M
molnibalage
Guest
Whoa, vajon hány kintlevőnek tűnt fel, hogy mit lát?És ami a fotódon nem látszik... Reccelite konténer is volt rajta a másik oldalon
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Whoa, vajon hány kintlevőnek tűnt fel, hogy mit lát?És ami a fotódon nem látszik... Reccelite konténer is volt rajta a másik oldalon
Az, ami a braziloknak, és a svédeknek is lesz a Gripen E-hez...Akkor el lehet kezdeni találgatni melyik HMCS lesz.
A D.Afrikai Gripenekhez is rendszeresített Cobrat szerintem már nem gyártkák, úgyhogy szerintem a leg esélyesebb a BAE Striker II
Nem tudom volt-e már de a magyar statik griffen iris-t-t és meteort véltem felfedezni.
Szerintem jó lett.Íme az új anyag.
MiG-29 kontra Gripen - HTKA - Haditechnikai Kerekasztal
A Magyar Légierőben a MiG-29 9.12-es típus majd két évtizedes szolgálata sokakban igen mély nyomot hagyott. A becenevén „Nagyvas” itthon a kis számban használt és laikusok által nem túl respektált MiG-23MF és a MiG-21BIsz típus mellé érkezett 1993-ban, ezzel generációs ugrást hozva el a Légierő...htka.hu
Fú, nem tudom, de most esik le, hogy az lehet, hogy 160.Szerintem jó lett.
Nekem csak a "80 darab AIM-9L-1 Sidewinder" a furcsa. Azt hol olvastad?
Annyi szerintem nincs. Hacsak nem vettünk hozzá még 2018-2019 körül.Fú, nem tudom, de most esik le, hogy az lehet, hogy 160.
Egyik lektor sem kötött bele.
A Gripen FAQ-ban is ez van.
Úgy tűnik hogy senkinek. Pénteken volt a sajtónap, de nem láttam sehol sem említve. Az Aranysas is csak 18 perccel utánam írta meg.Whoa, vajon hány kintlevőnek tűnt fel, hogy mit lát?
Ez nekem is feltűnt. Bár ugyanezek a fegyverek voltak a Gripen E-n is mellette.Nem tudom volt-e már de a magyar statik griffen iris-t-t és meteort véltem felfedezni.
Tűt keresel a szénakazalban, Balázs ezt akarja elmagyarázni. Pl 200 kmre kiáll a himars a rétre, indít, aztán elpucol (a'la Scud 1991) Te ezt az indítót az életbe nem fogod megtalálni/eltalálni Gripen/Taurussal
Pontosan. De, még ha 10 percre követed is, az indítás előtt elkapni, ami után meg elmozog, a Taurus mire is menne rá?
Az is egy "célzás" lehet, hogy a Gripen E csak egy műanyag makett volt (amit kb. 5 éve visznek minden kiállításra) és nem egy valódi példányt küldtek ide...Ez nekem is feltűnt. Bár ugyanezek a fegyverek voltak a Gripen E-n is mellette.
Akkor már értem miért remegett be az egész gép amikor egy kiscsávó beleugrott.Az is egy "célzás" lehet, hogy a Gripen E csak egy műanyag makett volt (amit kb. 5 éve visznek minden kiállításra) és nem egy valódi példányt küldtek ide...
Célzás? Mire?Az is egy "célzás" lehet, hogy a Gripen E csak egy műanyag makett volt (amit kb. 5 éve visznek minden kiállításra) és nem egy valódi példányt küldtek ide...
Hogy a Gripen E/F most nem volt téma.Célzás? Mire?
Túlkombinálod.Hogy a Gripen E/F most nem volt téma.
Én? Nem te mondtad hogy Saab-Aero-Embraer Flygsystem 2020 lesz?Túlkombinálod.
Az utolsót @Green Leader gondolta hozza, en inkabb valamifele Tempest-derived 6th gent tippelek majd, de az eleje már hogy bejött, nem...?Én? Nem te mondtad hogy Saab-Aero-Embraer Flygsystem 2020 lesz?
Íme az új anyag.
MiG-29 kontra Gripen - HTKA - Haditechnikai Kerekasztal
A Magyar Légierőben a MiG-29 9.12-es típus majd két évtizedes szolgálata sokakban igen mély nyomot hagyott. A becenevén „Nagyvas” itthon a kis számban használt és laikusok által nem túl respektált MiG-23MF és a MiG-21BIsz típus mellé érkezett 1993-ban, ezzel generációs ugrást hozva el a Légierő...htka.hu
Err, az Eltak kb másodperceken belül megadják az indítók helyét és a levegőben lévő Gripenrol azonnal indulhat a Taurus.
Más opciónk nem is igen lehet amúgy, max drónnal próbálkozni, de az joval drágább játék és ha leszedik, az sokba fáj.
A kérdés az, mennyi idő alatt pucol el az indító, mert mondjuk 0.8 mach koruli atlagot szamolva is ~1000km/h korul megy a Taurus, ráadásul nem elég csak odébb gurulni, mert a Tauruson minden létező navigalas van plusz sajat maga is 3D modell alapjan is probalja azonosítani a celt, meg lehet vele kerestetni stb. Pimasz egy darab.
Hogy a Gripen E/F most nem volt téma.
Pontosan tudom, azért irtam odaAz 1000 km/h nagyon impozánsan hangzik, de a gyakorlatban azt jelenti, hogy 6 perc alatt tesz meg 100 km-et.
Dehogy megy. Ez egy cruise missile, kepes celt keresni, hurokban ujra elhuzni, van rajta thermal iganing, radar mimden istennyila plusz saját azonosító algo es db is van benne, 3D modellekkel.Moli példájában 200-300 km indítás volt, de mivel Kecsót akarja támadni megrögzötten, ezért számoljunk csak azzal, hogy a gépek 100-ra vannak tőle!
6 perc alatt betolatsz egy tanya mögé, aminek a sarkánál indítottad a repterünk ellen a román csapást és a Taurus nem fogja látni, érzékelni az indítót, mert beton/tégla takarja. Simán elmegy felette.
De a 6 perc arra is elég, hogy a közeli erdőbe bemenj és még álcahálót is tudsz rá rakni. Sem érzékelni, sem az ágak miatt biztosan eltalálni nem tudod. De simán beállhatsz egy pajtába és szintén nulla észlelhetőség.