A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Vagy láthatjuk végre egyszerre különböző konfigurációkban a H145M-eket egy kötelékben...

Ha jól emlékszem, végül csak megvették a Smokewindereket a Gripenekre. Lehet lesz nagy piros-fehér-zöld zászló az égre festve...

Van még néhány hasonló ötletem, amire rá lehet mondani hogy "most először magyar géppel"...

Nem úgy volt, hogy eredménytelen lett/visszamondták a Smokewinder-t? Mintha itt írta volna valaki. Jártunk azért azóta külföldi repülőnapokon, mindenhol Smoke nélkül, azért csak felrakták volna, ha lenne...

A látványosságra tipp: női pilóta fogja hozni az Airbust, vagy a Falcont

• Tetszik
Reactions: Terminator
Kárpátok egyszerű géniusza :D
Nem pályázom Ceausescu címére. :D

Ezt dobta gugli - ezért is írtam, hogy "elsőre ezt találtam" vagyis nem biztos.
Ezek a hatótáv infók egyébként is titkosak meg sok mindentől függnek, szóval biztosra úgy sem lehet tudni...
Kb. annyit lehet biztosra mondani, hogy az IRIS-T hamarabb/közelebbreől indítható, az AMRAAM meg messzebbre repül.
Tök jó ha mindkettő van, de ha választani kell inkább AMRAAM legyen raktáron bőven. :)
Nem véletlen, hogy ez került előrébb a bevásárló listán...(Tudom: NASAMS-hez is kell, de az még évekig nem lesz...)

• Tetszik
Reactions: Pogány
Nem pályázom Ceausescu címére. :D

Ezt dobta gugli - ezért is írtam, hogy "elsőre ezt találtam" vagyis nem biztos.
Ezek a hatótáv infók egyébként is titkosak meg sok mindentől függnek, szóval biztosra úgy sem lehet tudni...
Kb. annyit lehet biztosra mondani, hogy az IRIS-T hamarabb/közelebbreől indítható, az AMRAAM meg messzebbre repül.
Tök jó ha mindkettő van, de ha választani kell inkább AMRAAM legyen raktáron bőven. :)
Nem véletlen, hogy ez került előrébb a bevásárló listán...(Tudom: NASAMS-hez is kell, de az még évekig nem lesz...)
Nem rád értettem hanem magamra... :P
Azért elég markáns a különbség szóval nem biztos hogy keverni kellene ezeket a távokat.

• Tetszik
Reactions: Pogány and Aladeen
Nem úgy volt, hogy eredménytelen lett/visszamondták a Smokewinder-t? Mintha itt írta volna valaki. Jártunk azért azóta külföldi repülőnapokon, mindenhol Smoke nélkül, azért csak felrakták volna, ha lenne...

A látványosságra tipp: női pilóta fogja hozni az Airbust, vagy a Falcont
Airbus talált, de nem tudom erre gondolt-e Benkő

Többször is nekifutottak a beszerzésnek. Végül 2019 tavaszán a HM EI Zrt nyerte a beszerzést 174,5 millió Ft-ért, egyetlen ajánlatadóként. Az jó meglátás, hogy ha lenne, akkor már gyakorolnának vele és azt valaki biztos meglátta volna.

• Tetszik
Reactions: ms07

Ilyen lopakodó drón nekünk sem lenne haszontalan. Az üzemeltetési költsége óránként állítólag a 4. gen gépek költségén van. Az angolok nem terveznek valami hasonlót a Tempesthez?

Többször is nekifutottak a beszerzésnek. Végül 2019 tavaszán a HM EI Zrt nyerte a beszerzést 174,5 millió Ft-ért, egyetlen ajánlatadóként. Az jó meglátás, hogy ha lenne, akkor már gyakorolnának vele és azt valaki biztos meglátta volna.
Az augusztusi AeroMagazin-ban van egy interjú az új Gripen bemutató-pilótával. Abban a cikkben van egy mondat a Smokewinder-ről. Nincs most nálam az újság, de az biztos, hogy nem múlt időben beszél a beszerzésről: vagy azt mondja, hogy tervezik, vagy már folyamatban van.

Az FN legújabb géppuskája:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Szerintem ez lehetne a PKM váltótípusa: az FN EVOLYS™ FN MAG-nál sokkal könnyebb, gyalogsági használatra ideálisabb (6kg vs. 11,8kg). Zsír új termék (idén tavasszal mutatták be), szóval jó eséllyel még nincs rá gyártósor sem: ideális lehet ide hozni a gyártását. Van 5,56 és 7,62 kaliberű verzió is...