A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Talán ennyi új információ van benne, de ez se biztos hogy katonai vonatkozású:

"Hamarosan megkezdi működését a Drónkompetencia Központ, ahol a légi közlekedés kapcsán végeznek kutatásokat, fejlesztéseket."

Na, mit veszünk a törököktől? :rolleyes:
Furcsa lenne, ha ezért jönne Budapestre a török védelmi miniszter, hogy Benkő Tibor megdícsérhesse a török menekültpolitikát!
(A honvedelem.hu-n egyelőre nincs kint semmi.)
---
"A közös sajtótájékoztatón a magyar tárcavezető azt mondta, hogy Magyarországnak fontos, mindennapos feladat az illegális bevándorlás ügyének megoldása, a déli határ védelme. Hulusi Akar úgy értékelte, hogy hatékony megbeszéléseket folytattak, amelyek egész Európa előnyére válnak majd."

"... a két ország közötti katonai együttműködés csúcspontja a kölcsönös kiképzés, a személyi cserék és a gyakorlatok lesznek, Akar miniszter emlékeztetett arra, hogy Orbán magyar és Erdoğan államfő által a két ország közötti kapcsolatokban van egy keret. Ennek keretében valóban könnyen megvalósíthatjuk a védelmi együttműködési kérdéseket. A két ország védelmi és biztonsági együttműködés iránti akarata nagyon egyértelmű. E politikai akarattól függően a katonák közötti tárgyalások révén a lehető leghamarabb elő lehet mozdítani a technikai és operatív kérdéseket. Ebben az összefüggésben fontosságot tulajdonítunk a katonai párbeszéd találkozóinak. A koronavírus-járvány miatt tavaly nem volt lehetséges szemtől szemben tartani katonai párbeszédeinket. Ezeket az üléseket távoli videohívásokkal tartották. Reméljük, hogy ezt a lehető leghamarabb megismétlik, és hogy ezeket a találkozókat még ebben az évben megtartják. Azt hiszem, ez nagyon hasznos lesz. "

"Benkő Tibor meghívta a Török Csillagok köteléket a kecskeméti repülőnapra."

"Ismét tanulmányoztuk, mit csinálunk a kétoldalú katonai együttműködés területén, beleértve a védelmi ipart is, és mit kell tennünk a továbbiakban. Konstruktívan cseréltünk véleményt."

Talán ennyi új információ van benne, de ez se biztos hogy katonai vonatkozású:

"Hamarosan megkezdi működését a Drónkompetencia Központ, ahol a légi közlekedés kapcsán végeznek kutatásokat, fejlesztéseket."
Közeli rokonság ott él, rendszeresen járok arra, a cikk kb halváyn köszönő viszonyban van valósággal... na jó , az uszoda tényleg félkész.

• Vicces
Reactions: tindalos
"... a két ország közötti katonai együttműködés csúcspontja a kölcsönös kiképzés, a személyi cserék és a gyakorlatok lesznek, Akar miniszter emlékeztetett arra, hogy Orbán magyar és Erdoğan államfő által a két ország közötti kapcsolatokban van egy keret. Ennek keretében valóban könnyen megvalósíthatjuk a védelmi együttműködési kérdéseket. A két ország védelmi és biztonsági együttműködés iránti akarata nagyon egyértelmű. E politikai akarattól függően a katonák közötti tárgyalások révén a lehető leghamarabb elő lehet mozdítani a technikai és operatív kérdéseket. Ebben az összefüggésben fontosságot tulajdonítunk a katonai párbeszéd találkozóinak. A koronavírus-járvány miatt tavaly nem volt lehetséges szemtől szemben tartani katonai párbeszédeinket. Ezeket az üléseket távoli videohívásokkal tartották. Reméljük, hogy ezt a lehető leghamarabb megismétlik, és hogy ezeket a találkozókat még ebben az évben megtartják. Azt hiszem, ez nagyon hasznos lesz. "

"Ismét tanulmányoztuk, mit csinálunk a kétoldalú katonai együttműködés területén, beleértve a védelmi ipart is, és mit kell tennünk a továbbiakban. Konstruktívan cseréltünk véleményt."
A törökök jó szövetségeseink lehetnek. Náluk az ukri Bayraktar kód. Meg amúgyis...

