Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 413
5 012
113
Na ezért jó, amikor "ujságíró" nekiáll szakmai cikket írni: marsi élet cikk .

Index, természetesen, de azt a hihetetlen mennyiségű szakmai baromságot amit összehord. Na kb ilyen lehet amikor orvosi/jogi/katonai/műszaki/agrár/stb. témáról nyilatkoznak nem szakmabeliek. Gondolom rajtunk is jókat derülnének időnként a katonai fejlesztőirodák, ha tudnának magyarul. Ha már lefordít valaki egy cikket, és, veszi a bátorságot, hogy még magyarázatot is fűzz hozzá, akkor lektoráltassa már egy szakmabelivel. Nem kell messzire mennie, elküldi az ELTE Ásványtani tanszékre, vagy a Földtanra, aztán ingyé átnázik neki. MIndeszenty tanárnő, ha ezt elolvassa, leesik a székéről, pedig neki már vigyáznia kellene magára, elég idős már. (Ok, nem mindenki érti mi a gond, de pl: "sziklás ásványok" az vlsz. szilikát ásványok akart lenni, a diagenezis az nem telesen így néz ki, amikor pedig lazán belecsap a lecsóba, és kisérletet tesz az agyagásványok és az agyagpala kialakulásának összemosására egy mondatban, az mindent visz.) Ez egy szakma, amit 5 (+3...) évig tanulsz az egyetemen, és nem egyszerű belecipőkanalazni ebbe a rövid időbe. Miért nem akar senki "szakmai" cikket írni, mondjuk az érsebészetről, outsiderként? (Írhattam volna villamosmérnöki, gépészmérnöki, stb. témát is, aki akarja érti így is.)
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 226
4 578
113
A vallásszabadság nevű bullshitet meg jó lenne elfelejteni, mert a reformáció kőkemény biznisz volt, a nagyurak és a polgárság egy része kinézte magána kaz Egyház vagyonát és jövedelmeit ill. leginkább meg akart szabadulni a gazdagodása előtt álló erkölcsi akadályoktól.
El kell szomorítsalak, a katolikus egyház is kőkemény biznisz (volt már akkor is).
Az egyház vagyona és jövedelmei nem a semmiből lettek és ab ovo léteznek, és nem a hívek önkéntes adakozásából lett akkora a vagyon, amekkora lett. Nem, nem kell felsorolnod, mennyi jót cselekedett a katolikus egyház ezekért cserébe.
De valahogy már a kora újkori állapotok is messze voltak a krisztusi szegénységtől; nem véletlenül voltak folyamatosan belső megújulást óhajtó mozgalmak.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 703
28 141
113
Óbuda felett repked egy LI2-es , reggel 9-10 fele, meg most is elhúzott felettem, ennél jobb képet nem tudok csinálni. Reggel 1 sugárhajtóműves gép, gondolom Gripen is mókázott, de őt nem láttam, csak hallottam.
Milyen esemény van? Vagy mire készülnek?
c1331f991df8b83c29dffbb0389ea969.png
A Goldtimer Alapítvány szokott hétvégente Budaörsről repüléseket tartani a Li-2-vel BP felett, a pesti oldalon nem egyszer egész alacsonyan szokott felettem elrepülni. Amúgy repülési időtől függetlenül lehet jegyet váltani a gépre, én már repültem vele és csak ajánlani tudom
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 375
113
Ezt csak találtam a net bugyraiban:

Ha nem ad pénzt az állam, az a baj.
Ha osztogat a kormány, az a baj.
Ha túl sok a közszolga, az is baj,
de ha elbocsátás van akkor meg az a baj!

Ha antiszemitizmus van, az a baj.
Ha csak igény volna rá, az a baj.
Ha iderepül Netanjahu, az is baj,
de ha nem jön ide gazsulálni akkor meg az a baj!

Ha populizmus tombol, az a baj.
Ha sérül a népfelség, az a baj.
Ha nem indulnak függetlenek, az is baj,
de ha mégis indul, akkor az másikos, és az a baj!

Ha patriarchátus van, az a baj.
Ha egyenlő bánásmód, az a baj.
Ha pozitív szexizmus, az is baj,
de ha nincs udvariasság akkor meg az a baj!

Nyomorba nem lehet szülni, az a baj!
Meg az állam a hálószobában, az a baj!
Ha nem keresek ugyanannyit, az is baj,
de ha nem keres többet, nem jó party, az a baj!

Ha a felmelegedést kétled, az a baj.
Ha a lehűlést kétled, az a baj.
Ha nincs a nyuszikán sapka, az is baj,
de ha van rajta, azé' verjük meg! Ez a baj.

Ha látod a bőrszínt, az a baj.
Ha nem látod a bőrszínt, az a baj.
Ha 23 millió román jönne, az is baj,
de ha végtelen Ali nem jöhet akkor meg az a baj!

