Szu-57 / Su-57 Felon / PAK-FA (T-50) / FGFA (Szuhoj, Oroszország)

Amúgy az Eurofighter életütjával mennyire vagy tisztában?
Vagy bármelyik harci gépével?
1986-ban kezdték fejleszteni.
1994-ben repült először.
2003 az első "sorozat gyártott" példány aminek kb. annyi harci képessége van, mint a MIG-21-nek. (Gpu+IR)
2006-ban lép hivatalosan szolgálatba Angliában
2008-ban repül először a Trache 2 vagyis az első gép ami jó is valamire

Ez egy kb. 20 éves út!

Az X-35A 2000-ben repült először, most 2020-után kezd használhatóvá válni az F-35. Ez megint 20 év....

A T-50-1 2010-ben repült lőször!
Ez alapján nem tudom miért csodálkozol azon, hogy kb. 2030-ban lesz belőle valami.
Ez is ugyan úgy 20 év, mint az EF vagy az F-35 esetén.

Nem vagy tisztában azzal, hogy mekkora feladat egy ilyen gépet megcsinálni :)
Ezen a téren jó 20-éves elmaradásban vannak az oroszok!YF22 90-ben szállt fel elősször 2006-ra már szolgálatban volt!Az igaz hogy az F35 "nyögvenyelősen" halad köszönhetően annak hogy mindenre is jónak kell lennie de ettől már százas nagyságrendben van szolgálatban!Mire a PAK-Fa sorozatban lessz gyártva már valószínű az NGAD(6-gen)sorozatgyártásra kész lessz!

• Tetszik
Reactions: gacsat
Nem nevezném annak ,eléggé csak kísérleti jellegű az egész főleg hogyaz első lezuhant,ami már megvan az is egy tetkozpontban van és nem a bevetheto csapatoknál.
4,vagy 6 gép van most a gyártósoron. Azon ne lepődj meg, hogy az első szériagépek először tesztközpontba kerülnek, nem azonnal aktív századhoz. Ez minden új gépnél így van, a J-20-nál is így volt.

Nem nevezném annak ,eléggé csak kísérleti jellegű az egész főleg hogyaz első lezuhant,ami már megvan az is egy tetkozpontban van és nem a bevetheto csapatoknál.
Lényegtelen te minek nevezed. Egy új gép sorozatgyártását beindítani nem könnyü és nem olcsó mulatság, már többször le volt írva, hogy folyamatban a az új gyártósor kiépítése. Jövőre érik el a 12 darabos évi kapacitást. Hamarosan érkeznek majd az első harci századhoz.

Ezen a téren jó 20-éves elmaradásban vannak az oroszok!YF22 90-ben szállt fel elősször 2006-ra már szolgálatban volt!Az igaz hogy az F35 "nyögvenyelősen" halad köszönhetően annak hogy mindenre is jónak kell lennie de ettől már százas nagyságrendben van szolgálatban!Mire a PAK-Fa sorozatban lessz gyártva már valószínű az NGAD(6-gen)sorozatgyártásra kész lessz!

Ez a 6 gen egyenlőre olyan, mint az "Európai értékek" az unió szerint. Soha senki nem látta még a pontos követelményeket leírva.
Azt pontosan tudjuk mitől 5. gen egy repülőgép. De hogy mitől 6 azt nem!
E mellet az F-22 egyfeladatos gépnek készült, lényegében úgy is állt hadrendbe. A Szu-57 pedig eleve többfeladatú, pont, mint az F-35.

Ez a 6 gen egyenlőre olyan, mint az "Európai értékek" az unió szerint. Soha senki nem látta még a pontos követelményeket leírva.
E mellet az F-22 egyfeladatos gépnek készült, lényegében úgy is állt hadrendbe. A Szu-57 pedig eleve többfeladatú, pont, mint az F-35.
PAK-FA rendszeresen a raptorhoz hasonlítják elsődlegesen légi fölény vadász!"Csak" arra akartam utalni mire azt a mennyiséget legyártják ami van raptorból addig készen lesz az NGAD!Egyenlőre még a végleges hajtómű sincs kész!Nem véletlen kínát tartják fő ellenfélnek!Nekik van pénzük arra hogy nem csak prototipusokat,kis szériákat gyártsanak!Könnyen lehet megveszik a T50-et ugyanúgy mint a SU27,30,35 típusokat!Hiába előremutató típus ha az orosz légierőnek "csak" Su 35-re van pénze!

PAK-FA rendszeresen a raptorhoz hasonlítják elsődlegesen légi fölény vadász!"Csak" arra akartam utalni mire azt a mennyiséget legyártják ami van raptorból addig készen lesz az NGAD!Egyenlőre még a végleges hajtómű sincs kész!Nem véletlen kínát tartják fő ellenfélnek!Nekik van pénzük arra hogy nem csak prototipusokat,kis szériákat gyártsanak!Könnyen lehet megveszik a T50-et ugyanúgy mint a SU27,30,35 típusokat!Hiába előremutató típus ha az orosz légierőnek "csak" Su 35-re van pénze!

Szerintem is az oroszok legnagyobb gondja a pénz.
Kínának meg pénze van, de technológiája még nincs. De majd lesz. Szerintem 2030 környékén beérhetik az oroszokat technológiában is.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Ha szükséges volna, az oroszoknak is lenne rá pénzük. Ráadásul ők nem kooperációban csinálják és szerintem jövőre már a Szu-57M lesz sorozatban gyártva. Véleményem szerint nem a stealth repülőgépek fognak egymással harcolni, a Szu-57 nem az F-22 és F-35 ellenfele, hanem a megfelelője. Ezek ellen a repülőgépek ellen mással kell villantani bárkinek, akik semlegesíteni akarják majd. Talán a 6. generációs repülőgépeknek lesz az egyik fő feladata, hogy az 5. generációs repülő eszközöket semlegesítsék. Majd meglátjuk, mindenesetre rendszerekben kell gondolkodni. A Szu-57-t eredetileg az F-22 vonalán kezdték fejleszteni. Az F-35 menet közben került a képbe.

Ezzel egyet értek !
. Ráadásul ők nem kooperációban csinálják és szerintem jövőre már a Szu-57M lesz sorozatban gyártva.

Nagyon nem ! Majd 2025-től !

4772978-original.png

2025-ben kezdődik a szu-57M gyártása .

Mit takar az hogy "új pilótafülkét" kap frissített aviónikával ?
Na meg aztán nem arról volt szó hogy már jővő évtől a 30-as hajtóművel gyártják őket ?

An updated cockpit with advanced avionics will be installed in the updated version of the fighter within the framework of the Megapolis ROC. In addition, the plane will be equipped with a second stage power plant, a source said.

MOSCOW, August 9. / TASS /. The production of the upgraded version of the fifth generation Su-57 fighter as part of the Megapolis development work (ROC) is expected to begin in 2025. A source in the military-industrial complex told TASS about it.

"In the updated version of the fighter within the framework of the Megapolis ROC, a completely updated cockpit with the most advanced avionics will be installed. In addition, the aircraft will be equipped with a second stage power plant. It is planned that from 2025 the modernized Su-57 should begin mass production," said the interlocutor of the agency.

Mi az a dudor pilótafülkénél ? Mint ha valami érzékelő lenne de eddig még nem láttam oylat