Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Err, FYI: harcjarmu = IFV (esetleg APC, de Maroth nyilatkozott es o tudvalevoleg pontosan fogalmaz.) Azota amugy meg kb 8-10x ujra elmondta mar interjukban.Láttam, de nekem azokból közel sem egyértelmű, hogy pontosan miről van szó. "Modern gumikerekes harcjármű", ez kb. bármi lehet. No meglátjuk majd. De én egyelőre úgy vélem, hogy ez UGV lesz, nem pedig APC/IFV.
Ez melyik alakulat?Még néhány guszta kép:
Várpalota BHK, azon belül ellenerő század.Ez melyik alakulat?
Megmondom őszintén, én csak a lajstromot néztem, és a spanyol zászlót, de így már mindjárt más, igazad van! Mindenesetre érdekes, hogy a lajstrom ellenére belga gép! Lehet hogy eredetileg a spanyoloknak készült?Munkahelyről nem tudtam feltölteni, de most igen. Ez még mindig inkább belga nekem, mint spanyol.
A HM másik állásportálon is jelen van (más minisztériumokkal egyetemben):
https://allasod.hu/munkak/honvedelmi-miniszterium
pár hete olvastam egy RAND tanulmányt az esetleges orosz konfliktusról a Baltikumban. Szerintük is HA kitör- akkor egy hirtelen felfutású konfliktus, hosszan elhúzódó válasszal, akik ott vannak azok hatalmas pofont kapnak a nyakukba zöld emberkéktől a rakétáig.
NATO Review - Cooperating to counter hybrid threats
Countering hybrid threats is a priority for EU-NATO cooperation and the new European Centre of Excellence for Countering Hybrid Threats in Helsinki plays a unique role. Axel Hagelstam of the Finnish Mission to NATO and Kirsti Narinen of the Centre explain.www.nato.int
Tehát ez a kérdésem, képes és illetve képes lesz-e a magyar különleges ilyen esetben sikerrel tevékenykedni:
U.S. Special Ops and Lithuanian Reservists Practiced Waging Guerrilla War Against Russia
During a routine NATO exercise, but amid Russian threats, the two groups trained to harass enemy troops and shoot down low-flying aircraft.www.thedrive.com
1.IGEN
2.NEM.
(apróság hogy már a konfliktus előtt- " a nemzetközi helyzet fokozódik" -adott esetben ott kell majd lapulni a csendes szemirpatratovszkaji réten, esetleg békés rőzse és aknaszedő apókának, medvének vagy szamócának álcázva- számolva a tankokat usw), jóval frontvonal előtt...
Nem vár rá választ igazából.Gondolom ismered kicsit a hadtörténelmet. A világháború ikonikus sf-nek is nevezhető katonája, a német "falsschirmjager". Rengeteg akcióval a háta mögött, ezen katonákból álló alakulatok sikeresek voltak, vagy nem ? Eben Emael, Norvágia, Khorintoszi csatorna, Kréta, Mussolini kiaszabadítása, Leros visszafoglalása 1943-ban, Ardenneki offenzívában végrehajtott akciójuk, Tito főhadiszállása elleni SS ejtőernyős támadás, stb. Volt ami totális siker, volt ami részsiker, volt ami nem sikerült.
Tehát hogy lehet olyan fapados kérdést feltenni, hogy a magyar sf egy következő háborúban, sikeres lesz, vagy sem ? Nem is értem, miféle választ várnál rá.
1. Lynx, 2. Gidran, 3. CZ, 4. DND, Ilketve minden, amit gyártani fogunk.Nektek mi az eddig bejelentett fejlesztések közül a toplista?
Nekem:
1. vaskupola radarrendszere
2. Lynx
3. NASAMS
Az az igazság, hogy a 3. helyezettet 24-26 Gripen (E/F) vagy 4x22 Leo2 A7+ ki tudná billenteni.
Üstökösként tör előre Zalaegerszeg
Kétszázmilliárd forint fejlesztési forrás érkezett és érkezik Zalaegerszegre 2014 óta, amelyből a hagyományos értékeket megtartva lényegében újjávarázsolják a várost. Közben olyan ultramodern munkahelyteremtő beruházások valósulnak meg a településen, amelyek nemcsak a megyeszékhely jelenét...magyarnemzet.hu
Na, mit veszünk a törököktől?
Furcsa lenne, ha ezért jönne Budapestre a török védelmi miniszter, hogy Benkő Tibor megdícsérhesse a török menekültpolitikát!
(A honvedelem.hu-n egyelőre nincs kint semmi.)
---
"A közös sajtótájékoztatón a magyar tárcavezető azt mondta, hogy Magyarországnak fontos, mindennapos feladat az illegális bevándorlás ügyének megoldása, a déli határ védelme. Hulusi Akar úgy értékelte, hogy hatékony megbeszéléseket folytattak, amelyek egész Európa előnyére válnak majd."
Benkő Tibor megköszönte a török védelmi miniszternek, amiért négymillió szír menekültről gondoskodik Törökország - PestiSrácok
Köszönet illeti Törökországot, amiért négymillió szír menekültről gondoskodik a saját területén, ez rendkívül fontos Magyarországnak és Európának – jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter szerdán Budapesten, miután hivatalos találkozón fogadta Hulusi Akar török védelmi minisztert. A közös...pestisracok.hu