[HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag

Guest
Nem tudom volt-e már de a magyar statik griffen iris-t-t és meteort véltem felfedezni.

received-247055257289736.jpg
Akkor el lehet kezdeni találgatni melyik HMCS lesz. :)
A D.Afrikai Gripenekhez is rendszeresített Cobrat szerintem már nem gyártkák, úgyhogy szerintem a leg esélyesebb a BAE Striker II
download-3.webp

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 674
6 312
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
.
.
Akkor ez egy előzetes keretmegállapodás, amit tárgyalások és megegyezés követ. Aláirtak valamit, amit a kutatás-fejlesztés és üzleti megállapodásnak ad keretet, kb ezt mondják 0:10-17 között. Szóval ez egyelőre semmi, viszont mivel a svéd hadügyminiszter is odament, és a tényleges üzletet egy ilyen keretmegállapodás előzi meg, szerintem biztos jóval több ez, mint meteor rakéta a szárny alá, meg új radar a gép orrába.
.
Sok értelme nincs jósolgatni, de az én tippem egy új század, talán már az új E verzióból, és ehhez kell majd a kiképzőgép L-39NG mutyi is, ill ahogy a AV topicban irtam, az ellentételezés is az AV felé fog szivárogni, technológia, megrendelés, know how formában.
Kiderül.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
46 919
90 189
113
Íme az új anyag.
Szerintem jó lett.
Nekem csak a "80 darab AIM-9L-1 Sidewinder" a furcsa. Azt hol olvastad?

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
46 919
90 189
113
Fú, nem tudom, de most esik le, hogy az lehet, hogy 160.
Egyik lektor sem kötött bele.
A Gripen FAQ-ban is ez van.
Annyi szerintem nincs. Hacsak nem vettünk hozzá még 2018-2019 körül.
Ha jól emlékszem, volt egy amerikai jóváhagyás 100 db-ra, amikor a többi rakétát is vették, de ezt nem kértük. Helyette vettek kb 28-56 db AIM-9L-1-et "átmeneti" jelleggel, amiből az első svédországi lövészeten néhányat el is lőttek. Utána már a svédek adták a rakétát az éleslövészetekhez.

• Tetszik
Reactions: endre
K

kamm

Guest
Tűt keresel a szénakazalban, Balázs ezt akarja elmagyarázni. Pl 200 kmre kiáll a himars a rétre, indít, aztán elpucol (a'la Scud 1991) Te ezt az indítót az életbe nem fogod megtalálni/eltalálni Gripen/Taurussal
Pontosan. De, még ha 10 percre követed is, az indítás előtt elkapni, ami után meg elmozog, a Taurus mire is menne rá?

Err, az Eltak kb másodperceken belül megadják az indítók helyét és a levegőben lévő Gripenrol azonnal indulhat a Taurus.
Más opciónk nem is igen lehet amúgy, max drónnal próbálkozni, de az joval drágább játék és ha leszedik, az sokba fáj.
A kérdés az, mennyi idő alatt pucol el az indító, mert mondjuk 0.8 mach koruli atlagot szamolva is ~1000km/h korul megy a Taurus, ráadásul nem elég csak odébb gurulni, mert a Tauruson minden létező navigalas van plusz sajat maga is 3D modell alapjan is probalja azonosítani a celt, meg lehet vele kerestetni stb. Pimasz egy darab. :)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby