Ennek a Hype and hyper magazinnak van online kiadása? Rá akartam keresni, de marhára nem találom.
Hype&Hyper : Határozott döntések - Interjú Dr. Maróth Gáspár, védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztossal
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ennek a Hype and hyper magazinnak van online kiadása? Rá akartam keresni, de marhára nem találom.
Ezek nem egymast kizaro dolgok, utemezes kerdese.Én ebben az esetben örömmel tévedek, és kívánom legyen nektek igazatok.
Sztem a környéken 24 PZH nagyon karcsú. 2. vadász századnál nálam magasabb prioritást élvezne további tüzérségi eszköz. Rakétás tüzérséggel lehetőleg egy tüzér ezred, ahogy itt már beszéltük.
És ha már így kérdezed még1x enny Leo. Ez így már meghatározó lenne mondjuk egy Szerb haderővel összehasonlítva.
Elsőre azt hittem tévedsz, mert azt mondta nem ezzel a típussal számolnak… de piackutatnak.Sorry, rossz helyre linkeltem a videot - itt beszelnek a Gripenek csereejerol (es a mv is lathatoan jol informalt):
ahol lehetne gyártani az Albatrosok különböző, esetlegesen felturbózott típusait
Még a végén megdobnának egy GlobalEye Airborne Early Warning & Control (AEW&C) géppel is.
(40-45 uj E konkretan infarktust okozna a romanoknak.)
később viszont 26 utánra már valóban Gripen vételt említ.
Akkor legyen kettő, nem kell azoknak állandóan a levegőben lenniük, de majd jól jönnek amikor Bukarestet bombázzuk.De mi a péknek?
Egyetlen géppel tudod, hogy mire megyünk?
Tönkre.
Szerintem kettőt sem lehetne néhány hétnél tovább hajtani folyamatosan. Ahhoz, hogy ne legyen rés, napi 12 órát kellene őrjáratozzanak, ami meglenne legalább napi 13 óra üzemidő. De gyanítom, hogy nem egyhuzamban nyomnák le a 12 órát, hanem mondjuk 6-8 órás váltásokban. Gépenként napi 3-4 bevetés. Egy személyzet napi egy bevetést repül, de kell minimum egy garnitúra tartalékszemélyzet. Franc tudja, hogy meddig bírnák azt, hogy minden nap mennek. Talán úgy lehetne forgatni, hogy az adott napon az adja a tartalékot, aki az előzőn az utolsó bevetést repülte. És így is ki lenne centizve.
És akkor még nem beszéltünk a műszakiakról. Azokat a gépeket valahogy el is kell engedni. Amíg csak üzemeltetés van, meg line maintanence, addig nincs nagy gond, kivéve, ha valami soron kívül szarja össze magát.
Nem ismerem a SAAB típusait, de gondolom azért 200 óra után már meg kell ezt-azt nézni, 400-nál meg pláne. Mondjuk a 400 órát napi 13 óra üzemidővel számolva 30 nap míg eléri. Ennyi idő alatt azért lehet, hogy illene AWACS-al légifölényt kivívni, de tuti, hogy ezt ilyen megfeszítetten nem lehetne húzni ennyi ideig.
Meg az ország 3/4-e...
Nem, 2026 utanra kellenek az uj gepek - ergo elotte 2-3 evvel legalabb meg kell rendelni oket, azt magyarazza. 2023-ig van idő megrendelni, de akkor meg kell...Igen. És szerintem itt a lényeg. Az új gépek 2026 utáni idők. Addig ma nem létező képességeket kell feltámasztani. Bőven lesz az évtized első felében azokból is mit pótolni.
Nem, 2026 utanra kellenek az uj gepek - ergo elotte 2-3 evvel legalabb meg kell rendelni oket, azt magyarazza. 2023-ig van idő megrendelni, de akkor meg kell...
Ez a timeline AVtol fuggetlenul igy van. Ha az bele is kerul valamilyen formaban, az hosszabb tavra lesz, de amugy igen, 3-4 ev alatt vadonatuj gyarat leeht nullarol beinditani.Akkor próbáljunk összedobni valami ütemtervet!
1, Képes-e most az AV bármi Gripen bevállalására vagy szükséges-e idő az előkészítéséhez? (Letárgyalni a gyártóval, hogy mire van szükség, megvan-e minden felszerelés a gyárban, kell-e képezni a munkásait?)
Fene tudja, lehet hogy megoldhato lenne mar most is, de ketlem, hogy bonyolult lenne.2, Ott akarjuk-e megvalósítani a régi gépek szintre hozását? Ha igen, erre mennyi időt szánunk?
Nem ertem, hogyan fugg ossze az uj gepek kotelezo beszerzese a cseh AV feltamasztasaval... utobbi egy lehetoseg esetleg, nem tobb, de semmikeppen sem feltetel.3, Prága ott akarja-e megvalósítani a régi gépei szintre hozását? Mennyi idővel számolunk, ha mind a két ország először a meglévő vasait akarja a kor követelményeire felhozni?
Ha ez a három pont megvan 2023-ig, akkor megnyílik a lehetőség új gépek beszerzésére.
4, Akarunk-e új kiképző gépeket? Ha igen, mennyi időt szánunk a saját és a cseh megrendelésre?
5, Új gépek rendelése.
Én ezen az 5 ponton mennék sorba lehetőleg. Egy dolog, amit kihagytam. És ezt mindenki tudja. De ez nem a légierőhöz tartozik. Az pedig, hogy mikor akarjuk elkezdeni a drónok gyártását? És itt akarjuk-e vagy az hazai gyártó bázis lesz? Ha igen, akkor a sorba hova illesztenénk be, ha nem, akkor tárgytalan.
Nem ertem, hogyan fugg ossze az uj gepek kotelezo beszerzese a cseh AV feltamasztasaval... utobbi egy lehetoseg esetleg, nem tobb, de semmikeppen sem feltetel.
Nem tudom a valaszokat, de erdekes felvetesek. Szerintem a drongyartas befoldon lesz elinditva...
Ezt a sületlenséget honnan vetted?Akkor legyen kettő, nem kell azoknak állandóan a levegőben lenniük, de majd jól jönnek amikor Bukarestet bombázzuk.
Az a gond, hogy a zl. szintű közvetlen tűztámogatáshoz a 155 mm-es alkalmazása igen rizikós a saját csapatokra nézve, azaz nem ajánlott minden esetben, az aknavetők rombolóereje és pontossága a műszakilag megerősített célok ellen pedig nem kielégítő. Az oroszok sem erőltetik a 122 mm-esek kivonását ezen a szinten, sőt a Hosta-val igyekeznek ötvözni az előnyöket.Pontosan. Bőven lenne még helye a vontatott tüzérségnek is, nem véletlen, hogy rajtunk kívül senki nem akarja a környező országokban felszámolni. Új önjáró tarackból nem tudunk eleget beszerezni, de használt vontatott 155-öst be lehetne szerezni "gombokért". A Mistral-Skyranger-Nasams légvédelem nemhogy a környéken, de egész Európában az egyik legjobb lesz. Nehéz volna olyan légierőt mutatni a környező országokból amelyik át tud ezen vergődni és akkor még a Gripenekről nem is beszéltünk. Ezt meg lehetne még fejelni a korábban hallott drónrajokkal, amelyek az ütegek felett tüzérségi felderítőként adnának céladatokat és az ellenséges drónok megsemmisítésével védenék az üteget. A 105-st szerintem el kellene engedni, mert nem valószínű, hogy ilyen kis számú tarack estén 2 különböző kalibert rendszeresítünk, ezt pontosan mutatja, hogy a várpalotai gyár csak 155-ös gránátot fog gyártani, 105-öst nem.
Mi lehet az a jövőbeni beszerzés vagy fejlesztés amelyre egészen biztosan felkapja a fejét mindenki?
Kedves Blitz, te merre jártál az elmúlt egy hétben?![]()
Hiába könyörgött más beosztásért az alezredest szexuális visszaéléssel vádoló nő
Egy jogász, a katonai titkosszolgálat egyik embere, az ezred parancsnoka, a honvédség parancsnoka, legkésőbb június végén pedig a miniszter is tudhatott arról, hogy az ezred parancsnokhelyettesét szexuális visszaéléssel vádolja az egyik női beosztottja. Ennek ellenére csak azután kezdődött el...hvg.hu
Itt és szorgosan olvastam a témáról kialakult diskurzust.Kedves Blitz, te merre jártál az elmúlt egy hétben?
Itt és szorgosan olvastam a témáról kialakult diskurzust.
Mindazonáltal ez nem akadályoz meg abban, hogy egy-egy frissen, a témában megjelent cikket berakjak ide. Ha nem érdekel, hogy mi van benne, nem muszáj rákattintani, csak görgesd tovább az oldalt.![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..