Ha csak rosszul nézel, az a baj.
Ha oda se nézel, az a baj.
Ha megdobálod a buzit, az is baj,
de ha Ali ledobja a tetőről, na az nem baj.

Minden szar! Semmi se jó! Érzed? Érzékeled?
Gondolkodj, nézz magadba, megteszed?
Gyűlölködő, rasszista, antiszemita csútizsidócigány!
Dögöljön meg! Nem gáz? Ez így jó neked?

Mert mi már kurvára unjuk, az a baj.
Ti meg szemmel láthatóan nem, az a baj.
Meg is látszik négyévente, ami nem baj,
csak döntenétek már el, ugye nem baj?

(Don Fefinho)
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 563
11 136
113
"Százszor inkább az RTL Híradó, mint a TV2 Tények vagy a közmédia propagandaadása."
Ezt írtad pár hónapja, ez alapján én azt mondom te vagy az, aki politikai szemellenzővel ítél meg dolgokat. Aki szerint az RTL nem elfogult (kormányellenes) propagandát nyom, annak valami problémája van a realitásérzékével. Pont.
Ezt kb. múlt héten írtam. Örömmel tölt el, amikor valaki szó szerint idézi a gondolataimat, örülök, hogy ilyen fontos vagyok neked. :D

Már bocsánat, hol van előírva, hogy egy médiának a kormánypropagandát kell szajkóznia? Ha arra lennék kíváncsi, akkor bőven elég lenne a köztévét vagy a TV2-t néznem. Tudom, hogy személyes támadásnak veszitek, ha az általatok agyoncsodált kormányt veszik célkeresztbe, de egy normális világban szerintem pont az lenne a cél, hogy a média a kormány viselt dolgait bemutassa. Tudod, az RTl és a közmédia+TV2 között az a különbség, hogy az egyik tudósít mindkét oldal szemétségeiről, míg a másik csak az ellenzéket ekézi, a kormányt meg sem próbálja. :rolleyes: Na akkor most mi is a propagandaadó?? :)
Annak idején médiaismeretből valami olyasmit tanítottak, hogy a "média a nyilvánosság őrkutyája". Ez lenne a cél.

(Ja és nem, nem támogatom az ellenzéket sem. Tudom, hogy a ti kétbites gondolkodásotokba nem fér bele, hogy esetleg mindkét oldalt egyformán utálom. Részemről a témát lezártnak tekintem. :) )
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Tudod, az RTl és a közmédia+TV2 között az a különbség, hogy az egyik tudósít mindkét oldal szemétségeiről, míg a másik csak az ellenzéket ekézi, a kormányt meg sem próbálja. :rolleyes:

Ahha, meg létezik unikornis és a szivárvány végén találod a manó kincsét...
Mindegyik undorító propaganda adó, a saját hajcsárait szolgálja ki.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Péntek-Szombat-Vasárnap.
Tata. "Patara"- fesztivál.
Akit érdekel a technika: leo4, Gidrán, stb az kukkolhat.
Belépő lesz, mennyi passzolom.
 
  • Imádom
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 458
113
Jó, de hidd el, hogy jobb, ha én csinálom, mintha valaki más :)
Az asszonynak is ezt mondod? :eek: (bocs a bunkóságért)
Ha eddig nem voltál vele tisztában, de voltak a német SS tibeti szerzetesek:):)
Ernst Schäfer az Ahnenerbe kötelékében vezetett Tibetbe expedíciót '38-ban. Shambalát/Agarthát keresték, mivel Haushofer szerint is Tibetben van az egyik lejárat a "belső Föld" felé, ahova az árják visszavonultak. Tibetieket pedig valóban találtak a szovjetek Berlin elfoglalásakor, az un."zöldkesztyűsök"-et, akik állítólag kollektív öngyilkosságot követtek el.
 
  • Hűha
Reactions: enzo
W

Wilson

Guest
Az asszonynak is ezt mondod? :eek: (bocs a bunkóságért)

Ernst Schäfer az Ahnenerbe kötelékében vezetett Tibetbe expedíciót '38-ban. Shambalát/Agarthát keresték, mivel Haushofer szerint is Tibetben van az egyik lejárat a "belső Föld" felé, ahova az árják visszavonultak. Tibetieket pedig valóban találtak a szovjetek Berlin elfoglalásakor, az un."zöldkesztyűsök"-et, akik állítólag kollektív öngyilkosságot követtek el.
Igen az tény , hogy nácik expedíciót vezettek 38-ban és 39-ben Tibetbe de az ukrán "szaktekintély" szerint a német SS tibeti szerzetesei "tevékenykedtek" Ukrajnában:).
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
Status
Not open for further replies.