Szu-57 / Su-57 Felon / PAK-FA (T-50) / FGFA (Szuhoj, Oroszország)

Tetszik a fülke, tágas és logikus, bár látszik az eltérő filozófia.

1, Számomra továbbra is kevésbé innovatív a középső botkormány, de ez náluk gondolom jobban bejött a pilótáknak (+ ha van mechanikus kapcsolat akkor nagyobb erőt tudsz kifejteni, ha elmegy a hidraulika, de nem ismerem a gépet, hogy milyen a vezérlése).

2, A két képernyő miatt ez nem gond, mert ahol a bot van, ott úgyis csak gombok vannak - lepillantásnál nincs útban. Ez amúgy nagyon fontos, repülés közben ka kell onnan valami (nincs a HUD-on, mondjuk EGT), csak lepillantani van időd aztán vissza ki, na ilyenkor jobb a minél tisztább látótér. F-35 egy nagy tepsiben kirakja, itt kettő félből áll ugyanaz. Szerintem egyformán jó.

3, Kevés már itt is a mechanikus kezelőszerv - ez mondjuk nem akkora baj, ha mondjuk kabinfüst van, vagy töksötét lesz (lehal valamelyik DC BUS), az ember emlékből tudja mi hol van és az érintésből tudja hol áll a kapcsoló. Harci gépnél ennek látom előnyét.

4, A HUD mindenképpen hátrány, azt kár kimagyarázni, az F-22 pilóták is sírnak miatta. Gondolom majd lecserélik. Az FCP itt is be van vágva a látótér közepébe, de ezen legalább van kijelzés is, így igazából van érteme odatették.

Összességében nekem tetszik a fülke, kissé konzervatív, de végre letisztult, nem a régebbi orosz gépekre jellemző zsúfoltság és atomreaktorpanel felling.
Csak azt az undorító alapszínt hagynák már el...
Itt két különböző fülkekialakítást látunk egy videóban.

Ugyanaz, mint a Szu-27-es családnál. A zsalu, ami az örvényeket iktatja ki.
Tényleg,látom már a szívócsatorna alján Flanker családnál is, azt hittem ez sokkal lassabban működik, nem ilyen nagy “frekvenciával”. És persze ami rögtön felmerül, h ez mennyire árthat a reflexiónak? Illetve felteszem egy csak viszonylag kis sebességeken és bizonyos állásszögnél működik, utazó magasságon-sebességen zárva van?

Tényleg,látom már a szívócsatorna alján Flanker családnál is, azt hittem ez sokkal lassabban működik, nem ilyen nagy “frekvenciával”. És persze ami rögtön felmerül, h ez mennyire árthat a reflexiónak? Illetve felteszem egy csak viszonylag kis sebességeken és bizonyos állásszögnél működik, utazó magasságon-sebességen zárva van?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
12:32-től láthatod, ahogy ezt az egészet egyenként vezérik mikrokapcsolókkal.

Sasszeműek újabb különbségeket figyeltek meg a 01-es szériagép és az 510-es prototípushoz képest.

file.php

• Tetszik
Reactions: Terminator
Te nem tartozol ezek szerint közéjük.
Segít a piros karika.
Úgy nézem, hogy ezúttal egy szellőzőrendszer rácsozatát sikerült teli lemezeléssel kiváltani, azaz valaminek a hűtési módja változott, vagy azt a valamit már nem oda építik be. Esetleg a szériagépből kihagyják.

Te nem tartozol ezek szerint közéjük.
Segít a piros karika.
Úgy nézem, hogy ezúttal egy szellőzőrendszer rácsozatát sikerült teli lemezeléssel kiváltani, azaz valaminek a hűtési módja változott, vagy azt a valamit már nem oda építik be. Esetleg a szériagépből kihagyják.
Nincs kép,vagy én legalábbis nem látom.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Nincs kép? Kár. Pedig nagyon érdekes kis fotók voltak. Nagyon sajnálom. Szerencsére nekem látszanak a képek a hozzászólásomnál. Olyan érdekes fotók ezek, hogy jobb lenne, ha ti is látnátok őket. De sajnos ez most nem sikerült. Én a helyetekben nagyon szomorú lennék.
Így, hogy ebből kimaradtatok, talán már a holnapnak sincs értelme. Kár. Pedig nagyon érdekes képek voltak.
Én még mindig látom őket. Akár el is mesélhetném, hogy mi van rajtuk. De inkább mégsem.
Az élet olykor kegyetlen...
:)

Nincs kép? Kár. Pedig nagyon érdekes kis fotók voltak. Nagyon sajnálom. Szerencsére nekem látszanak a képek a hozzászólásomnál. Olyan érdekes fotók ezek, hogy jobb lenne, ha ti is látnátok őket. De sajnos ez most nem sikerült. Én a helyetekben nagyon szomorú lennék.
Így, hogy ebből kimaradtatok, talán már a holnapnak sincs értelme. Kár. Pedig nagyon érdekes képek voltak.
Én még mindig látom őket. Akár el is mesélhetném, hogy mi van rajtuk. De inkább mégsem.
Az élet olykor kegyetlen...
:)
Állesz ne szórakozz....nyomd fel valahogy...!!!!