Ezt a katasztrófát (Oroville) anno végig követtem, volt egy remek mérnök aki rendszeres napi videó összefoglalókat adott, ismerős volt az erőmű vezetésénél, többször a munkaterületekről is tudósított, és alaposan ismertetett / utánajárt mindennek, mindig akkora tudósítást készített amennyi friss hír / képek videok voltak. Nem volt szenzáció hajhászása, tárgyilagosan és érdekesen tudósított. A környéken lakók (több tízezren) nála követték az eseményeket, ő is ott lakik. Később a nyomtatott és sugárzott sajtó is átvette a híreit, befutott.
A felvételein végig lehet követni az egész katasztrófát a kezdettől a helyreállításig. Az elején többször is necces volt hogy elviszi a víz az egész gátat. Amikor én nézni kezdtem akkor még ép volt a túlfolyó, a gát, és alatta a hegyoldal is. Az egészet láttam végig (kb. 2 hét) ahogy a víz átbukott a gáton, lemosta a hegyoldalt az utakkal, szétszedte a túlfolyót, és ott is elmosott mindent. Most is végig lehet nézni az egészet, de nagyon hosszú a tudósítás videókból megnézni. Egyébként készített összefoglalókat is időnként, asszem van teljes összefoglaló is (több mint 1 évet fog át a teljes helyreállításig). Van saját repülője is, sokat filmezett a levegőből is, meg drónnal is, persze ő kapott engedélyt is ilyenekre, meg az erőmű / építők felvételeit is megkapta mindig. Patreonon lehetett támogatni a munkáját ha jól emlékszem.
Ez videó a gát defektjéről, itt még csak a túlfolyót szedi szét a víz, később átlépett a gáton és a baloldalt a hegyoldalt is lemosta utastul mindenestül. Orowille ekkor már evakuálva volt. 250 000 lett a követői száma később, nagyrésze ottani lakosok.
Ez a gát építéséről régi felvételek szintén az ő összeállítása.
Ez a repülője, tesz vele egy kört a gát felett. Ezen a videón még megvan a gát alatti hegyoldal az utakkal, később a víz átlépte a gátat és a sziklákig lemosta a talajt a folyóba, később alig győzték kiszedni belőle.
Ezen a gát csapatával együtt drónról készítenek felvételeket a károkról majd újra ráengedik a vizet, mert még mindig túl sok jön és muszáj engedni a túlfolyón. Én nagyon bírom a figurát. De helybeliek is.

További RENGETEG felvétel és tudósítás a csatornáján
Ez egy összefoglaló más csatornáról, de természetesen blancolirio-nal is megvan minden.