K
kamm
Guest
Ebben igazad van, de egeszen egyszeruen nincs ilyesmire eloero itthon, raadasul a modern radarokkal ill a mi medences foldrajzunk mellett gyakorl;atilag halalra iteled ezeket a puffogtato tartalekosokat. A lengyeleknel ill finneknel azert joval nagyobb terulet van, dimbes-dombos stb, azaz ha jol el van rejtve tobbszaz ilyen uteg, akkor egy betoro-elorenyomulo ruszki hadosztalyt csunyan meg tudnak szorni es egybol elpucolni onnan.Ezt már megbeszéltük. Nem nyitok veled újabb vitát erről.
Majd ha kihúzod a fejed a fejedre borult búr meg az izraeli háborús könyvek közül, akkor berakhatnál nekünk egy normaidőt 155-ös (mert te ezzel példálózol, miközben én 105-ösről írtam) harckésszé tételéről, majd "fogatolásáról", illetve ugyan ezekről 105-ös esetében.
Nem véletlenül ragaszkodik a finn hadsereg is a D30-ashoz (persze nem 105-ös), meg nem véletlenül játszik a gondolattal a Lengyel Hadsereg is, hogy pont a tartalékos alakulatok kapjanak 105-ös lövegeket.
Olcsóbban és egyszerűbben nem tudsz hatékony tüzérséget rittyenteni itthonra.
Nem ezzel kell megváltani a világot, de lenézni sem kell!
Nekunk meg a zsiruj HX3-alapu uj utegekre is bajosan lenne szemelyzet, nemhogy szazeves D-20-asokra treningezzunk hetvegen tnito bacsikat stb...
Ott miután lleszálltunk a heliről, d20al döngették a talibánt.
Oda bármi mást ami nem vontatott feljuttatni "nehézkes" lett volna.
Szóval ha nem is nagy mennyiségben de szolnokiaknak el tudnám képzelni.
Hat oda esetleg, de ilyen teruletvedelm cimszoval szerintem felesleges vele erolkodni egy olyan sik, kis orszagban, mint Magyarorszag.