A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Akkor ezek szerint mégis :rolleyes: ,
csak tulajdonképpen a BTR-80A-ból álló alegységeink a tökéletes Cavalry alegységek, mert csupa cavalryből áll. Mi alkotjuk a NATO Cavalry dandarjait.
:D
Na békén hagylak! Remélem már nem azért zsibbasztod az agyadat velünk, mert nincs más a határon.
Szerdán hazajöttem, most normál hétvége van :D

Pont ez az, hogy a németeknél a gépesített lövész az tulajdonképpen a "sima" lövész. Szállítsák azt akár M113-ban, BVS-ben, Boxerben vagy akar Fuchsban. A páncégranatosnak láncos IFV-ben kell ülnie. A könnyű lövésznek meg kell legyen valamilyen légijárműről való deszant képzése. Csak hogy egyszerűsítsem a dolgot.
Ööö...nem.Ugyanis anno egy NSZK páncélgránátos/gépesitett ho-nak volt sima gyalog(gépkocsizó/motorizált) lövész zl-ja is,röktön 3.Minden dd-hoz 1.Békeidőben kiképzőként működtek,háborúban meg ezek állományábol pótolták volna a többiek veszteségeit.Azonkivűl volt mozgósitás esetén még teherautón szállitott sima gépkocsizó(motorizált) lövész alakulatuk nekik is.Teljes mozgósitásnál többmiliós létszámokrol volt szó akkoriban.Egyszerűen nem volt annyi páncélozott járgány,hogy mindenkinek jusson.

A célzott energia azt takarja varázsige nélkül, hogy ütköző töltet. Ki fog fogyni, hiszen nem teremtődik, amíg a Necronomiconból kántál az APS-ekre vonatkozó fejezetből a járműparancsnok.
Akkor számold össze, hogy mennyi idő és hány pct. eszköz fog rendelkezésre állni egy könnyű lövész szakaszban.
  • első lövésre, mert az újratöltés is időbe telik.
  • anélkül, hogy feléd fordulna a jármű
  • anélkül, hogy az első ABM lövedék el nem éri a fedezékedet.

Akkor számold össze, hogy mennyi idő és hány pct. eszköz fog rendelkezésre állni egy könnyű lövész szakaszban.
  • első lövésre, mert az újratöltés is időbe telik.
  • anélkül, hogy feléd fordulna a jármű
  • anélkül, hogy az első ABM lövedék el nem éri a fedezékedet.
És akkor 4/4-et mind meg fog fogni az APS? Háááát én azért azt már kurva nagy mázlinak tartanám.

• Tetszik
Reactions: Ocses and Pogány
A másodlagos rakéta az nem annyival az első mögött megy, hogy elkaphatja az APS repeszfelhője?
Oroszok szerint pont akkora a késleltetés,hogy a csali rakéta után a töltetest már ne kapja el a repeszfelhő.Gyakorlati éles bevetésről nem tudok,de a zsidók álitják,hogy az ő APSük meg tudja különböztetni a csalit az élestől.Hát,előbb-utóbb valahol majd bevetik,és kiderül.

Aki itt van aktív állományban mind tud még olyat a saját fegyvernemére vonatkozólag ami nem leközölhető.
Na,ettől kapok én agyfrászt.CFE szerződésben még azt is le kell jelenteni,hogy naponta mennyit fingotok,de a magyar polgár elöl titkolni kell mindent.....

• Tetszik
Reactions: endre
RPG32.Egy pillanat is elég neki,és átüti az RM APSt.
Hja meg akkor még ott az ERA is!
Nekem azért van egy elég komoly nagy összegű fogadásom, hogy a mi Lynx-eink csak azért lettek STANAG 5-ösnek rendelve, mert az oldalukra felkerül a szintén itt gyártandó DND ERA-ja.
Ugyebár ezek alkotják a PUMA külső kinetikus védelmét is.
Valahogy nekem eléggé sántít az, hogy a DND idetelepül, és semmit nem fogunk tőlük venni. Meg minek vennénk egy STANAG 6-ra képes IFV-t STANAG 5-ösnek.

nyilván majd valaki kivágatja magát pont most csak azért hogy megmondja neked a frankót nem? celeb nemár...
Mókuskám,ez nem ellenetek szóló kritika.Te parancsba kapod,hogy titkolóznod kell,néked nincs mérlegelési lehetőséged.Betartod a parancsot,és pont.Ez az ellen a rendszer ellen szól,ami a potenciális ellenség elöl nem titkol el semmit,mert szerződésben informálási kötelezetséget vállalt (de cserében kapott is),viszont a saját adófizető állampolgárja elől,aki fizeti,az elől igyekszik mindent eltitkolni.nohát ez igy egy kicsit abszurd

Nekem azért van egy elég komoly nagy összegű fogadásom, hogy a mi Lynx-eink csak azért lettek STANAG 5-ösnek rendelve, mert az oldalukra felkerül a szintén itt gyártandó DND ERA-ja.
Valahogy nekem eléggé sántít az, hogy a DND idetelepül, és semmit nem fogunk tőlük venni. Meg minek vennénk egy STANAG 6-ra képes IFV-t STANAG 5-ösnek.
Hát,az RPG32 ugyanazt a duál töltetet használja,mint az RPG29.Az pedig eddig elég sikeresen kilugatott nagyjábol mindent,ami az útjába került...

Úgy legyen! Amen!

U.i: De ha nem...

Hát,az RPG32 ugyanazt a duál töltetet használja,mint az RPG29.Az pedig eddig elég sikeresen kilugatott nagyjábol mindent,ami az útjába került...

A "kedvencemmel" (IDF Achzarit) volt "randija" valamelyiknek?

• Tetszik
Reactions: Pogány