Ne b@sszatok már fel! Még te is @krisss ? Azt értem, hogy @Negan -nek az a szokása, hogy homályos körülírásokkal sejtetve marhaságokat, általánosságokat írogat be, de nem menjünk már el ebbe az irányba!
Akkor tessék:
- Lengyelország 32db A 6,5 Mrd USD.
A szükséges minimális támogatással, egyetlen tartalék hajtóművel. 0 tech transferrel! Azaz 203M USD/db.
Hagy ne kelljen részleteznem, hogy a lengyelek milyen minimál konfigot rendeltek!
És persze nincs benne kétüléses gép sem!
- a finn HX programba (10 Mrd EUR keret) meg a Saab beajánlott 2 Globaleye-t (az emirátusoknak 1Mrd-ba volt a 2 gép) támogatással.
Valamint 52 Gripen E-t, valamint 12 F-et. Miközben még az sem biztos, hogy eléri az ajánlat a 10Mrd-os keretet, miközben saját gyártást, és helyi a adnának hozzá, valamint a kiírás tudtommal tarzalmazza a teljes fegyverzetet is!
Hja és még nem jutottunk el csak "beígért" 25.000-es repültóra költségig sem. (Most még valahol 35000 körül van)
Minek?úgyis beirjátokArra voltam kíváncsi hogy utána néz-e.

Drágább a Gripen Enél,ősszesitve az F35,valószinűleg.De a Rafal és EFnél már nem.És harcértékre vetitve meg szerintem mind3nál olcsóbb az amcsi.
De azért a Gripen E olcsóbb volta is kérdéses.Pontosan azonos költségelszámolási keretrendszerben kéne tudni összevetni az árakat.Mi van benne az egyik költségkeretben,és mi nincs a másikban?Én nemtudom.Ti?
Harcérték arányosan számolva meg szerintem az F35 a nyerő.
De én még mindig a svédek alig használt Gripen C-it szeretném megszerezni,tescogazdaságos megoldásnak.Hogy nehogy úgy járjunk,mint a 2000években,hogy a légierő elszivja a többiek elöl az összes forrást