomtávjait.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Nyomtávolság

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 638
5 491
113
A fele (sem) igaz:
Semmi igazság nincs a két lófenék legendában, elég az(a felének:) ) egynek is: a dolog eredete az ipari forradalom szénbányáiban keresendő, ahol az egy (az az egy darab : ) ló ment a sínek között csilléket vontatva, és az általánosan használt ló t̶í̶p̶u̶s̶ fajta mérete adta (kb.) a sínek közötti távolságot, hogy botladozás nélkül tudjon vontatni.

Bányavasútak 760mm nyomtávot használnak, mert túl nagy költség lenne ennél nagyobb alagutakat kiépíteni a fekükőzetbe. De a lóvasúttal helyes a keresgélési írány, de nem a bányában hanem a felszínen érdemes utánanézni.

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 638
5 491
113
Továbbra is kérdéses az orosz vonal. :D

Az azért lett úgy kitalálva, hogy a vasúti hadtáp ne működjön ha megtámadják őket. Ugyanis a szélesebb nyomtáv miatt át kell szerelni a jármű kerekét, vagy átrakodni egy másik szerelvényre. A más nyomvonalnak pusztán katonai okai voltak. És az 1435mm stabil gyors közlekedést biztosít, így úgy vélték ha szűkítenének, azzal romlana a szállítási kapacitás vagy a sebesség. Így azt választották, hogy akkor szélesítenek.

• Tetszik
Reactions: jani22

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 638
5 491
113
Bányavasútak 760mm nyomtávot használnak, mert túl nagy költség lenne ennél nagyobb alagutakat kiépíteni a fekükőzetbe. De a lóvasúttal helyes a keresgélési írány, de nem a bányában hanem a felszínen érdemes utánanézni.

Bocsánat 760 és 600mm nyomtávot ez is hely és bánya függő.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
13 097
28 293
113
Az azért lett úgy kitalálva, hogy a vasúti hadtáp ne működjön ha megtámadják őket. Ugyanis a szélesebb nyomtáv miatt át kell szerelni a jármű kerekét, vagy átrakodni egy másik szerelvényre. A más nyomvonalnak pusztán katonai okai voltak. És az 1435mm stabil gyors közlekedést biztosít, így úgy vélték ha szűkítenének, azzal romlana a szállítási kapacitás vagy a sebesség. Így azt választották, hogy akkor szélesítenek.
Igen, irkáltunk erről korábban, meg nagyobb lehet a tengelyterhelés, így a kapacitás is több. :)

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
13 097
28 293
113
A sífelvonót nézzétek! Az állomás előtt nincs nagy tömeg , a hó sincs letaposva , ebből valószínű a reggeli időpont.
- Ez jó meglátás! :)

A sífelvonó fel-le ülőkéi párhuzamosan vannak, elvileg épp nem üzemel, így tömeg sincs. Ez igazolja a reggeli időpontot. Tovább erősíti, hogy az iskolabuszok tetejéről a hó eltűnt, tehát bemelegítették indulás előtt. :)

- Ellenvetés. :D

Az iskolabuszok tetején a hó meg sem maradhatott, mivel a havazás óta folyamatos az üzem. A sífelvonó meg nem is üzemel, kizártnak tartom, hogy így le tudják állítani a napi működtetés után, mivel a környéken egy lelket sem lehet látni.
A legfontosabbnak tartom az árnyék hosszát, amely sem reggel, sem délután a téli időszakban nem ekkora /a Nap felkel és már igyekszik nyugovóra térni! :)
Csak 1 autó száguldozik, mivel már a munkahelyükön vannak az aktívak, tehát:

11 óra. :)

V3X5Y51Q