• Tetszik
Reactions: Pogány and borisz
Teljesen más dimenziókban él szegényke, amikor nagy mellénnyel kijelentette, hogy nekünk még tüzérségi felderítő radarjaink sincsenek én meg betettem egy MH-s facebook képet róla, hogy milyen furcsa "makettekkel" játszanak a fiúk. Átlépett rajta, ignorálta a helyesbítést, ezt már jó pár alkalommal eljátszotta. Át kell rajta nézni, a hatalmas baromságait kell csak pontosítani, többet nem ér. Belevaló troll.
Tudom, már egyszer én is eljátszottam ezt vele.

• Tetszik
Reactions: megazez and krisss
Megmondom őszintén, én csak a lajstromot néztem, és a spanyol zászlót, de így már mindjárt más, igazad van! Mindenesetre érdekes, hogy a lajstrom ellenére belga gép! Lehet hogy eredetileg a spanyoloknak készült?
kamm linkelte itt korábban a megfejtést, miszerint ez egy a spanyol Airbus gyárban frissen összerakott gép, amit most teszteltek, és a belga légierőnek fognak átadni.

• Tetszik
Reactions: ZRÍNYI 20!026

Keresik a kutatás, fejlesztés, innováció területén az együttműködési lehetőségeket...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

• Tetszik
Reactions: alfa74 and Szittya
Err, FYI: harcjarmu = IFV (esetleg APC, de Maroth nyilatkozott es o tudvalevoleg pontosan fogalmaz.) Azota amugy meg kb 8-10x ujra elmondta mar interjukban.

Kerekes IFV es mindenfele mas verzio lesz, hybrid hajtassal - ami amugy szerintem szinte bizonyosan az RM hidrogencellas rendszere lesz, azert hasznaltak/jak a "forradalmi" jelzot ra, no meg az az egyetlen technologia, amivel normalis tavra ill idotartamra lehet majd kikuldeni a jarmuveket.

Ezt visszahoznam ujra, mert total elsikkadt ebben a nonszenszben - tehat az uj 8x8 harcjarmu platformunk, amit Kaposvaron gyartanak majd, hidrogencellas hibrid lesz, ugyanazon az RM hajtason, amit a Daimler is megvett toluk a tehergk modelljeihez (amit a Daimler teljes egeszeben kulon cegbe visz ki ie. kettevalik a Damiler, egy thgjmu es egy autos cegbe): https://forum.htka.hu/threads/hun-rheinmetall-hungary.1819/page-17#post-829577

• Tetszik
Reactions: éber
Hiba volt leépíteni a hadiipart a rendszerváltáskor
Palkovics László kiemelte, hogy a védelmi ipari stratégia egyik legfontosabb eleme az ágazati klaszterrendszer kiépítése, amelyek egyike a harcjárműfejlesztésre irányul.

A cikkben említett rádióadás:
2021-02-03 Kossuth Rádió - Jó reggelt, Magyarország!
7.18-tól: Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter: Felsőoktatás átalakítása + Védelmi ipari fejlesztések + Gazdaságfejlesztési zónák

A haditechnikai rész 7:22-től kezdődik.

• Tetszik
Reactions: anonim999
Én is megkerestem akkor nem tudtam lejátszani, gondoltam az oldalon valami IT hiba. Azt is beraktam volna.

Kb. 13 óra 40 perckor a mediaklikk oldalon sajnos nem tudtam lejátszani hiába nyomtam a play gombot.
Akárcsak most a posztolásod idejében.
Valószínűleg nálam van a hiba, ezek szerint.

Remélem nálatok működik a lejátszás.

• Tetszik
Reactions: Terminator
Én is megkerestem akkor nem tudtam lejátszani, gondoltam az oldalon valami IT hiba. Azt is beraktam volna.

Kb. 13 óra 40 perckor a mediaklikk oldalon sajnos nem tudtam lejátszani hiába nyomtam a play gombot.
Akárcsak most a posztolásod idejében.
Valószínűleg nálam van a hiba, ezek szerint.

Remélem nálatok működik a lejátszás.
A "fokozott követés elleni védelem" be van nálad kapcsolva a böngészőben? Kapcsold ki. Nálam az okozta a problémát.

• Tetszik
Reactions: anonim999